ροή ειδήσεων

Συγκλονίζει παιδίατρος για το ναυάγιο στην Κω: "Ήταν δύο νεκρά μωρά, τα βλέπω ακόμα μπροστά μου" [βίντεο]

"'Εχω τις εικόνες τους στα μάτια μου", λέει η παιδίατρος του νοσοκομείου της Κω για τα μωρά που έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο στο νησί.




"Έχω τις εικόνες τους στα μάτια μου", λέει η παιδίατρος του νοσοκομείου της Κω για τα δύο μωρά που έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο ανοιχτά του νησιού, το βράδυ της Τρίτης 15 Οκτωβρίου.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου είναι τέσσερις νεκροί, 2 μωρά τριών και πέντε ετών και δύο γυναίκες.


Ειδικότερα, η παιδίατρος του νοσοκομείου του νησιού συγκλονίζει για το τραγικό συμβάν, μιλώντας στον ιστότοπο Vimatisko.gr. "Πρόκειται για πολύ δυσάρεστα πράγματα. Πρέπει να είμαστε εδώ, να βοηθήσουμε. Ήταν δύο νεκρά μωρά, τα βλέπω ακόμα μπροστά μου".


Η ίδια γιατρός κατάφερε να σώσει ένα βρέφος που, όπως είπε, "ήταν μαύρο, βρήκα ρούχα, μια πάνα, έφτιαξα γάλα, ήπιε και χαμογέλασε και αυτό ήταν το ευχαριστώ του". Μάλιστα, στη δημοσιότητα δόθηκε και μια φωτογραφία της παιδιάτρου να ταΐζει το μωρό με μπιμπερό κρατώντας το στην αγκαλιά της.


Να σημειωθεί ότι στη βάρκα επέβαιναν περίπου 30 άτομα, ενώ το Λιμενικό κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι από τους μετανάστες.


Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

Τις βραδινές ώρες χθες, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, ενημερώθηκε ότι ένα ύποπτο σκάφος, χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας, κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις ακτές στην περιοχή του Αγίου Φωκά ν. Κω.

Το ΠΛΣ εντόπισε ένα πνευστό ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος με ικανό αριθμό επιβαινόντων και προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο χειριστής του ταχυπλόου δεν συμμορφώθηκε.

Αντίθετα πραγματοποίησε απότομους και επικίνδυνους ελιγμούς με μεγάλη ταχύτητα με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να βρεθεί ικανός αριθμός επιβαινόντων του στη θάλασσα και να ακινητοποιηθεί το σκάφος.

Δύο (02) μέλη του πληρώματος του ΠΛΣ έπεσαν στη θάλασσα προς διάσωση των ατόμων, ενώ ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Περισυλλέγησαν από τη θάλασσα συνολικά δέκα (10) άτομα εκ των οποίων τέσσερα (2 γυναίκες και 2 παιδιά) χωρίς τις αισθήσεις τους. Αμέσως τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με χρήση ΚΑΡΠΑ, ενώ έσπευσαν προς παροχή συνδρομής ακόμα τρία (03) ΠΛΣ καθώς και ένα (01) ιδιωτικό σκάφος.

Τα τέσσερα άτομα που δεν είχαν τις αισθήσεις τους μεταφέρθηκαν άμεσα στο λιμάνι της Κω και παραδόθηκαν σε στελέχη του ΕΚΑΒ και διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους. Από το Τ/Χ σκάφος μετεπιβιβάστηκαν ασφαλώς είκοσι ένα (21) άτομα σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Συνολικά μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω είκοσι επτά (27) διασωθέντες και παραδόθηκαν σε στελέχη της Λιμενικής Αρχής. Πέντε παιδιά και ένα βρέφος μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, όπου μετά τη διενέργεια εξετάσεων εξήλθαν καλά στην υγεία τους. Είκοσι έξι αλλοδαποί (14 άνδρες, 4 γυναίκες και 8 ανήλικοι) μεταφέρθηκαν από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Κω.

Κατά δήλωση των διασωθέντων, δεν υπάρχουν αγνοούμενοι και το σύνολο των επιβαινόντων ήταν τριάντα αλλοδαποί και ο διακινητής τους, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από δύο (02) ΠΛΣ. Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς. 

 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *