ροή ειδήσεων

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Επανεξελέγη ο Νίκος Ανδρουλάκης - Αυτό είναι το τελικό αποτελέσματα της κάλπης



Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να είναι εκ νέου πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ


Ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να επικρατεί με μεγάλη διαφορά του Χάρη Δούκα.

Ψήφισαν 214.000, γεγονός το οποίο προσδιορίζει την αποχή σε σύγκριση με την πρώτη Κυριακή περίπου στο 30%.


Ο Χάρης Δούκας συνεχάρη τηλεφωνικά τον κ. Ανδρουλάκη. Τον ευχαρίστησε λέγοντας του ότι προχωράμε όλοι μαζί.
Τα τελικά αποτελέσματα

Αναλυτικά:

Ψηφίσαντες 213.001



Νίκος Ανδρουλάκης: 59,92%
Χάρης Δούκας: 40,08%



Ψήφισαν 214.000, κάτι που προσδιορίζει την αποχή σε σχέση με την πρώτη Κυριακή περίπου στο 30%.

Ο Χάρης Δούκας συνεχάρη τηλεφωνικά τον κ. Ανδρουλάκη. Τον ευχαρίστησε λέγοντας του ότι προχωράμε όλοι μαζί.
 

Τα συγχαρητήρια του Στέφανου Κασσελάκη

«Επικοινώνησα με τον Νίκο Ανδρουλάκη και του έδωσα θερμά συγχαρητήρια για τη μεγάλη νίκη του και την επανεκλογή του. Συγχαρητήρια και στο ΠΑΣΟΚ συνολικά, για τις άψογες δημοκρατικές διαδικασίες»
Συγχαρητήρια Μιχάλη Κατρίνη στον Νίκο Ανδρουλάκη

Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Έχει την εντολή των πολιτών να κάνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και νικηφόρο».
Χάρης Δούκας: «Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για ένα μεγάλο, δυνατό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κερδίσει»

«Καταφέραμε σε 3,5 μήνες να κάνουμε έναν καθαρό και έντιμο αγώνα και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό ρεύμα» τόνισε σε δηλώσεις του ο Χάρης Δούκας, ο οποίος συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη νίκη του.

«Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μας, με με ενότητα, με τη συμμετοχή όλων, για ένα μεγάλο, δυνατό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κερδίσει» ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων.
Ο Ανδρουλάκης κέρδισε τον Δούκα στον Δήμο Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων εξέλεξε τον Νίκο Ανδρουλάκη στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος συγκεντρώνει 59,19% έναντι 40,81% του νυν Δημάρχου, Χάρη Δούκα, στο 69,77% της ενσωμάτωσης.
Θρίαμβος Ανδρουλάκη - Στο 87,95% της επικράτειας συγκεντρώνει 60,14%

Θριαμβευτική βραδιά για τον Νίκο Ανδρουλάκη καταλήγει να είναι ο δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

Στο 87,93% της επικράτειας, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 60,14% έναντι 39,86% του Χάρη Δούκα.
Επανεκλέγεται πρόεδρος ο Νίκος Ανδρουλάκης!

Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε εκ νέου ο Νίκος Ανδρουλάκης, διατηρώντας μεγάλο προβάδισμα απέναντι στον Χάρη Δούκα κατά τον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ηγεσία του κόμματος.

Συγκεκριμένα, με το 84% της ενσωμάτωσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το 59,92% των ψήφων, ενώ ο Χάρης Δούκας ακολουθεί με 40,08%. Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και τη σημαντική διαφορά ανάμεσα στους δύο υποψηφίους, θεωρείται απίθανο να υπάρξει ανατροπή, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την παραμονή του Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος.

Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη σε εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, καθώς είχε αναδειχθεί νικητής και τον Δεκέμβριο του 2021 με ποσοστό 67% απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου στον πρώτο γύρο της εκλογικής διαδικασίας.
Συγχαρητήρια Χάρη Δούκα σε Νίκο Ανδρουλάκη

Ο Χάρης Δούκας συνεχάρη τηλεφωνικά τον κ. Ανδρουλάκη για τη νίκη του.

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον ευχαρίστησε, λέγοντάς του ότι προχωράμε όλοι μαζί.
Ο Ανδρουλάκης «κλειδώνει» την επανεκλογή

Ο νυν Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, φαίνεται ότι εξασφαλίζει δεύτερη συνεχόμενη θητεία στην ηγεσία του κόμματος, αφού διατηρεί το ευρύ του προβάδισμα στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών έναντι του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 59,87% (66.927 ψήφοι) έναντι 40,13% (44.855 ψήφοι) του κ. Δούκα, στο 65,3% της ενσωμάτωσης.
Μεγάλο προβάδισμα Ανδρουλάκη δείχνουν τα πρώτα επίσημα στοιχεία

Στο 51,1% της ενσωμάτωσης, τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα δείχνουν νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη (59,76) έναντι του Χάρη Δούκα (40,24) για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ψήφισαν 214.000, κάτι που προσδιορίζει την αποχή σε σχέση με την πρώτη Κυριακή περίπου στο 30%.
Τα πρώτα επίσημα στο 37,5% της ενσωμάτωσης

Στο 37,5% της ενσωμάτωσης, τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα δείχνουν νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη (59,07%) έναντι του Χάρη Δούκα (40,93%) για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ψήφισαν λίγο περισσότεροι από 210.000 πολίτες στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών, γεγονός το οποίο προσδιορίζει την αποχή σε σύγκριση με την περασμένη Κυριακή περίπου στο 30%.
Από το Στεφανοβίκειο ήρθε το πρώτο αποτέλεσμα από τα εκλογικά τμήματα της ΜαγνησίαςΑνδρουλάκης 99
Δούκας 81
Αποτελέσματα από Νεάπολη Κοζάνης
Ανδρουλάκης 86 ψήφοι
Δούκας 75 ψήφοι
Ο Ανδρουλάκης νικητής στην Αντίπαρο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ήρθε πρώτος στην Αντίπαρο κερδίζοντας 100 ψήφους, έναντι 25 του Χάρη Δούκα.
Τα αποτελέσματα από Βρυξέλλες και Βερολίνο
78 Νίκος Ανδρουλάκης
51 Χάρης Δούκας

Συνολικά ψήφισαν 136 άτομα
Το πρώτο αποτέλεσμα από το Θραψανό στο ΗράκλειοΑνδρουλάκης 107
Δούκας 23
Έκλεισαν οι κάλπες στις 19:30
Το αποτέλεσμα στο Λονδίνο
Νίκος Ανδρουλάκης 71
Χάρης Δούκας 28
Άκυρα/Λευκά 4

Συνολικά ψήφισαν 103 άτομα.
Πότε αναμένεται καθαρή εικόνα των αποτελεσμάτων

Πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι η εικόνα των αποτελεσμάτων θα ξεκαθαρίσει μία-μιάμιση ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης, δηλαδή γύρω στις 21:00- 21:30.

Το κλίμα που κυριαρχεί στο «στρατηγείο» του Νίκου Ανδρουλάκη

Στο «στρατηγείο» του Νίκου Ανδρουλάκη, στη Χαριλάου Τρικούπη που βρίσκονται τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, κυριαρχεί κλίμα αναμονής αλλά και ικανοποίηση για το πώς εξελίχθηκε ολόκληρη διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.
Μεγάλη η αποχή στην Αττική

Στην Αττική η συμμετοχή είναι μικρότερη κατά 35% σε σχέση με τον α' γύρο.

Συνολικά, ο πήχης είχε τοποθετηθεί περί τις 220.000 ψηφοφόρους, ωστόσο όπως διαφαίνεται δεν θα ξεπεράσει τις 205.000.
Σε είκοσι λεπτά κλείνουν οι κάλπες


Ο Χάρης Δούκας θα δει τα αποτελέσματα από το γραφείο του

Στο γραφείο του στο δημαρχείο Αθηνών βρίσκεται ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας, λίγο πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις εσωκομματικές εκλογές.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα μεταβεί στο «στρατηγείο του», όπου θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα μαζί με τους στενούς συνεργάτες του, περιμένοντας με αγωνία την εξέλιξη των εκλογών.
Πότε θα μάθουμε τον νέο Πρόεδρο

Στις 19:30 κλείνουν οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, έπειτα από τη μισάωρη παράταση που δόθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων με τα tablets αλλά και της αυξημένης προσέλευσης ψηφοφόρων.

Η πρόβλεψη για το ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος θα εξαρτηθεί από τη διαφορά που θα προκύψει από την καταμέτρηση των ψήφων. Μετά τις 21:00 αναμένεται να υπάρξει μια ασφαλής πρόβλεψη για το τελικό αποτέλεσμα με βάση την αναγωγή των ψήφων που θα έχουν καταμετρηθεί.


Τα… μοιρασμένα αποτελέσματα σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Χαμηλότερη προσέλευση σε σχέση με τον πρώτο γύρο είχαν οι εσωκομματικές κάλπες του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη, στην Αυστραλία.

Στο Σίδνεϊ ψήφισαν 47 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με το Νίκο Ανδρουλάκη να λαμβάνει 38 και τον Χάρη Δούκα 9 ψήφους. Στον πρώτο γύρο ο πρόεδρος του κόμματος είχε λάβει 19 ψήφους ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων 9 και είχαν ψηφίσει 53 άτομα.

Στη Μελβούρνη ψήφισαν 30 άτομα και έλαβε 22 ψήφους ο Χάρης Δούκας και 8 ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στον πρώτο γύρο ο δήμαρχος Αθηναίων είχε λάβει 1 ψήφο, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 6. Συνολικά είχαν ψηφίσει 35 άτομα.
Οι εκτιμήσεις στα επιτελεία Ανδρουλάκη και Δούκα


Η συμμετοχή στις 18:30

Στις 18:30 η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές ήταν 201.654 ψηφίσαντες
Ο λόγος της παράτασης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταση που δόθηκε στη διαδικασία του Β' γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ οφείλεται τόσο σε ουρές ψηφοφόρων όσο και σε τεχνικά προβλήματα με τα tablets που χρησιμοποιούνται για την καταγραφή των ψήφων.

Η ΕΔΕΚΑΠ αποφάσισε να παρατείνει τη διαδικασία μέχρι τις 19:30, ώστε να δοθεί χρόνος στους ψηφοφόρους να ολοκληρώσουν την ψηφοφορία παρά τα τεχνικά ζητήματα που παρουσιάστηκαν σε ορισμένα εκλογικά τμήματα.
Μισή ώρα παράταση στις εκλογές, στις 19:30 κλείνουν οι κάλπες

Σύμφωνα με απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ θα δοθεί μισή ώρα παράταση στην ψηφοφορία και οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:30.

Τα τελικά αποτελέσματα από την Μελβούρνη

Στην Μελβούρνη ψήφισαν 30 άτομα από 35 στον α' γύρο. Ο Χάρης Δούκας έλαβε 22 ψήφους και ο Νίκος Ανδρουλάκης 8.

Στη Μελβούρνη στον α’ γύρο είχε έρθει πρώτος ο Παύλος Γερουλάνος με 21 ψήφους και ακολούθησαν Νίκος Ανδρουλάκης (6), Νάντια Γιαννακοπούλου (3), Άννα Διαμαντοπούλου (2), Χάρης Δούκας (1), Μιχάλης Κατρίνης (1) ενώ υπήρξε και μια άκυρος ψήφος.
Τι ώρα θα μάθουμε τα αποτελέσματα και τον νικητή

Η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο ήταν χαμηλότερη σε σχέση με τον πρώτο γύρο, όπως αναμενόταν, με περίπου 170.000 ψηφοφόρους να έχουν ασκήσει το δικαίωμά τους μέχρι τις 5 το απόγευμα — σημειώνοντας μείωση της τάξης του 24,3%.

Η ψηφοφορία μπορεί να παραταθεί εάν χρειαστεί, όπως συνέβη και στον πρώτο γύρο, ενώ ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να είναι γνωστός έως τις 8 το βράδυ.

Οι ψηφοφόροι είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία χωρίς να καταβάλουν εκ νέου το αντίτιμο των 3 ευρώ και μπορούσαν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα.
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Με τους τετράποδους φίλους τους στις κάλπες

Φωτογραφίες από τους τετράποδους φίλους που έριξαν… δαγκωτό
Η συμμετοχή στις 17:30

Στις 17:30 η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές ήταν 181.000 ψηφίσαντες.
Γιώργος Λιάνης για ΠΑΣΟΚ: «Η επανεκκίνηση γίνεται από αύριο με όποιον πρόεδρο και αν εκλεγεί»

«Την επόμενη ημέρα το ΠΑΣΟΚ είναι υποχρεωμένο να συνεργαστεί με κάτι. Δεν μπορεί να συνεργαστεί με κάτι άλλο πέρα από την Αριστερά. Αυτός ο χώρος πρέπει να ζητήσει μια σοβαρή συγγνώμη από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ για όσα τραβήξαμε την περίοδο της διακυβέρνησης με τις λοιδορίες, τις κατηγορίες, τις παραπομπές πολιτικών προσώπων και την κατηγορία ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνο για την χρεοκοπία της χώρας».

«Πρέπει να δώσουν συγχωροχάρτι. Ο Τσίπρας ήδη το έχει κάνει το πρώτο βήμα, ξέρω ότι έχει γίνει τηλεφώνημα Τσίπρα σε μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο οποίο ουσιαστικά του ζήτησε συγγνώμη για την παραπομπή του στην υπόθεση Novartis», συμπληρώνει.


Από το Μεγανήσι το πρώτο αποτέλεσμα από εκλογικό τμήμα της επικράτειας

Από το Μεγανήσι ήρθε το πρώτο αποτέλεσμα από εκλογικό τμήμα εντός επικράτειας στο ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα ψήφισαν 35 μέλη, δηλαδή λίγο παραπάνω από μισούς από τους 63 που προσήλθαν στον πρώτο γύρο.

Οι υποψήφιοι έλαβαν:Ανδρουλάκης 22 ψήφους
Δούκας 12
Άκυρα 1

Να σημειωθεί ότι στον α' γύρο, πρώτος στο Μεγανήσι είχε βγει ο Παύλος Γερουλάνος.
Ανδρουλάκης - Δούκας: Από τις φιλοφρονήσεις στη ρήξη

Το χρονικό των πολιτικών σχέσεων των δύο υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.


Ομαλά ο Β' γύρος των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ και στα Χανιά

Με το ενδιαφέρον των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ να παραμένει έντονο και στον δεύτερο γύρω των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου του κινήματος, διεξάγεται η εκλογική διαδικασία στα δεκαεννέα εκλογικά τμήματα των Χανίων.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά θέτουν ως πρώτο στόχο την ισχυρή παρουσία και συμμετοχή στις κάλπες. «Η εκλογική διαδικασία του δευτέρου γύρου εξελίσσεται ομαλά, υπάρχει σταθερή ροή κόσμου, δεν παρατηρείται συνωστισμό και ευελπιστούμε ο κόσμος που ψήφισε την πρώτη φορά, να προσέλθει να ξαναψηφίσει.

Είναι σημαντικό για τον κόσμο της παράταξης να επιλέξουν το ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας. Ευελπιστούμε ότι το βράδυ της Κυριακής θα μας βγάλει δυναμωμένους και όλους μαζί μπροστά να ρθουμε αντιμέτωποι με τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας» , δήλωσε στο neakriti.gr ο γραμματέας της Ν.Ε. Χανίων του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Δήμος.

Για τους συμμετέχοντες στην εκλογική διαδικασία ζητούμενο είναι η επικράτηση του ΠΑΣΟΚ ως ισχυρή αντιπολιτευτική δύναμη που θα μπορέσει να διεκδικήσει ξανά την εξουσία. Σύμφωνα με την Μαρία Δαφέρμου, μέλος της Ν.Ε. Χανίων του ΠΑΣΟΚ, «σήμερα ολοκληρώνεται μια διαδικασία υποδειγματική. Το ΠΑΣΟΚ με μια άμεση απεύθυνση προς την κοινωνία, έχει επιστρέψει ως διαμορφωτής των πολιτικών εξελίξεων. Η επόμενη μέρα θα μας βρει ενωμένους και δυνατούς όσο ποτέ, για να μπορέσουμε να δώσουμε απαντήσεις στα ζητήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία από τις ασκούμενες πολιτικές της ΝΔ».

Υπενθυμίζεται ότι στις κάλπες τις προηγούμενης Κυριακής στα εκλογικά τμήματα των Χανίων προσήλθαν 4.494 μέλη, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να έρχεται πρώτος σε σταυρούς (1.897) και τον Χάρη Δούκα τρίτος (786). Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στο πού θα κατευθυνθούν οι ψήφοι του Πάνου Γερουλάνου (858) και της Άννας Διαμαντοπούλου (769).
Η συμμετοχή στις 16:30

Στις 16:30 η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές ήταν 166.589 ψηφίσαντες
Η συμμετοχή στις 15:00

Στις 15:00 η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές ήταν 149.783 ψηφίσαντες
Η συμμετοχή στις 14:00

Στις 14:00 η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές ήταν 135.000 ψηφίσαντες
Η συμμετοχή στις 13:30

Στις 13:30 η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές ήταν 121.577 ψηφίσαντες
Μέχρι τις 12:50 είχαν ψηφίσει 110.000 άτομα

Την προηγούμενη Κυριακή είχαν ψηφίσει την ίδια ώρα 132.000 άτομα.
Στους Αγίους Θεοδώρους ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης


Μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής ψήφισε στο εκλογικό κέντρο για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ στο ΚΑΠΗ Αγίων Θεοδώρων ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης.

Ο κ. Σημίτης, συνοδευόμενος απο τη σύζυγό του, συμμετείχε στον 2ο γύρο της διαδικασίας για την ανάδειξη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, ήταν ευδιάθετος και δεν προέβη σε δηλώσεις.


Με τεχνικά προβλήματα και λάθη ψηφοφόρων προχωρά η διαδικασία

Με μικροπροβλήματα που αφορούν την ταυτοποίηση ψηφοφόρων στο σύστημα με τα τάμπλετ συνεχίζεται η διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Orange Press Agency ένα από τα βασικά «αγκάθια» στη διαδικασία είναι ότι υπάρχουν αρκετοί ψηφοφόροι, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι δεν είχαν προσέλθει την πρώτη Κυριακή για να ψηφίσουν και σπεύδουν τώρα, με συνέπεια να μην εντοπίζονται στο σύστημα -καθώς δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν την 6η Οκτωβρίου- και να παρατηρούνται καθυστερήσεις. Παρά ταύτα, υπάρχουν και τεχνικά προβλήματα, καθώς αρκετές φορές δεν εντοπίζονται ψηφοφόροι στο σύστημα όταν ψηφίζουν σε άλλο εκλογικό τμήμα από αυτό που ψήφισαν την πρώτη Κυριακή. Σε άλλες περιπτώσεις έχει καταγραφεί και ολική διακοπή λειτουργίας του συστήματος των τάμπλετ σε ορισμένα εκλογικά τμήματα, όμως η βλάβη αποκαθίσταται σε ένα με δυο λεπτά, δίχως να διακόπτεται η ροή.

Για τις περιπτώσεις που ένας ψηφοφόρος είχε κανονικά ψηφίσει την πρώτη Κυριακή και δεν εντοπίζεται στο σύστημα, το ΠΑΣΟΚ έχει φτιάξει ένα call center με το οποίο επικοινωνούν οι επικεφαλής των εκλογικών τμημάτων και προβαίνουν σε ταυτοποίηση τηλεφωνικά.


Η συμμετοχή στις εκλογές

Περισσότεροι από 100.000 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ έχουν ψηφίσει μέχρι στιγμής (ώρα 12:40) στον δεύτερο γύρο.
Συγκεκριμένα, έχουν ψηφίσει 104.000 φίλοι και μέλη. Η συμμετοχή είναι μιωμένη κατά 12,8% σε σχέση με τον πρώτο γύρο.

Μέχρι τις 11:30 το πρωί είχαν ψηφίσει περισσότεροι από 75.000 στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Ψήφισε στην Παλλήνη η Άννα Διαμαντοπούλου


Σε εκλογικό κέντρο στην Παλλήνη ψήφισε για τον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ η Άννα Διαμαντοπούλου.

«Σήμερα το βράδυ το ΠΑΣΟΚ θα έχει τον εκλεγμένο πρόεδρό του. Την επόμενη μέρα δεν χωράνε ούτε μελλοντικοί αρχηγοί, ούτε παράπονα», δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου.
Οι δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου για τις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ

Σε εκλογικό κέντρο στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη ψήφισε για τον β΄γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

«Σήμερα με τη μαζική μας συμμετοχή και την ψήφο μας κάνουμε το ΠΑΣΟΚ ισχυρό. Διαμορφώνουμε ένα ΠΑΣΟΚ που εκφράζει και ενώνει πλατιά προοδευτικές δυνάμεις της χώρας μας. Από αύριο συνεχίζουμε τον διαρκή μας αγώνα, έναν αγώνα όπου η Δημοκρατία δεν είναι απλώς μία λέξη αλλά καθημερινή αξία και πράξη. Για μία Ελλάδα καλύτερη, διαφορετική, προοδευτική. Μία Ελλάδα πράσινης μετάβασης και δίκαιης μετάβασης για τον ελληνικό λαό», δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Παπανδρέου.


Ψήφισε ο Παύλος Γερουλάνος: «Αύριο πρέπει να ξεκινήσουμε τη δουλειά της αντιπολίτευσης»

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ ο Παύλος Γερουλάνος.

Εξερχόμενος της αίθουσας ο κ. Γερουλάνος είπε ότι σήμερα, με τον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών, «ολοκληρώνεται μια εξαιρετικά σημαντική εσωκομματική διαδικασία που εξελίχθηκε ομαλά και συντεταγμένα. Καλώ όλους τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και σήμερα να έρθουν να ψηφίσουν, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να έχουμε το αποτέλεσμα το οποίο θα είναι απόλυτα σεβαστό. Δεν έχουμε χρόνο την επόμενη μέρα. Αύριο, όποιος κι αν κερδίσει, ξεκινά μια καινούρια μέρα. Αύριο πρέπει να ξεκινήσουμε τη δουλειά της αντιπολίτευσης προς τη ΝΔ και μια συντεταγμένη πορεία ώστε να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές».


Οριακά μικρότερη συμμετοχή στον δεύτερο γύρο έως τις 11 το πρωί

Οριακά μειωμένη είναι μέχρι στιγμής η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σε σχέση με την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αρμόδιας Επιτροπής διεξαγωγής τους (ΕΔΕΚΑΠ) η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών μέχρι τις 11:00 ανήλθε σε 62.023 φίλους και μέλη.

Υπολογίζεται ότι σε σχέση με τον Α' γύρο είναι κατά περίπου 6% μικρότερη.


Nίκη Ανδρουλάκη στο Σίδνεϊ

Tα πρώτα αποτελέσματα για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ έρχονται από τη μακρινή Αυστραλία με τον Νίκο Ανδρουλάκη να παίρνει τη νίκη.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 47 ψήφων, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε 38 ψήφους έναντι μόλις 9 του Χάρη Δούκα.
32.764 άτομα έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα - 1.000 περισσότεροι από την πρώτη Κυριακή (10 π.μ.)


Σημαντική είναι η συμμετοχή των ψηφοφόρων στη δεύτερη εκλογική Κυριακή του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη του νέου αρχηγού.

Ήδη έχουν ψηφίσει 32.764 άτομα, 1.000 περισσότερα δηλαδή από την αντίστοιχη ώρα την πρώτη Κυριακή.
Νίκος Ανδρουλάκης: «Τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα καλύτερα μπροστά μας»

Στο Ίλιον άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για την ανάδειξη ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ένας εκ των δύο υποψηφίων του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία του κόμματος, έφτασε γύρω στις 10:30 στο εκλογικό κέντρο του Ιλίου το πρωί της Κυριακής (13/10), όπου συνομίλησε με μέλη της εφορευτικής επιτροπής και πολίτες.

«Σήμερα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου κι αυτό δεν μας χαρίστηκε. Το πετύχαμε με αγώνα, κόπο, με προσπάθεια. Και θέλω να ευχαριστήσω για αυτό τους χιλιάδες απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ που πάλεψαν τα πιο δύσκολα χρόνια σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Σήμερα ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Γιατί τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Σήμερα ζητώ ξανά την εμπιστοσύνη σας για τη μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, που θα ανταποκριθεί στις νέες προσδοκίες του ελληνικού λαού. Για μια πατρίδα πιο ισχυρή και για μια κοινωνία πιο δίκαιη. Σας ευχαριστώ», είπε στα τηλεοπτικά συνεργεία εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα.



Μιχάλης Κατρίνης: «Μόνος στόχος να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και πλειοψηφικό»


«Από αύριο υπάρχει ένας και μόνος στόχος να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ μεγάλο πλειοψηφικό και δύναμη αλλαγής», δήλωσε ο Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος άσκησε το πρωί της Κυριακής 13/10 το εκλογικό του δικαίωμα για την ανάδειξη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στο Δημαρχείο του Πύργου.

«Η χώρα χρειάζεται σοβαρή και ισχυρή αντιπολίτευση και νέα πρόταση διακυβέρνησης», υπογράμμισε ο κ. Κατρίνης και πρόσθεσε:

«Θα ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις για να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ δυνατό όπως πραγματικά αξίζει».

«Από την αρχή είπα οι πολίτες ελευθέρα και ανεπηρέαστα να επιλέξουν αυτόν που είναι καλύτερος. Είναι στάση αρχής», τόνισε.
Ψήφισε ο Χάρης Δούκας

Στο Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Αθηναίων ψήφισε για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ λίγο μετά τις 09:00 το πρωί ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Χάρης Δούκας.




Αφού ψήφισε ο Χάρης Δούκας έκανε στους δημοσιογράφους την εξής δήλωση:

«Η συμμετοχή είναι η δύναμή μας. Σήμερα έχουμε μια ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία. Αρκεί να το κάνουμε όλοι μαζί. Για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοικτό, νικηφόρο. Σήμερα αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ. Δίνουμε ελπίδα στη χώρα. Σήμερα ψηφίζουμε για την αλλαγή. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ να είστε καλά».

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Δεν μπορούν να ψηφίσουν εκατοντάδες άτομα - Αλαλούμ με τους καταλόγους

Προβλήματα με το... καλημέρα σημειώνονται στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τους καταλόγους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr εκατοντάδες άτομα δεν μπορούν να ψηφίσουν ενώ είχαν δώσει το «παρών» στην πρώτη Κυριακή καθώς δεν βρίσκουν τα ονόματά τους στους καταλόγους!


Να σημειωθεί πως οι κάλπες άνοιξαν στις 7:00 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές έως και τις 19:00 το απόγευμα αν και εφόσον δεν υπάρξει παράταση στη διαδικασία.
Ο πρώτος γύρος

Ο κ. Ανδρουλάκης στον πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής ήρθε πρώτος με 29,64% ενώ κ. Δούκας πέρασε οριακά δεύτερος, με 21,41% έναντι του Παύλου Γερουλάνου με 21,12%, μετά το πολύωρο θρίλερ της καταμέτρησης των ψήφων.

Η σημερινή ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τις 7 το απόγευμα και λίγη ώρα αργότερα θα γίνει γνωστός ο νικητής. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η συμμετοχή η οποία στο β' γύρο αναμένεται να είναι μειωμένη περίπου κατά 30%, σύμφωνα με τα δεδομένα των προηγούμενων εκλογών του 2021.

Δικαίωμα συμμετοχής στη σημερινή ψηφοφορία έχουν οι 303.000 που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή. Επίσης δεν χρειάζεται να καταβάλουν εκ νέου το αντίτιμο των 3 ευρώ καθώς η διαδικασία της ψηφοφορίας εκλογής ολοκληρώνεται σήμερα.
Το "κλειδί" της αναμέτρησης

«Κλειδί» της αναμέτρησης χαρακτηρίζεται το πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν, ενώ καθοριστική σημασία για το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το αποτύπωμα ψήφων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και το πώς θα διοχετευτούν οι ψήφοι των πολιτών που επέλεξαν υποψήφιους που δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο στις περιφέρειες της χώρας. Περίπου στις 21.00 αναμένεται «καθαρή εικόνα» για το ποιος θα είναι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Πού και πώς ψηφίζετε – Τα εκλογικά κέντρα στην Κρήτη

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο.

Αναλυτικά η εγκύκλιος:
Α. Η ψηφοφορία για την εκλογή ανάδειξης Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην Ελλάδα θα διαρκέσει από ώρα 7:00 π.μ. έως ώρα 19:00. Για τα εκλογικά τμήματα του Αποδήμου θα ισχύσουν οι ώρες που έχουν καθοριστεί με τη 2η εγκύκλιο για τον Απόδημο, όπως λειτούργησαν στον α’ γύρο.

Β. Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον α’ γύρο της 6ης Οκτωβρίου 2024.

Για την ταυτοποίησή τους απαιτείται η επίδειξη στην εφορευτική επιτροπή αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης νέου τύπου. Η αναζήτησή τους θα γίνεται από το μητρώο ψηφισάντων και όχι από τον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως έγινε στον α΄ γύρο. Ως εκ τούτου, δεν απαιτείται ο ΑΜΚΑ για τους ψηφοφόρους 16 ετών και τους αλλοδαπούς, καθώς δεν θα γίνεται αναζήτηση στον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως στον α’ γύρο, παρά μόνο το ταυτοποιητικό τους έγγραφο.

Σε περίπτωση που προσέρχεται ψηφοφόρος για να ψηφίσει και δεν εντοπίζεται στον εκλογικό κατάλογο του tablet, ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής πρέπει να καλέσει άμεσα στο call center του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής (210-3665000) ή στα τηλέφωνα της ΕΔΕΚΑΠ (210 3665374-475-476), ώστε η ΕΔΕΚΑΠ να τον αναζητήσει στον εκλογικό κατάλογο και εφόσον εντοπιστεί, να τον πιστοποιήσει ως ψηφοφόρο και να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Γ. Για τον β’ γύρο δεν καταβάλλεται αντίτιμο.

Δ. Για τον β’ γύρο δε συμπληρώνονται αιτήσεις νέων μελών, καθώς η διαδικασία γίνεται από το κλειστό μητρώο των ψηφισάντων του α΄ γύρου της 6ης Οκτωβρίου.

Ε. Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Χώρας ή του Αποδήμου, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο.


ΣΤ. Για τον β’ γύρο έχουν εκδοθεί νέες σφραγίδες με νέα αρίθμηση που θα αποσταλούν μαζί με το εκλογικό υλικό και ως εκ τούτου η σφραγίδα που χρησιμοποίησε κάθε εκλογικό τμήμα στον α’ γύρο πρέπει να αποσυρθεί και να αντικατασταθεί από τη νέα. Η χρήση της παλιάς σφραγίδας θα επιφέρει ακυρότητα του αποτελέσματος.

Η. Επισημαίνεται ότι αποδεκτά γίνονται τα σύμβολα + (σταυρός) ή x (χι) ή ν (τικ), είτε τίθεται δεξιά είτε αριστερά του ονόματος. Το ψηφοδέλτιο του β’ γύρου δεν περιλαμβάνει κουτάκι αριστερά από το όνομα των υποψηφίων.

Θ. Οι Υπεύθυνοι Εκλογικών Κέντρων θα πρέπει να παραδώσουν το εκλογικό υλικό στις εφορευτικές επιτροπές την Κυριακή το πρωί πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας. Έως τότε, είναι υπεύθυνοι για τη διαφύλαξή του, ώστε να μη διανεμηθούν φάκελοι ή ψηφοδέλτια πριν από την ημέρα των εκλογών.

Ι. Σε περίπτωση που παρατηρηθεί καθυστέρηση στο σύστημα του tablet ή τεχνικό πρόβλημα, σταματά η εκλογική διαδικασία επί τόπου, σφραγίζεται η κάλπη με ευθύνη της εφορευτικής επιτροπής και ενημερώνεται η ΕΔΕΚΑΠ.

Αυτονόητο είναι ότι, σε αυτήν την περίπτωση δε σημειώνονται ονόματα στην κατάσταση ψηφισάντων, αφού δε θα είναι εφικτή η διαπίστευση των ψηφοφόρων μέσω tablet.

Η εκλογική διαδικασία ξεκινά ξανά μόλις επανέλθει η λειτουργία του tablet.
Τα εκλογικά κέντρα στην Κρήτη



Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεσμεύθηκε να αξιοποιήσει την δυναμική για ολική επαναφορά της δημοκρατικής παράταξης, ενώ ο Χάρης Δούκας υποστήριξε πως η ανατροπή είναι εφικτή.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία με περιοδεία σε Λάρισα και Γιάννενα, από όπου τόνισε: «Το ΠΑΣΟΚ πιο δυνατά, πιο ψηλά, όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεσμεύομαι ύστερα από μία αξιόπιστη προεκλογική εκστρατεία ότι θα προχωρήσουμε με όλους τους υποψήφιος, τα στελέχη σε έναν αγώνα πιο δυναμικό γιατί τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα καλύτερα μπροστά μας».

Με ανάρτησή του, παραμονή της αναμέτρησης της Κυριακής, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισημαίνει ότι «ολοκληρώνεται μία υποδειγματική πολιτική διαδικασία» και γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια οι συνυποψήφιοί του. «Τα καλύτερα είναι μπροστά μας και η κοινωνία κοιτάζει σε εμάς κι έχει μεγάλες προσδοκίες. Δεσμεύομαι να αξιοποιήσεω αυτή τη δυναμική ενωτικά με σοβαρό προγραμματικό λόγο που θα δίνει ελπίδα σε κάθε πολίτη, χωρίς εύκολες υποσχέσεις και ευκαιριακές κινήσεις», προσθέτει ο κ. Ανδρουλάκης ενώ παράλληλα κάνει λόγο για ολική επαναφορά της δημοκρατικής παράταξης. «Αύριο ανανεώνουμε τη σχέση εμπιστοσύνη μας», επισημαίνει.




Χάρης Δούκας: «Έχουμε μια ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία με ένα ΠΑΣΟΚ πρωτοπόρο»


«Γιώργο, πάμε για την αλλαγή» έγραψε σε ανάρτησή του ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, σχολιάζοντας την έμμεση υποστήριξη που του παρείχε ο Γιώργος Παπανδρέου.


«Το ΠΑΣΟΚ ήταν και θα πρέπει να ξαναγίνει δύναμη Αλλαγής. Με τη συμμετοχή μας αύριο, παίρνουμε θέση. Ψηφίζουμε για ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, για μια δυνατή Προοδευτική Παράταξη. Με τη δική μας μαζική παρουσία στις κάλπες ανοίγουμε τον δρόμο της προόδου», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του ο Γιώργος Παπανδρέου.


Στήριξη στον Χάρη Δούκα εξέφρασε η Νάντια Γιαννακοπούλου. «Ψηφίζουμε για την αλλαγή. Χάρη, πάμε για την Αλλαγή», δήλωσε.

Στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του 2021 η συμμετοχή ανήλθε σε 207.658 , ενώ στον πρώτο γύρο του 2024 έφτασε σε 303.223.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *