ροή ειδήσεων

Τριτοκοσμικές εικόνες στη Ρόδο: Σκηνές στους δρόμους έχουν στήσει περίπου 700 λαθρομετανάστες

Οι ροές μεταναστών από τα παράλια της Τουρκίας είναι καθημερινές


 

Πάνω απο 700 παράνομοι μετανάστες έχουν φτάσει στο νησί της Ρόδου, τις τελευταίες εβδομάδες με την κατάσταση να γίνεται πιο δύσκολη.

Οι μετανάστες έχουν στήσει σκηνές σε διάφορα σημεία της πόλης της Ρόδου, ενώ κάποιοι απλά ξαπλώνουν πάνω σε χαρτόκουτα, χωρίς ούτε τα στοιχειώδη για την καθημερινή υγιεινή τους και διαβίωσή τους.

Αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι οι ροές μεταναστών από τα παράλια της Τουρκίας είναι καθημερινές, έτσι ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών στο νησί.
Τι λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου, κος Μανώλης Ανδρουλάκης, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ροδιακή» ζητά, για ακόμη μία φορά, να αποσυμφορηθούν οι δομές σε Λέρο και Κω μεταφέροντας στην ενδοχώρα τους αλλοδαπούς που βρίσκονται εκεί, να δημιουργηθούν χωρητικότητες και να λειτουργήσουν με τη μορφή που έχουν.

Παράλληλα, ο ίδιος καταγγέλλει πως, όχι μόνο δεν γίνονται μεταφορές αλλοδαπών προς τη δομή της Κω όπου φιλοξενεί μόλις το 50% της δυναμικότητάς της, αλλά ματαιώνονται και αυτές που πρόκειται να γίνουν σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Για παράδειγμα, προχθές είχε κανονιστεί η μεταγωγή 120 παράτυπων αλλοδαπών από τη Ρόδο στον Πειραιά και από εκεί στα Διαβατά, καθώς όμως δεν υπήρχε δυνατότητα μεταφοράς τους στον τελικό τους προορισμό (Διαβατά), η μεταγωγή ουδέποτε έγινε.

«Και οι αστυνομικοί είναι στα όριά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου Μανώλης Ανδρουλάκης στο ίδιο μέσο, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν αστυνομικοί που σε ένα μήνα μέσα, έχουν περάσει τις 20 μέρες στο καράβι. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν γίνεται να επωμισθούμε εμείς όλο το βάρος του μεταναστευτικού και οι άλλοι να σφυρίζουν αδιάφορα και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις να μας κουνάνε και το δάκτυλο. Αντί να σταθούν στο πλευρό μας».

Αναφορικά με τη δημιουργία περιφραγμένου χώρου στο λιμάνι της Ακαντιάς, όπου θα φιλοξενούνται οι ταυτοποιημένοι μετανάστες, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου τονίζει, ότι και εκεί είναι συγκεκριμένη η χωρητικότητα, οπότε δεν πρόκειται να υπάρξει σημαντική αλλαγή η οποία θα επέλθει μόνο εφόσον γίνει η μετακίνησή τους σε οργανωμένες δομές στην ενδοχώρα.

Σε διαφορετική περίπτωση «και δέκα τέτοιοι χώροι να δημιουργηθούν πάλι δεν θα είναι αρκετοί», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Δείτε τις εικόνες:


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *