ροή ειδήσεων

ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσων: Συμπαράσταση στους Συλλόγους Γονέων για την υποβάθμιση δημοτικών σχολείων



Την συμπαράσταση του στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της Ρόδου, αλλά και στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδ/σου, που διαμαρτύρονται για την απόφαση υποβάθμισης των 3θέσιων και 4θέσιων δημοτικών σχολείων, εκφράζει με ανακοίνωση του το νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ στα Δωδ/σα.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, «Η μόρφωση των παιδιών θα πρέπει να υπολογίζεται με γνώμονα την ισότιμη παροχή μόρφωσης και εκπαίδευσης σε όλα τα παιδιά και όχι με γνώμονα το κόστος λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Η πολιτεία οφείλει να δίνει κίνητρα και να επιβραβεύει τις οικογένειες που παραμένουν συνειδητά και από επιλογή στην επαρχία και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον πρωτογενή τομέα…».



Στην ίδια ανακοίνωση το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου καλεί «το Υπουργείο Παιδείας, τους Βουλευτές του Νομού, τον Δήμο και τη Δ/νση Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου να ενεργήσουν ώστε να ανακληθεί αυτή η τιμωρητική πράξη στην οποία έχουν υποβληθεί τα παιδιά που φοιτούν στα ολιγοθέσια σχολεία χωρίς να φέρουν την παραμικρή ευθύνη».

Σημειώνεται πως για την απόφαση αυτή που έχει προκαλέσει αντιδράσεις, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο Δευτέρα, στις 12 μ.μ. στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στη συνέχεια, στη 1 μ.μ. θα συναντηθούν στο δημαρχείο, με τον δήμαρχο Ρόδου Αλέξανδρο Κολιάδη.

ertnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *