ροή ειδήσεων

Ποινή 5 ετών και 6 μηνών για 35χρονο στη Ρόδο για απόπειρα ανθρωποκτονίας



Ποινή κάθειρξης 5 ετών και 6 μηνών επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου σε 35χρονο από τη Ρόδο, ο οποίος κατηγορούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας του 37χρονου γείτονά του. Η ποινή αυτή μειώνει την πρωτόδικη ποινή των 6 ετών και 8 μηνών, που του είχε επιβληθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω τον Δεκέμβριο του 2021.

Η έφεση του 35χρονου, που είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα, εκδικάστηκε πρόσφατα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου. Το δικαστήριο αποδέχθηκε μέρος των επιχειρημάτων που παρουσίασε ο συνήγορος υπεράσπισής του, Φώτης Κωστόπουλος, και του επέβαλε 5 χρόνια κάθειρξης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, συν έξι μήνες φυλάκισης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Η ποινή είναι εκτελεστή και θα εκτιθεί στη φυλακή.

Η υπόθεση είχε ξεκινήσει το 2017, όταν οι δύο άνδρες, που είχαν μακροχρόνια έχθρα, ήρθαν σε σύγκρουση έξω από μπαρ στην Παλιά Πόλη της Ρόδου. Ο 35χρονος φέρεται να προκάλεσε τον 37χρονο σε καβγά και κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, χρησιμοποίησε αναδιπλούμενο μαχαίρι μήκους 15,5 εκατοστών, τραυματίζοντας τον 37χρονο κοντά στην καρωτίδα.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για άμεση ιατρική βοήθεια, ενώ ο 35χρονος συνελήφθη και αντιμετώπισε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Μετά την αρχική του απολογία, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, όπως η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η εμφάνισή του δύο φορές το μήνα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, και η καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 2.000 ευρώ.

proodos

 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *