ροή ειδήσεων

Απάντηση Δήμου Κω (με φωτογραφίες…): Κατώτερος της ευθύνης που του αναλογεί ο κ. Ναβροζίδης



Κατώτερος της ευθύνης που του αναλογεί ο κ. Ναβροζίδης

Πριν δύο χρόνια, ο Θεοδόσης Νικηταράς βρέθηκε στο στόχαστρο γιατί στήριξε την κατασκευή Μνημείου Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στην Κω.



Ο τότε Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, δήλωνε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 ότι «Η κατασκευή μνημείου για τη δήθεν Γενοκτονία στην Κω, αποτελεί μία ακόμη προβοκάτσια της Ελλάδας«.

Παρόλα αυτά, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, υλοποιεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «βάζει πλάτη» στη διαδικασία και κάνει τα εγκαίνια του Μνημείου, στις 6 Οκτωβρίου 2022, παρά τις «πιέσεις» που δεχόταν σωρηδόν εκείνη την περίοδο.

Και αυτό, ως πράξη τιμής, στην ιστορική μας μνήμη.

Την επόμενη χρονιά, το 2023, επισκέπτεται το Bodrum, επικεφαλής αντιπροσωπείας του δήμου Κω. Στο γραφείο του δημάρχου Bodrum, αναρτημένο το πορτραίτο του Κεμάλ Ατατούρκ, του εθνάρχη της Τουρκίας, σύμφωνα με το Σύνταγμα της. Πορτραίτο που βρίσκεται παντού. Γνωστό αυτό άλλωστε, σε όλους όσοι έχουν επισκεφθεί την Τουρκία.

Στο δήμο Bodrum υποδέχονται φιλόξενα τον Δήμαρχο Κω, αν και εν πολλοίς είχε χαρακτηριστεί “ανεπιθύμητος”. Στο όνομα της ειρηνικής συνύπαρξης των δύο λαών, στο όνομα των καλών διμερών σχέσεων των δύο γειτονικών δήμων.


Η εθιμοτυπική φωτογραφία, στο γραφείο του δημάρχου Bodrum, ίδια ακριβώς. Πέρυσι όμως, σιωπή. Έτος εκλογών γαρ, δεν συνέφερε τον κ. Ναβροζίδη.

Εφέτος, ως πρόεδρος των Ποντίων στην Κω, χαρακτηρίζει τον δημοκρατικά εκλεγμένο δήμαρχο από τους Κώους πολίτες ως «επικίνδυνο». Τον άνθρωπο που χάρη σε αυτόν και τη στήριξη που παρείχε, υπάρχει το μνημείο του ποντιακού ελληνισμού στην Κω.

Δηλαδή οι Τούρκοι, αν και «ανεπιθύμητο», τελικά τον υποδέχονται, αντίθετα ο πρόεδρος των ποντίων στην Κω τον θεωρεί επικίνδυνο!

Ω καιροί, ω ήθη, που τα πάντα εξαργυρώνονται ως φαίνεται στο βωμό της ιδιοτέλειας και του συμφέροντος. Αντί του ευχαριστώ, χολή….



Προφανώς, με βάση τα κριτήρια του κ. Ναβροζίδη, το ίδιο επικίνδυνοι κατά τον ίδιο θα πρέπει να είναι, αν και δεν τόλμησε να το πει ποτέ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο πρώην δήμαρχος Κω κ. Κυρίτσης, οι δήμαρχοι Νισύρου, Λέρου, Λέσβου, Σύμης, που φωτογραφήθηκαν σε εθιμοτυπικές επισκέψεις τους στη γείτονα χώρα, έχοντας στο κάδρο το πρόσωπο του Κεμάλ Ατατούρκ. Δίνουμε για αυτό το λόγο τις σχετικές φωτογραφίες στη δημοσιότητα.

Όσο και αν επιχειρείται η όξυνση και η διάσπαση της ενότητας της Κωακής κοινωνίας, για την εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων, που δεν έχουν να κάνουν με τα συμφέροντα των δημοτών της Κω, ο δήμαρχος Κω θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των συμφερόντων των Κώων πολιτών.

Αυτούς που επενδύουν στην πόλωση, με ακραίες, επικίνδυνες, απολίτικες συμπεριφορές, η κοινωνία θα τους θέσει στο περιθώριο.



Γραφείο Τύπου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *