ροή ειδήσεων

Κως: Στην εισαγγελέα ο διακινητής που προκάλεσε το ναυάγιο με τη κατηγορία της έκθεσης ανθρώπινης ζωής σε κίνδυνο



Με τη κατηγορία της έκθεσης ανθρώπινης ζωής σε κίνδυνο καταθέτει αυτή την ώρα –σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου-στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω ο 38χρονος διακινητής του ταχύπλοου, ως υπεύθυνος του ναυαγίου στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Φωκά, που οδήγησε στο θάνατο τέσσερις πρόσφυγες από τη Συρία, δύο αγοράκια, αδελφάκια 2 και 4 ετών και την 27χρονη μητέρα τους και άλλη μια 31χρονη γυναίκα, μητέρα ενός 13χρονου κοριτσιού και ενός 3χρονου αγοριού που διασώθηκαν.

Ο 38χρονος Συριακής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη χθες βράδυ μετά την ολοκλήρωση της προανακριτικής διαδικασίας και την αναγνώριση του από το σύνολο των προσφύγων που επέβαιναν στο σκάφος, κατηγορείται επίσης για ¨Παράνομη είσοδο και έξοδο από τη χώρα και συμμετοχή σε ”εγκληματική οργάνωση”

Εντωμεταξύ στη κλειστή δομή προσφύγων στο Πυλί φιλοξενούνται ο 32χρονος πατέρας των δυο αγοριών και σύζυγος της 27χρονης που έχασαν τη ζωή τους, όταν από τους επικίνδυνους ελιγμούς του χειριστή του ταχύπλοου, σύμφωνα με το λιμενικό, έπεσαν στη θάλασσα. Μαζί με τον πατέρα διασώθηκε και το τρίτο παιδί της οικογένειας ένα 5χρονο αγοράκι.

Στη δομή προσφύγων μεταφέρθηκαν, στη πτέρυγα των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, το 13χρονο κορίτσι και το 3χρονο αγοράκι παιδιά της 31χρονης γυναίκας που επίσης βρήκε τραγικό θάνατο στο πολύνεκρο ναυάγιο.

Σε όλους τους συγγενείς των θυμάτων παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις .

Χθες αργά το απόγευμα Τετάρτης ολοκληρώθηκε και η τυπική αναγνώριση των σορών, οι οποίες και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν (Βόρειοι άνεμοι 7-8 μποφόρ πνέουν στη περιοχή) θα μεταφερθούν στη Ιατροδικαστική υπηρεσία στη Ρόδο για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

ertnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *