ροή ειδήσεων

Πέθανε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου


Έφυγε από τη ζωή στα 80 της χρόνια η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου.


Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και ήταν η πρώτη γυναίκα επίτροπος της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, περίοδο κατά την οποία συγκρούστηκε με διάφορους συντηρητικούς ηγέτες και κυρίως τη σιδηρά κυρία της Αγγλίας Μάργκαρετ Θάτσερ.


Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο Παναγιώτης Λούσκος. Η Β. Παπανδρέου αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια και σήμερα το πρωί άφησε την τελευταία της πνοή.


Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 15:00 το μεσημέρι στη γενέτειρά της στα Βαλιμίτικα Αιγίου.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην Ολομέλεια της Βουλής και οι εκπρόσωποι των κομμάτων εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους προς το ΠΑΣΟΚ για την απώλεια του ιστορικού στελέχους του.

Μακρά πολιτική θητεία

Η Βάσω Παπανδρέου γεννήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 1944. Σπούδασε Οικονομικά στην τότε ΑΣΟΕΕ και συνέχισε στην Αγγλία όπου έλαβε μεταπτυχιακό από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου και διδακτορικό από το πανεπιστήμιο του Reading, και στη συνέχεια δίδαξε στην Οξφόρδη.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ (1981-1985), υφυπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας (1985-1986), αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας (1986-1987), αναπληρωτής υπουργός Εμπορίου για τα θέματα της Ελληνικής Προεδρίας στη Κοινότητα (1988-1989), επίτροπος της ΕΟΚ για την Απασχόληση, τις Εργασιακές Σχέσεις και Κοινωνικές Υποθέσεις, το Ανθρώπινο Δυναμικό, την Εκπαίδευση και Κατάρτιση, και την Ισότητα των δύο Φύλων (1989-1993), υπουργός Ανάπτυξης (1996-1999), Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (1999-2001) και ΠΕΧΩΔΕ (2001-2004) σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
 

Η πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτωντην δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015. | EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Μετά τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο η συνεπωνυμία είναι συμπτωματική, πρωταγωνίστησε στο λεγόμενο εκσυγχρονιστικό μπλοκ και στήριξε την εκλογή του Κωνσταντίνου Σημίτη. Στο σπίτι της είχε γίνει το περίφημο δείπνο των τεσσάρων, στο οποίο εκτός από την ίδια συμμετείχαν ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Παρασκευάς Αυγερινός και ο Κώστας Σημίτης και στο οποίο αποφασίστηκε η υποστήριξη του πρώην πρωθυπουργού για τη διαδοχή του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *