ροή ειδήσεων

Ισόβια στον 37χρονο Τούρκο για θάνατο δύο λαθρομεταναστών στα ανοιχτά της Κω



Δύο φορές ισόβια κάθειρξη, καθώς και χρηματικό πρόστιμο άνω του 1.200.000 ευρώ, επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων σε έναν 37χρονο Τούρκο, που κρίθηκε ένοχος για τη μεταφορά παράτυπων μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στην Κω. Το ταχύπλοο σκάφος που κυβερνούσε ανατράπηκε λόγω υψηλών κυμάτων και κακού χειρισμού, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο από τους πέντε επιβαίνοντες.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 2ας Δεκεμβρίου 2021, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Κω, και η υπόθεση εκδικάστηκε χθες, φέρνοντας στο φως τις συνθήκες του δυστυχήματος. Ο 37χρονος κατηγορήθηκε για παράνομη μεταφορά πολιτών τρίτων χωρών με κίνδυνο για τη ζωή τους, από την οποία προέκυψε θάνατος, καθώς και για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά και του επέβαλε δύο φορές ισόβια κάθειρξη, μία για κάθε θύμα, καθώς και συνολική ποινή κάθειρξης 23 ετών. Επιπλέον, του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1.200.250 ευρώ. Η έφεσή του δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Λιμενικού Σώματος, το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια περιπολίας στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Κω. Ένα ταχύπλοο φουσκωτό με πέντε επιβαίνοντες εντοπίστηκε να προέρχεται από τα τουρκικά παράλια. Καθώς το σκάφος του Λιμενικού το πλησίασε, το ταχύπλοο επιχείρησε να επιστρέψει με ταχύτητα προς τις τουρκικές ακτές. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (άνεμοι 5 μποφόρ) και του κακού χειρισμού, το σκάφος ανετράπη, ρίχνοντας όλους τους επιβαίνοντες στη θάλασσα. Κανείς δεν φορούσε σωσίβιο, ενώ το σκάφος δεν έφερε φανούς ναυσιπλοΐας.

Από τους επιβαίνοντες, διασώθηκαν τρεις άνδρες, ενώ ανασύρθηκαν νεκροί ένας άνδρας και μία γυναίκα. Οι επιζώντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω, όπου τους παρασχέθηκε βοήθεια. Το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε από το Λιμεναρχείο Κω, το οποίο ανέλαβε την προανάκριση της υπόθεσης.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *