ροή ειδήσεων

Αποτροπιασμός στη Ρόδο: Εκτέλεσαν Πλατώνι στην Περιοχή Φουντουκλή


Σοκ και οργή έχει προκαλέσει στη Ρόδο η ενέργεια δύο ατόμων, οι οποίοι στην περιοχή Φουντουκλή, στον δρόμο προς τον Προφήτη Ηλία, πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα πλατώνι (Dama dama), ένα προστατευόμενο είδος που αποτελεί σύμβολο του νησιού.

Το τραγικό περιστατικό έγινε αντιληπτό από δύο εθελόντριες που κινούνταν στην περιοχή με το αυτοκίνητό τους. Όταν οι κοπέλες κατάλαβαν τι είχε συμβεί, άρχισαν να φωνάζουν στους δράστες, ζητώντας εξηγήσεις. Πανικόβλητοι, οι άνδρες τράπηκαν σε φυγή, με τον έναν να ρίχνει κατά λάθος την καραμπίνα του, την οποία οι εθελόντριες παρέλαβαν για να την παραδώσουν στις αρμόδιες αρχές.

Το περιστατικό κοινοποιήθηκε από τις εθελόντριες και την ακτιβίστρια Τριανταφυλλιά Μαύρου, η οποία ενημέρωσε άμεσα το Δασαρχείο και την Αστυνομία. Στη σχετική καταγγελία, που συνοδεύτηκε από φωτογραφικό υλικό και βίντεο, αναφέρεται:

«Στην περιοχή Φουντουκλή της Ρόδου, δύο εθελόντριες άκουσαν πυροβολισμό και είδαν δύο άνδρες να σέρνουν ένα πλατώνι που μόλις είχαν σκοτώσει. Όταν άρχισαν να τους φωνάζουν και να κορνάρουν, οι άνδρες έφυγαν πανικόβλητοι, αφήνοντας το ζώο και την καραμπίνα τους πίσω. Οι εθελόντριες έκλεισαν το όπλο στο αυτοκίνητο τους και επιβεβαίωσαν τον θάνατο του ζώου. Ενημέρωσαν αμέσως τις αρχές. Το ζώο που σκοτώθηκε είναι το Πλατώνι της Ρόδου, ένα προστατευόμενο είδος.»

Οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ η καραμπίνα έχει κατασχεθεί. Το Δασαρχείο και η Αστυνομία συνεχίζουν τη διερεύνηση της υπόθεσης, και αναζητούν τους υπαίτιους για να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ρόδου εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας το περιστατικό, τονίζοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν εκπροσωπούν την πλειοψηφία των μελών του συλλόγου. Το Διοικητικό Συμβούλιο διεξάγει έρευνα σε συνεργασία με τις αρχές και, εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα προχωρήσει στην οριστική διαγραφή των υπαίτιων από το σύλλογο.

proodos

 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *