ροή ειδήσεων

«Οι δήθεν αθώοι σκακιστές των στρατών του ΝΑΤΟ δεν έχουν θέση στη Ρόδο»

ΡΟΔΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ Ανακοίνωση με αφορμή το τουρνουά σκάκι με μέλη των ενόπλων δυνάμεων ΝΑΤΟικων χωρών που οργανώνεται στη Ρόδο



«Την κίνηση του ΝΑΤΟ να παρουσιαστεί σαν ένας αθώος φιλειρηνικός οργανισμός σε μια προσπάθεια να κρύψει αυτό που πραγματικά είναι: ο στρατιωτικός βραχίονας των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Ευρώπης και της Β. Αμερικής», καταγγέλλει η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης, καθώς όπως αναφέρει, «την ίδια στιγμή που το Ισραήλ συνεχίζει τις σφαγές αμάχων στη Γάζα και το Λίβανο με τη πλήρη υποστήριξη του ΝΑΤΟ, ανακοινώθηκε ότι οργανώνεται στη Ρόδο τουρνουά σκάκι με μέλη των ενόπλων δυνάμεων ΝΑΤΟικων χωρών. Το τουρνουά συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου».

«Πίσω από τις διακηρύξεις για την ασφάλεια των κρατών μελών του», τονίζει η Ροδιακή Επιτροπή, «είναι ο οργανισμός που προστατεύει και επιβάλει και με τα όπλα τα συμφέροντα των πολυεθνικών όχι μόνον στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ένοπλη δράση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ όπου αυτό παρεμβαίνει σημαίνει πόλεμο και συμφορές για τους λαούς».

«Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε επίσης την πρόθυμη στήριξη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου στην προσπάθεια του ΝΑΤΟ να παρουσιάσει τους στρατούς των κρατών μελών του ως φιλειρηνικούς σκακιστές. Με τη στάση τους Περιφέρεια και Δήμος επικροτούν τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και την παραβίαση κάθε ίχνους Διεθνούς Δικαίου. Ουσιαστικά στηρίζουν τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και μετατρέπουν τη χώρα μας σε πιθανό πολεμικό στόχο», επισημαίνει η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης, υπογραμμίζοντας ότι:

«Το προσωπείο του ειρηνοποιού που προσπαθεί να παρουσιάσει το ΝΑΤΟ για να κρύψει τη δράση του θυμίζει εκείνες τις δήθεν "φιλειρηνικές" απόπειρες των πληρωμάτων του αμερικανικού πολεμικού στόλου που προσφέρονταν να βάψουν κτίρια σχολείων, να καθαρίσουν πλατείες κτλ. για να φιλοτεχνήσουν την εικόνα του σύμμαχου -προστάτη της ειρήνης».

«Σήμερα που ο Παλαιστινιακός λαός σφαγιάζεται από το κράτος δολοφόνο Ισραήλ, με την υποστήριξη και τα όπλα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, σήμερα που συνεχίζονται καθημερινά οι δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ σε Λίβανο και Συρία με θύματα χιλιάδες αμάχους, σήμερα που εξαναγκάζονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι να γίνουν πρόσφυγες, οι δήθεν αθώοι σκακιστές των στρατών του ΝΑΤΟ δεν έχουν θέση στη Ρόδο. Ούτε τα πολεμικά αεροπλάνα και πλοία του ΝΑΤΟ φορτωμένα με πυραύλους και μέσα ηλεκτρονικού πολέμου, που πηγαινοέρχονται από το λιμάνι της Ρόδου όπως το Βρετανικό αντιτορπιλικό HMS DUNCAN D37, με στόχο τους λαούς της περιοχής, έχουν θέση στο νησί μας.

Άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Να σταματήσει η αιματοχυσία και η γενοκτονία τώρα!

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *