ροή ειδήσεων

12 χρόνια κάθειρξη σε 51χρονο για κράτηση και εκμετάλλευση 36χρονης στη Ρόδο


Ο 51χρονος Βούλγαρος που κατηγορείται ότι κρατούσε φυλακισμένη και εξέδιδε μια 36χρονη συμπατριώτισσά του για έξι χρόνια, καταδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου σε 12 χρόνια κάθειρξη και ένα χρόνο φυλάκιση. Στην απολογία του, ισχυρίστηκε πως η κοπέλα δεν ήταν φυλακισμένη, είχε δικό της τηλέφωνο και μπορούσε να πηγαίνει όπου ήθελε. Υποστήριξε επίσης ότι η ίδια δεν ήθελε να επιστρέψει στη Βουλγαρία λόγω κακών σχέσεων με την οικογένειά της.

Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του για σωματεμπορία και κατακράτηση διαβατηρίου, ενώ ανέφερε ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για σωματικές βλάβες. Το δικαστήριο συμφώνησε, επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης 12 ετών για σωματεμπορία και έναν χρόνο φυλάκιση για την κατακράτηση διαβατηρίου, χωρίς να επιτρέπεται αναστολή της ποινής.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2023 όταν η αστυνομία, αξιοποιώντας πληροφορίες, εισέβαλε στο σπίτι του κατηγορούμενου, όπου βρέθηκαν 3.587 ευρώ και 6 κινητά τηλέφωνα. Η 36χρονη γυναίκα είχε μεταφερθεί στη Ρόδο το 2016, έχοντας πειστεί από τον 51χρονο ότι θα βρει καλύτερη ζωή. Ωστόσο, ο ίδιος της αφαίρεσε το διαβατήριο και την εξέδιδε σε άνδρες έναντι χρηματικής αμοιβής, με την αστυνομία να αποκαλύπτει ότι εκείνη είχε περίπου 10 ραντεβού την εβδομάδα.

Η κοπέλα ζούσε υπό αυστηρό έλεγχο, καθώς επικοινωνούσε μόνο υπό την παρουσία του κατηγορούμενου και δεν είχε ελευθερία κινήσεων. Η αστυνομία επενέβη στις 15 Οκτωβρίου 2023, απελευθερώνοντας την κοπέλα και οδηγώντας τον κατηγορούμενο στη Δικαιοσύνη.

 proodos

 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *