ροή ειδήσεων

ΠΑΣΟΚ: Να λυθεί άμεσα από την κυβέρνηση το πρόβλημα με τους μετανάστες που κατέκλυσαν τη Ρόδο



«Η απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ρόδο, πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα και την αποκλειστική ευθύνη για αυτό έχει η κυβέρνηση», αναφέρει σ ανακοινωσή τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Οι βουλευτές Γιώργος Νικητιάδης και Νάντια Γιαννακοπούλου -η δεύτερη είναι υπεύθυνης Μεταναστευτικής Πολιτικής στο ΠΑΣΟΚ- αναφέρουν ότι «είμαστε στην ίδια τραγωδία θεατές του μεταναστευτικού στη Ρόδο, με την υπογραφή της Νέας Δημοκρατίας. Περισσότεροι από 700 μετανάστες εδώ και μέρες έχουν κατακλύσει και φέτος -όπως και πέρσι- πάρκα και δημόσιους χώρους στη νησί, δημιουργώντας εικόνες που δεν τιμούν κανέναν. Μετανάστες να διαμένουν σε χαρτόκουτα και σκηνές, οι επαγγελματίες να διαμαρτύρονται και οι τουρίστες να απορούν. Η ολιγωρία και αδυναμία της Κυβέρνησης αποδεικνύονται με το χειρότερο τρόπο.


»Η κυβέρνηση δείχνει απλώς να παρακολουθεί το πρόβλημα και τις απαράδεκτες εικόνες. Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας ότι οι μετανάστες θα μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας δεν πείθει κανέναν καθώς τα Κέντρα σε Κω και Λέρο είναι πλήρη. Το προσωρινό κέντρο ταυτοποίησης που δημιουργήθηκε στο λιμάνι της Ακαντιάς στη Ρόδο, έχει δυνατότητα για 100 άτομα. Η λύση που προτείνει σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Παναγιωτόπουλος για μεταφορά σε δομές της ενδοχώρας από την μια καθυστερεί και από την άλλη θα πρέπει να υλοποιηθεί με τρόπο που δεν θα αποδυναμώνει τις αστυνομικές υπηρεσίες της Ρόδου. Ταυτόχρονα είναι απαραίτητη η συνεργασία κυβέρνησης με Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση για να αντιμετωπιστούν οι εικόνες που αντικρίζουμε μέχρι την οριστική μεταφορά των μεταναστών.

»Οι απαντήσεις που έδωσαν τα συναρμόδια υπουργεία για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά μας σε σχετικές μας ερωτήσεις, βρίθουν ανακριβειών και αντιφατικών στοιχείων. Η ουσία είναι ότι η απαράδεκτη κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί στην Ρόδο, πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα. Και ασφαλώς την βασική, την κύρια ευθύνη για αυτό έχει η κυβέρνηση».

 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *