ροή ειδήσεων

Μ.Παγώνη για τον θάνατο του πατέρα Καλλιάνου: «Όταν κάποιος μπαίνει στο νοσοκομείο όλα είναι στο πρόγραμμα» - Η απάντηση Καλλιάνου, ξεγύμνωσε την επιστημονική «αυθεντία» του επίσημου αφηγήματος επί Covid…(Video’s)



O Βουλευτής της Ν.Δ, Δημήτρης Καλλιάνος, άθελα του, ξεγύμνωσε την επιστημονική «αυθεντία» του επίσημου αφηγήματος επί Covid. -«Με 60% κορεσμό οξυγόνου ο πατέρας μου κρίθηκε ότι δεν έπρεπε να μπει σε ΜΑΦ, όταν επι Covid με 90% κορεσμό έμπαιναν στην εντατική άνθρωποι…»



Η κ. Παγώνη προέβη σε μια κυνική, αν μη τι άλλο, δήλωση η οποία όμως απηχεί το αίσθημα των περισσότερων πολιτών σε ότι αφορά την τραγική κατάσταση των ελληνικών νοσοκομείων. «Όταν έχουμε ένα επιβαρυμένο περιστατικό και είναι κάποιας ηλικίας, όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα! Τίποτα δεν είναι σίγουρο ούτε για έναν άνθρωπο 25 χρονών όταν μπαίνει σε ένα νοσοκομείο και κάνει κάποιες επεμβάσεις»

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, τοποθετήθηκε για την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Γιάννη Καλλιάνου και των γιατρών στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου. Μεταξύ άλλων είπε τα εξής:


«Ως γιατρός, όσον αφορά το επιστημονικό κομμάτι, όταν δεν έχω εξετάσει τον ασθενή και δεν ξέρω τον φάκελό του, δεν μπορώ να πω περισσότερα από αυτά που έχουν δημοσιευτεί», είπε η Ματίνα Παγώνη στο Live News.


Στη συνέχεια ανέφερε πως υπάρχουν επιστημονικά κριτήρια που όλοι οι γιατροί πρέπει να ακολουθούν, εκφράζοντας επι της ουσίας αντίθετη άποψη σε σχέση με τον συνάδελφο της κ. Καπράβελο, ο οποίος στην ίδια εκπομπή μια ημέρα πριν είχε δηλώσει ότι πολλές φορές λόγω έλειψης ΜΑΦ (Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας) και ο ίδιος παραμερίζει τα πρωτόκολλα και κάνει εισαγωγή στη ΜΕΘ ασθενείς προκειμένου να έχουν καλύτερη φροντίδα.

«Η απώλεια ενός ανθρώπου σε μία οικογένεια δημιουργεί καταστάσεις. Βρίσκονται σε μία δύσκολη κατάσταση. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται ψυχραιμία».

«Το 50% των ασθενών που βρίσκονται στα δημόσια νοσοκομεία και μάλιστα στις κλινικές, είναι ασθενείς αυτής της ηλικίας με πολλά νοσήματα, που μπορεί να μπήκαν για μία μικρή επέμβαση, αλλά δεν ξέρουν τι επιπλοκές μπορεί να έχουν».

«Για να μπεις σε μία ομάδα ΜΕΘ θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια, που αυτά τα διαχειρίζεται η ομάδα των γιατρών. Επιπλέον, δεν υπάρχει γιατρός που να θέλει να χάσει ασθενή».

Μεταξύ άλλων η Ματίνα Παγώνη ανέφερε πως είναι δυνατόν να υπάρχουν συνθήκες που επιτρέπουν τον ακρωτηριασμό σε απλό δωμάτιο νοσοκομείου, το οποίο βέβαια εξαρτάται από την απόφαση της ομάδας της χειρουργικής.

Κλείνοντας τη συζήτηση με τον κ. Ευαγγελάτο η κ. Παγώνη προέβη σε μια κυνική, αν μη τι άλλο, δήλωση η οποία όμως απηχεί το αίσθημα των περισσότερων σε ότι αφορά την τραγική κατάσταση των ελληνικών νοσοκομείων. Συγκεκριμένα είπε: «Όταν έχουμε ένα επιβαρυμένο περιστατικό και είναι κάποιας ηλικίας, όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα! Τίποτα δεν είναι σίγουρο ούτε για έναν άνθρωπο 25 χρονών όταν μπαίνει σε ένα νοσοκομείο και κάνει κάποιες επεμβάσεις»…

Δείτε το Video




Καλλιάνος: «Με 60% κορεσμό οξυγόνου ο πατέρας μου κρίθηκε ότι δεν έπρεπε να μπει σε ΜΑΦ, όταν επι Covid με 90% κορεσμό έμπαιναν στην εντατική άνθρωποι…»

Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ αμέσως μετά εμφανίστηκε στην εκπομπή του κ. Ευαγγελάτου και επιμένοντας πως ο πατέρας του έπρεπε να μπει σε ΜΑΦ λόγω της επιβαρυμένης υγείας του και πως δεν θα έπρεπε να γίνει ο ακρωτηριασμός του σε απλή κλίνη του νοσοκομείου. Χαρακτηριστικά απάντησε στα λεγόμενα της κας Παγώνη:

«Επειδή ακριβώς είχε σοβαρά προβλήματα ο πατέρας μου, για αυτό ακριβώς έπρεπε να πάει στη ΜΑΦ από την αρχή και για αυτό το χειρουργείο δεν έπρεπε να γίνει μέσα σε μια απλή κλίνη τραβώντας απλά τη κουρτίνα και έναν άνθρωπο δίπλα του να νοσηλεύεται. Για αυτούς ακριβώς του λόγους που είπε η κ. Παγώνη, ενώ εκείνη είπε πριν λίγο ότι εκρίθη ότι δεν έπρεπε να μπει σε ΜΑΦ. Δηλαδή με 60% κορεσμό οξυγόνου ο πατέρας μου κρίθηκε ότι δεν έπρεπε να μπει σε ΜΑΦ, όταν επι Covid με 90% κορεσμό έμπαιναν στην εντατική άνθρωποι για να σωθούν…»

Δείτε το Video





Και όμως ο κ. Καλλιάνος άθελα του ξεγύμνωσε την επιστημονική «αυθεντία» του επίσημου αφηγήματος επί Covid…

Βεβαίως κάπου εδώ απλά να υπενθυμίσουμε ότι επί κορωνοϊού υπήρξαν πολλά περιστατικά καταγγελιών από ασθενείς που επέζησαν, αλλά και για ασθενείς που απεβίωσαν και είχαν νοσηλευτεί σε νοσοκομεία, για το γεγονός ότι τους έβαζαν σε ΜΕΘ χωρίς να χρειάζεται, ακριβώς γιατί είχαν πάνω από 90% κορεσμό οξυγόνου. Μάλιστα πριν λίγο καιρό αναδείξαμε και μια μελέτη , που δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical Investigation, η οποία δείχνει ότι ένα υψηλό ποσοστό ατόμων που χρειάστηκαν βοήθεια από αναπνευστήρα, λόγω μόλυνσης από την COVID-19, ανέπτυξαν επίσης δευτερογενή βακτηριακή πνευμονία. Αυτή η πνευμονία ήταν υπεύθυνη για υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από τη μόλυνση από την COVID-19 σύμφωνα με το πόρισμα της μελέτης.

Από το 2021 υπήρχαν επιστήμονες που είχαν κρούσει τον κώδωνα κινδύνου για τα εγκληματικά λαθη στην αντιμετώπιση των ασθενών. Σε άρθρο μας  είχαμε παρουσιάσει τους πνευμολόγους Flavian Grosan και Λεωνίδα Στέλλα που αποκάλυπταν...τα λάθη των νοσοκομείων που «κόστιζαν» εκείνη τη περίοδο ανθρώπινες ζωές. Μιλώντας για τα εγκληματικά λάθη η Flavian Grosan είχε τονίσει ότι αποφεύγει την διασωλήνωση και όταν είναι απαραίτητο χορηγούσε το πολύ 2-3 λίτρα οξυγόνου ανά λεπτό και όχι 20 λίτρα υπό πίεση, όπως έλεγε το πρωτόκωλλο αντιμετώπισης παγκοσμίως, που οδηγούν σε θάνατο.

Η αναφορά μας σε αυτή τη μελέτη και τις επιστημονικές απόψεις, που χαρακτηρίστηκαν «ψεκασμένες» από επιστήμονες που κήρυτταν το επίσημο αφήγημα, όπως η κ. Παγώνη και ο κ. Καπράβελος, γίνεται για να αντιληφθούμε το μπάχαλο που επικρατεί ανάμεσα στις ίδιες «αυθεντίες» που τότε ήταν σαν «μια γροθιά» για το «καλό» μας, λέγοντας και εφαρμόζοντας πράγματα, τα οποία σήμερα αντιμετωπίζουν κάπως…διαφορετικά…όπως άλλωστε ανέδειξε ο ίδιος ο Βουλευτής της Ν.Δ κ. Καλλιάνος…


ellinikiafipnisis.blogspot.com 


Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/5/24 17:13

    ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ Η ΠΑΓΩΝΗ .ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *