ροή ειδήσεων

Ρόδος: Πρώτευσε η Ελλάδα στο Σκακιστικό Πρωτάθλημα ΝΑΤΟ 2024




Oλοκληρώθηκε το 34ο Σκακιστικό Πρωτάθλημα ΝΑΤΟ, το οποίο φιλοξενήθηκε στη Ρόδο και κέρδισε τις εντυπώσεις τόσο για την εξαιρετική διοργάνωση όσο και για τη ζεστή φιλοξενία των συμμετεχόντων. Σκακιστές από 17 χώρες του ΝΑΤΟ συγκεντρώθηκαν σε ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας για να αναμετρηθούν σε μια σειρά από αγώνες υψηλού επιπέδου, αναδεικνύοντας τον αθλητικό και συναδελφικό χαρακτήρα του θεσμού.

Η Εθνική Ομάδα Σκακιού των Ενόπλων Δυνάμεών μας βρίσκεται ξανά στην κορυφή κατακτώντας την 1η θέση με 24 βαθμούς. O Βασιλιάς Κανούτος θα (παρα)μείνει στην Ελλάδα μέχρι το 2025. Την ομάδα αποτέλεσαν οι: στρατιώτης ΙΜ Δημήτριος Αλεξάκης, λοχαγός FM Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος, υπαστυνόμος Α IMΑναστάσιος Παυλίδης, στρατιώτης FMΠέτρος Ραχμανίδης, υπαρχιφύλακας WIM Κατερίνα Παυλίδου, ο υποσμηναγός Ιωάννης Τετεπουλίδης με αρχηγό τον επισμηνία Κωνσταντίνο Μουρούτη.





Ατομική Κατάταξη – Ανοιχτή Κατηγορία

1ος IM Δημήτριος Αλεξάκης (Ελλάδα) 2ος FM Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος (Ελλάδα) 3ος Mateucz Tustanowski (Πολωνία)

Ομαδική Κατάταξη 1η Ελλάδα, 2η Γερμανία, 3η Πολωνία

Γυναικεία Κατηγορία 1ηW I Κατερίνα Παυλίδου (Ελλάδα), 2ηW DanaReizniece–Ozola (Λεττονία)

Βετεράνοι 1ος PaoloTocco (Ιταλία), 2ος DavidTucker (Αγγλία), 3οςArdDekker (Ολλανδία) – Παίκτες Μεικτών ΝΑΤΟ 1ος UlrichBohn (Γερμανία), 2ος MarcoZauer (Γερμανία) 3ος PaoloTocco (Ιταλία)

Η διοργάνωση του πρωταθλήματος ξεχώρισε για τον επαγγελματισμό και την ακρίβεια σε κάθε της λεπτομέρεια. Η οργανωτική επιτροπή, απαρτιζόμενη από έμπειρα μέλη όπως ο Συνταγματάρχης Άγγελος Δημανούδης, ο Πλοίαρχος Σπύρος Ανδριόπουλος, ο ΙΟ Νίκος Καλέσης, ο εφόρος του Σ.Ο.Ρ «Ιππότης» Νίκος Βασιλάκης και ο ΙΑ Τάκης Νικολόπουλος, με βαθιά γνώση και αγάπη για το σκάκι, εργάστηκε ακούραστα για να προσφέρει στους συμμετέχοντες μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Από τον άψογο σχεδιασμό του προγράμματος αγώνων έως και τις συνθήκες φιλοξενίας στο RhodosPalace 5*, η επιτροπή φρόντισε να ανταποκριθεί σε κάθε ανάγκη των αθλητών και να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.


Το 34ο Σκακιστικό Πρωτάθλημα ΝΑΤΟ ανέδειξε την Ρόδο ως έναν δυναμικό προορισμό για σκακιστικές διοργανώσεις, προάγοντας το άθλημα και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για διεθνείς συνεργασίες. Aποτελεί διοργάνωση της γραμματείας του ΑΣΑΕΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων) και της Διεθνούς Στρατιωτικής Σκακιστικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ (IMCC) με συνδιοργανωτές τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου “ΙΠΠΟΤΗΣ”, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ).

Ρεπορτάζ: Γιώργος Αθανασίου

ertnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *