ροή ειδήσεων

Στέφανος Σπάρταλης: Ο 18χρονος που έκανε ντεμπούτο με την Καρδίτσα και μία ιστορία από τη Ρόδο



Ο Στέφανος Σπάρταλης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τα χρώματα του Ολυμπιακού και ετοιμάζεται να αρπάξει την ευκαιρία.


Ο Ολυμπιακός πέρασε από την έδρα της Καρδίτσας για την 3η αγωνιστική της Basket League και συνέχισε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του. Όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που επισκιάστηκε από την επιστροφή του Νίκολα Μιλουτίνοφ στην αγωνιστική δράση μετά τον τραυματισμό του.

Όμως δεν ήταν το μοναδικό γεγονός που χρειάζεται ειδική μνεία, αφού ο Στέφανος Σπάρταλης πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα των Ερυθρόλευκων. Ο 18χρονος φόργουορντ/σέντερ πάτησε παρκέ για 2:27 χωρίς να καταφέρει να σκοράρει, σημειώνοντας όμως ένα μπλοκ στην στατιστική του.

Ο Σπάρταλης, το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο και το διπλό δελτίο


Πριν από περίπου έναν μήνα, ο Ολυμπιακός αποφάσισε να προσφέρει στον νεαρό Χιώτη το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, με τον παίκτη να υπογράφει για πέντε χρόνια, μένοντας κάτοικος Πειραιά έως το 2029. Σε μια κίνηση με φόντο το μέλλον για τους Ερυθρόλευκους.

Παράλληλα, ο Σπάρταλης δεν θα βρίσκεται μόνο στις υπηρεσίες του Ολυμπιακού, αφού με το καθεστώς του διπλού-δελτίου αγωνίζεται και στον Παπάγκο ώστε να βρίσκει λεπτά συμμετοχής και παράλληλα να προπονείται υπό τις οδηγίες ενός ανθρώπου όπως ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Από νωρίς έχει δείξει μεγάλες δυνατότητες, λαμβάνοντας μέρος και στην προετοιμασία της ομάδας. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως παρότι ο Έλληνας τεχνικός στο παιχνίδι με την Καρδίτσα είχε άλλους τρεις σέντερ στο ρόστερ του αποφάσισε να τους δώσει την ευκαιρία να πάρει μια πρώτη γεύση από τα… μεγάλα παιδιά.
Η ιστορία που δείχνει τη δίψα του Σπάρταλη


Κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Σούπερ Καπ (27-29/9) ο Σπάρταλης πέρασε μια πρωτόγνωρη για εκείνον εμπειρία που όμως δείχνει πολλά για το πάθος και τον επαγγελματισμό του παρότι είναι μόλις 18 ετών. Συγκεκριμένα, ο νεαρός ψηλός είχε ταξιδέψει κανονικά με την αποστολή του Ολυμπιακού στη Ρόδο το πρωί της Παρασκευής (27/9).

Όμως έμεινε εκτός δωδεκάδας για τον ημιτελικό με το Περιστέρι. Έτσι ο Παπάγος του έβγαλε αεροπορικά εισιτήρια με σκοπό το Σάββατο (28/9) να γυρίσει στην Αθήνα και να ενισχύσει τις προσπάθειες της ομάδας για το ματς Κυπέλλου με το Ψυχικό.


Το Σάββατο μπήκε κανονικά και έπαιξε με το σύνολο του Φώτη Καρακώστα, μένοντας το στο παρκέ για 13 περίπου λεπτά και έχοντας 6 πόντους (1/5 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 4/5 βολές), 6 ριμπάουντ και 1 μπλοκ, βοηθώντας έτσι την ομάδα του να νικήσει με 75-66 και να πάρει το εισιτήριο για το Final Four του UNICEF Trophy.

Το πήγαινε-έλα όμως του Σπάρταλη δεν σταμάτησε εκεί, αφού ξαναμπήκε στο αεροπλάνο για να επιστρέψει στη Ρόδο ώστε να είναι δίπλα στους Πειραιώτες για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό. Ακολούθως τα ξημερώματα της Δευτέρας (30/9) επέστρεψε με την υπόλοιπη αποστολή του Ολυμπιακού στην Αθήνα, με τον 18χρονο να έχει προλάβει να πάρει ένα Σούπερ Καπ να μια πρόκριση στο Κύπελλο. Καθόλου άσχημα…

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *