ροή ειδήσεων

Σε Δεύτερο Βαθμό η Δίκη 57χρονου για Ενδοοικογενειακή Βία στη Ρόδο: Επιδιώκει Μείωση της Ποινής


Αύριο, ο 57χρονος που καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 14 χρόνια κάθειρξης για ενδοοικογενειακή βία και επικίνδυνη σωματική βλάβη, θα προσπαθήσει να μειώσει ή και να «εξαφανίσει» την ποινή του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου. Ο άνδρας, που κρίθηκε ένοχος για τη βίαιη συμπεριφορά του προς τη σύζυγο και τις τρεις κόρες του, είχε καταδικαστεί το Μάιο του 2021 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου.

Η υπόθεση διαδραματίστηκε στο νησί της Πάτμου και εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό, μετά από έφεση που άσκησε ο 57χρονος κατά της αρχικής απόφασης. Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια φυλάκιση, κατόπιν αποδοχής των ισχυρισμών της υπεράσπισής του και της εφαρμογής ευνοϊκότερου νομικού πλαισίου. Η έφεση που άσκησε έχει αναστέλλουσα ισχύ, με τον όρο να μην πλησιάζει την οικογένειά του και να μην επισκέπτεται την Πάτμο.

Τα αδικήματα αφορούσαν περιστατικά βίας που σημειώθηκαν τον Ιανουάριο του 2020, όταν η 54χρονη σύζυγός του και οι τρεις κόρες τους (τότε ηλικίας 20, 17 και 14 ετών) υπέβαλαν καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Πάτμου. Οι γυναίκες περιέγραψαν μια κατάσταση συνεχιζόμενης κακοποίησης, με τον 57χρονο να επιδεικνύει απειλητική και βίαιη συμπεριφορά εναντίον τους, χτυπώντας τις επανειλημμένα και απειλώντας τις ζωές τους.

Ο 57χρονος, κατά την απολογία του στο πρωτόδικο δικαστήριο, αρνήθηκε τις κατηγορίες, παραδεχόμενος όμως ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ, αν και όχι στην ποσότητα που αναφερόταν. Επίσης, παραδέχτηκε ότι ενίοτε είχε δώσει κάποιο χαστούκι, αλλά αρνήθηκε πως είχε διαπράξει όσα του καταλογίζονται.

Μετά την καταγγελία της οικογένειας, ο 57χρονος συνελήφθη και αρχικά κρατήθηκε προσωρινά. Παρά τους ισχυρισμούς του ότι οι κατηγορίες προέρχονταν από οικονομικές διαφορές με τις κόρες του και τα προβλήματα υγείας που επικαλέστηκε, οι αρχές αποφάσισαν τη φυλάκισή του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο κατηγορούμενος επιδιώκει τώρα τη μείωση της ποινής του ή ακόμη και την αθώωσή του στο Εφετείο, ελπίζοντας σε μια ευνοϊκότερη απόφαση.

 proodos

 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *