ροή ειδήσεων

Νότιο Αιγαίο – Δημοσκόπηση aftodioikisi.gr: Αρνητικό πρόσημο για Χατζημάρκο -Πού χωλαίνει (πίνακες)


Αρνητικό είναι το πρόσημο για το πρώτο εξάμηνο της θητείας του, επανεκλεγέντα για τρίτη φορά, περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκου, σύμφωνα με δημοσκόπηση* του aftodioikisi.gr, που διεξήχθη από 25 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2024 σε δείγμα 997 πολιτών.



Συγκεκριμένα:

-Το 49% των πολιτών θεωρεί ότι η περιφερειακή Αρχή κινείται σε «λάθος κατεύθυνση», έναντι 40% που απαντά σε «σωστή», ενώ ένας στους 10 πολίτες «ΔΞ/ΔΑ». Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ο κ. Χατζημάρκος που στις εκλογές του Οκτωβρίου εκλέχθηκε με μεγάλο ποσοστό 66,3% από τον α΄ γύρο, αποδεικνύεται κατώτερος των προσδοκιών των πολιτών που τον επέλεξαν, ελλείψει και ισχυρών αντιπάλων.

Το πιο τρωτό σημείο για τον περιφερειάρχη είναι η «δημιουργία θέσεων απασχόλησης», με το 44% να δηλώνει «καθόλου ικανοποιημένο», το 33 «λίγο» και το 18% «πολύ». Ακολουθεί η «διευκόλυνση των επιχειρήσεων της περιοχής» (43% «καθόλου ικανοποιημένο», 29% «λίγο» και 24% «πολύ», ενώ χαμηλή βαθμολογία παίρνει ο κ. Χατζημάρκος και στη «διαχείριση του ΕΣΠΑ» (34% «πολύ», 31% «λίγο», 31% «καθόλου» αλλά και στην «κατάρτιση του Αναπτυξιακού προγράμματος» (33% «πολύ», 35% «λίγο», 30% «πολύ»).
Τα μεγαλύτερα προβλήματα

Αναφορικά με τα μεγαλύτερα προβλήματα στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, οι πολίτες τα ιεραρχούν ως εξής:



-Η διαχείριση απορριμμάτων, την οποία επιλέγει σχεδόν ένας στους τέσσερις (24%) πολίτες.

-Το «Κυκλοφοριακό/Στάθμευση (17%)

-Οι «Δομές Υγείας/Νοσοκομεία (15%)

-Η «Ύδρευση/Αποχέτευση» (14%)

-Η «διαφθορά» (13%) και

-Η «κατάσταση του οδικού δικτύου» (9%).


* Μικτή (διαδικτυακή -80% και τηλεφωνική -20%) έρευνα προσωπικών ερωτηματολογίων σε ψηφοφόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από τον Διαδικτυακό τόπο https://www.aftodioikisi.gr.
Συγκεντρώθηκαν συνολικά 997 ερωτηματολόγια, εκ των οποίων τα 798 με την online έρευνα και τα 199 με την τηλεφωνική έρευνα με ποσοστώσεις δήμων.
Για τη διαδικτυακή συμπλήρωση του ερωτηματολογίου χρησιμοποιήθηκε η πλατφόρμα GoogleForms και το ερωτηματολόγιο παρέμεινε διαθέσιμο στο κοινό για χρονικό διάστημα έξι ημερών, από 25 έως 30 Ιουνίου 2024. Οι τηλεφωνικές συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν κατά το διάστημα 3 και 4 Ιουλίου 2024.
Τα δεδομένα αναλύθηκαν με τη χρήση του στατιστικού πακέτου SPSS, και τα εργαλεία ποσοτικής ανάλυσης που παρέχει το Microsoft Excel.

 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *