ροή ειδήσεων

Κύμα τουριστικών επενδύσεων μισού δισ. ευρώ σε Πόρο, Ρόδο και Χίο

Ποιες είναι οι στεριανές επενδύσεις των ελληνικών εφοπλιστικών οικογενειών σε ξενοδοχεία και τουρισμό. Η αξία τους και σε ποιες περιοχές θα γίνουν.


Τουριστικές και ξενοδοχειακές επενδύσεις που ξεπερνούν το μισό δισ. € πραγματοποιούν ή είναι έτοιμες να πραγματοποιήσουν ισχυρές εφοπλιστικές οικογένειες, οι οποίες αποφασίζουν να…πιάσουν στεριά.



Πρόκειται για την οικογένεια Βαρδινογιάννη, με το Γιάννη Βαρδινογιάννη που προχωρά σε επένδυση ύψους 457 εκατ. € στο Πόρο, την εφοπλιστική οικογένεια Καλλιμασιά που επενδύει σε τουριστική ανάπτυξη 15 εκατ. € στη Χίο και το γιο του εφοπλιστή Λου Κολλάκη, Παντελή-Στέφανο Κολλάκη που προχωρά σε ανάπτυξη ξενοδοχείου αξίας 10 εκατ. € στη Ρόδο.

Η νέα επένδυση του Γιάννη Βαρδινογιάννη στον Πόρο

Ξεκινώντας με τη πιο "φρέσκια" τουριστική επένδυση αυτή είναι το θέρετρο του Γιάννη Βαρδινογιάννη στον Πόρο. Το ύψος της επένδυσης ξεπερνά τα 475 εκατ. € ενώ εκτιμάται πως θα δημιουργηθεί πλήθος άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας κατά την κατασκευή και τη λειτουργία του. Αυτός είναι και ο λόγος που ο διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil, έχει κάνει αίτημα για υπαγωγή στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων με στόχο την ταχύτερη αδειοδότηση της ξενοδοχειακής μονάδας.


Αυτό που πρόκειται να κατασκευαστεί στον Πόρο είναι ένα "τουριστικό χωριό" έκτασης 1.750 στρεμμάτων. Από τα αυτά τα 1714 στρέμματα βρίσκονται στον Πόρο και τα υπόλοιπα 40 στο Μετόχι της Ερμιονίδας. Η περιοχή που επιλέχθηκε προσφέρει εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης, δεδομένης της γειτνίασής της με το νησί της Ύδρας και τις τουριστικές δυνατότητες που αυτό συνεπάγεται.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει ιδιαίτερους δεσμούς με την Ερμιονη καθώς στην περιοχή διατηρεί μια εμβληματική κατοικία με δική της μαρίνα, ενώ στο γειτονικό Πόρτο Χέλι ο πατριάρχης της οικογενείας, Βαρδής, διατηρεί την υπερπολυτελή εξοχική του κατοικία.
Το πεντάστερο ξενοδοχείο και τα πολυτελή διαμερίσματα του Λου Κολλάκη στη Ρόδο

Η δεύτερη εφοπλιστική οικογένεια που κάνει απόβαση στη στεριά μέσω τουριστικής επένδυσης είναι αυτή του Λου Κολλάκη. Αναλυτικότερα, ο γιος του εφοπλιστή Λου Κολλάκη, Παντελής Στέφανος Κολλάκης μαζί με τον Γιώργο Μπιτσάκη δρομολογούν μία νέα ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων στη Ρόδο.

Το επενδυτικό σχέδιο που έχει περάσει στην επόμενη φάση, αφορά στην ανάπτυξη πεντάστερου ξενοδοχείου με 112 επιπλωμένα δωμάτια σε μία έκταση 17 στρεμμάτων με το ύψος της επένδυσης να εκτιμάται στα 10 εκατ. €.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της νέας επένδυσης τα διαμερίσματα είναι στραμμένα προς τη θάλασσα ακολουθώντας το ανάγλυφο του εδάφους. Τα κτίρια αναπτύσσονται στην οριζόντια κατεύθυνση με μερικές κατακόρυφες εξάρσεις, καθώς η μορφολογία των πύργων αποτελεί χαρακτηριστικό της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της Ρόδου. Στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος θα κατασκευαστούν παρτέρια με χαμηλά ανθοφόρα και διακοσμητικά φυτά όπως επίσης και δέντρα για σκίαση και δροσισμό, βασισμένα στην μεσογειακή χλωρίδα.



Σημειώνεται ότι ο Λου Κολλάκης είναι ο 10ος μεγαλύτερος Έλληνας εφοπλιστής σύμφωνα με τη λίστα της Vesselsvalue με τις 50 μεγαλύτερες εταιρείες με βάση την αξία του στόλου τους, καθώς διαθέτει 81 πλοία συνολικής αξίας 3,27 δισ. Δολαρίων.
 

Το πεντάστερο ξενοδοχείο της οικογένειας Καλλιμασιά στη Χίο



Μία ακόμα οικογένεια εφοπλιστών που υλοποιεί τουριστική επένδυση σε νησί και πιο συγκεκριμένα στη Χίο, είναι αυτή των Καλλιμασιά η οποία επενδύει στην "πατρίδα" της. Η εν λόγω επένδυση αφορά στο πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο που θα ανοίξει στη Χίο και η αξία του εκτιμάται στα 15 εκατ. €.

Πρόκειται για το Pearl Island Chios Hotel & Spa που έχει ανοίξει τις πύλες του από τα μέσα του προηγούμενου μήνα και θα διαθετει 48 υπερπολυτελείς σουίτες, μερικές εκ των οποίων με ιδιωτική πισίνα, χώρους εκδηλώσεων για τη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων και συναντήσεων, τη φιλοξενία γάμων κ.α., πέραν και του τομέα της ευεξίας.

Μάλιστα, στα σκαριά βρίσκεται ήδη η επέκταση στα 120 δωμάτια για την επόμενη τριετία καθώς ο τουριστικός κλάδος συνεχίζει να γνωρίζει άνθηση στη χώρα μας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *