ροή ειδήσεων

Αναστάτωση με τις εξαφανίσεις και τους θανάτους τουριστών στα ελληνική νησιά: Τρεις νεκροί σε Σύμη, Σάμο, Λευκάδα – Αναζητούνται ακόμα άλλοι τρεις σε Αμοργό και Σίκινο

Οι έρευνες των Αρχών έχουν στραφεί στους τρεις τουρίστες σε Αμοργό και Σίκινο με σκοπό να εντοπιστούν σώοι πριν να είναι πια πολύ αργά.



Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στις Αρχές οι θάνατοι και οι εξαφανίσεις τουριστών στην Ελλάδα καθώς από την αρχή του καλοκαιριού τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι τρεις αναζητούνται ακόμα.


Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος θάνατος αφορά τον Michael Mosley, τον 67χρονο Βρετανό παρουσιαστή του BBC ο οποίος παραθέριζε στη Σύμη και βρέθηκε νεκρός την Κυριακή 9 Ιουνίου, τέσσερις μέρες μετά την εξαφάνισή του.


Ο δεύτερος θάνατος τουρίστα αφορά τον Μαρσέλ Νιουζτέν, τον 75χρονο Ολλανδό που εξαφανίστηκε στη Σάμο το πρωί της Κυριακής 9ης Ιουνίου και βρέθηκε σήμερα Κυριακή νεκρός ανάμεσα σε βράχια.

Ο τρίτος θάνατος αφορά έναν 63χρονο Βούλγαρο ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο δωμάτιο ξενοδοχείου που διέμενε στη Λευκάδα.


Όσον αφορά τις εξαφανίσεις, αυτή τη στιγμή παραμένουν άφαντοι ο 59χρονος Αμερικάνος Έρικ Κάλιμπετ, του οποίου τα ίχνη εξαφανίστηκαν το πρωί της Τρίτης στην Αμοργό και δύο Γαλλίδες ηλικίας 73 και 64 χρονών οι οποίες αναζητούνται από τους οικείους και τις Αρχές από το πρωί της Παρασκευής στη Σίκινο.
Θάνατοι και εξαφανίσεις τουριστών στην Ελλάδα – Αναλυτικά τα περιστατικά
 

Θάνατος Michael Mosley στη Σύμη




Όπως είχε γράψει το dikastiko.gr 67χρονος Βρετανός παρουσιαστής Michael Mosley βρισκόταν με την σύζυγό του και ένα φιλικό ζευγάρι για διακοπές στη Σύμη.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 05.06.2024 ο δημοσιογράφος μαζί με τη σύζυγο του και το φιλικό τους ζευγάρι βρίσκονταν στην παραλία του Αγίου Νικολάου της Σύμης. Περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι ο 67χρονος αποφάσισε να επιστρέψει στο Γυαλό, πεζός. Στη συνέχεια και μέσα από βίντεο των καμερών ασφαλείας της περιοχής, αποδείχθηκε πως ο 67χρονος πήγε για πεζοπορία χωρίς να κρατά το κινητό του τηλέφωνο. Από τότε τα ίχνη του εξαφανίστηκαν κάνοντας την σύζυγό του να δηλώσει την εξαφάνισή του στις Αρχές.

Ωστόσο, τέλος στις έρευνες για την ανεύρεσή του μπήκαν το πρωί της Κυριακής 9ης Ιουνίου, καθώς το συνεργείο της ΕΡΤ αντιλήφθηκε πως στα πλάνα που είχαν τραβήξει νωρίτερα στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, φαίνεται ένας άνθρωπος πεσμένος στα βράχια δίπλα από φράχτη beach bar.




Οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα επιβεβαιώνοντας πως πρόκειται για τον παρουσιαστή του οποίου η σορός βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη εξαιτίας των ακραίων θερμοκρασιών που κυριαρχούσαν στο νησί.


Instagram/ Dr Michael Mosley
 

Θάνατος Μαρσέλ Νιουζτέν στη Σάμο



Νεκρός εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου ο 75χρονος Ολλανδός τουρίστας Μαρσέλ Νιουζτέν, του οποίου τα ίχνη εξαφανίστηκαν το πρωί της Κυριακής 9ης Ιουνίου, όταν αποφάσισε να πάει για πεζοπορία σε δύσβατο σημείο της περιοχής Λημνιώνας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 75χρονος εντοπίστηκε μέσα σε χαράδρα από drone της Πυροσβεστικής καθώς φορούσε κόκκινο μπλουζάκι, το ίδιο που έφερε και την ημέρα που εξαφανίστηκε.

Οι αρχές ανέφεραν πως ο Μαρσέλ Νιουζτέν βρέθηκε πεσμένος μπρούμυτα σε σημείο που παραπέμπει πως έπεσε από μικρό ύψος σε βράχια. Δίπλα του βρέθηκε και το σακίδιό του.


Μετά τον εντοπισμό του, η σύζυγός του οδηγήθηκε στο σημείο με σκοπό να αναγνωρίσει τη σορό η οποία ήταν σε προχωρημένη σήψη.

“Φως” στις συνθήκες θανάτου αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.


MEGA
 

Θάνατος 63χρονου Βούλγαρου στη Λευκάδα



Σύμφωνα με το dikastiko.gr, συναγερμός σήμανε στις αρχές της Λευκάδας την Παρασκευή, καθώς εντοπίστηκε νεκρός τουρίστας μέσα στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε.

Το θύμα πρόκειται για έναν 63χρονο άνδρα βουλγαρικής καταγωγής, ο οποίος είχε επισκεφθεί το ελληνική νησί για τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε για νεκροψία – νεκροτομή ενώ αμέσως ειδοποιήθηκαν οι οικείοι του οι οποίοι έφτασαν στην Λευκάδα. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για παθολογικά αίτια.
Εξαφάνιση Έρικ Κάλιμπετ στη Σάμο

Όπως είχε γράψει το dikastiko.gr,ο 59χρονος Άλμπερτ Κάλιμπετ είχε ξεκινήσει για πεζοπορία από την Αιγιάλη στις 7 το πρωί της Τρίτης 11.06.2024 με προορισμό τα Κατάπολα. Ακολούθησε ένα χαρακτηρισμένο και βατό μονοπάτι το οποίο όμως για να το διανύσει κανείς με τα πόδια χρειάζεται περίπου 4 ώρες.



Η εν λόγω διαδρομή σύμφωνα με πληροφορίες είναι αρκετά απαιτητική ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνας, όμως ο πρώην αστυνομικός θεωρείται έμπειρος περιπατητής και γνώστης της περιοχής καθώς έχει επισκεφθεί το νησί και στο παρελθόν.

Η τελευταία επικοινωνία που είχε ο πρώην αστυνομικός ήταν με την αδελφή του στις 07:20 το πρωί της Τρίτης, όταν της έστειλε φωτογραφία με την πινακίδα από το μονοπάτι.

Ταυτόχρονα, ο άνδρας εθεάθη τελευταία φορά στον Ασφοντυλίτη, -περιοχή που βρίσκεται σε μισά της διαδρομής που επέλεξε να κάνει- όπου αγόρασε από ένα κατάστημα αναψυκτικό και στη συνέχεια ακολούθησε την πορεία του.

Στο μονοπάτι, δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής κάποιο ίχνος του, οπότε και εικάζεται ότι μάλλον ακολούθησε και άλλη διαδρομή.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του είναι ακόμη σε εξέλιξη.


Alpha
 

Εξαφάνιση δύο Γαλλίδων στη Σίκινο



Συναγερμός σήμανε στις Αρχές το πρωί της Παρασκευής 14.06.2024 καθώς εξαφανίστηκαν δύο τουρίστριες στη Σίκινο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr, πρόκειται για δύο γυναίκες γαλλικής καταγωγής, οι οποίες αναζητούνται από το πρωί της Παρασκευής, όταν και δηλώθηκε η εξαφάνιση τους.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια 73χρονη και μία 64χρονη, οι οποίες έμεναν σε διαφορετικά καταλύματα, ωστόσο εικάζεται ότι οι δύο γυναίκες έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους.

Οι έρευνες των Αρχών έχουν επικεντρωθεί σε μονοπάτια της περιοχής, με του κατοίκους του νησιού να αναζητούν τις δύο γυναίκες.

Στις έρευνες συμμετέχουν Πυροσβέστες, εθελοντές, αστυνομικό κλιμάκιο από την Ίο, καθώς και ο Δήμαρχος του νησιού.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/6/24 06:48

    Συνδέστε τα νησιά που έχουν εξαφανιστεί με γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/6/24 16:13

    ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΚΕΡΑΤΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΓΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/6/24 17:55

    Η ψυχή θέλει αλλά το σώμα δεν μπορεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *