ροή ειδήσεων

Καλό προσωπείο, σε δύσκολους καιρούς, ο μύθος. Γιάννης Ρίτσος



Δυστυχώς τα λόγια του εθνικού μας ποιητή ταιριάζουν γάντι στα ψηφοθηρικά παιχνίδια της ΔΑΣΟΤΑ και των ελεγχόμενων αυτής σωματείων και μελών της ΠΟΕ ΟΤΑ. Αντίστοιχα, ισχύει και για την προσχηματική ενέργεια της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σχετικά με την πρότασή τους για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο Τομέα. Το προσωπείο της δήθεν «πρωτοβουλίας» των 4 σωματείων της ΔΑΣΟΤΑ, ταυτίζεται με το προσωπείο του «βαφτισμένου» μη δημοσιονομικού ζητήματος εκ μέρους των Δικαστών. Όχι τυχαία, πλασάρουν μύθους σε δύσκολους καιρούς για την εξαπάτηση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

Καταρχήν, η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, η οποία προβάλλεται σήμερα ως μη δημοσιονομικό ζήτημα εκ μέρους των Δικαστών, αποτελεί έναν μύθο! Το λέμε αυτό, γιατί μόλις πρόσφατα επικαιροποιήθηκε το Σύμφωνο Σταθερότητας για τις χώρες της Ε.Ε.. Ιδίως για την Ελλάδα η δημοσιονομική προσαρμογή επιβάλλει πλαφόν στην αύξηση των κρατικών δαπανών κατά 3% ή αλλιώς μέχρι 3 δις ευρώ. Άρα, η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού για την κυβέρνηση και την Ε.Ε. αποτελεί δημοσιονομικό ζήτημα, καθώς η αύξηση πλέον του 3% των κρατικών δαπανών για το 2025 μπορεί να επιφέρει κυρώσεις.

Ένα άλλος μύθος είναι ο ισχυρισμός των σωματείων της ΔΑΣΟΤΑ πως η ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών «τάραξε τα νερά»! Σε λίγο θα ισχυριστούν ότι ξεκίνησε και η «σοσιαλιστική επανάσταση». Μάλιστα, ως αγωνιστική δράση παρουσιάζουν το «καπέλωμα» της πρότασης νόμου της ΠΟΕ ΟΤΑ, δηλώνοντας πως είναι αποτέλεσμα της πίεσης με την ως άνω συλλογή. Ο μύθος «ταράξαμε τα νερά» αποδεικνύεται κουλός και λειψός, καθώς ουδέποτε η συνδικαλιστική αριστοκρατία της ΔΑΣΟΤΑ απαίτησε την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης προς επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού από την ΠΟΕ ΟΤΑ. «Τζάμπα μάγκες», οι οποίοι εντός του συστήματος το μόνο που κάνουν είναι η ταύτισή τους με την σιωπηλή διαμαρτυρία της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ ΟΤΑ. Προφανώς, αυτό βολεύει όλους για να αξιοποιηθεί η ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών και στην προώθηση της κομματικής δράσης του ΚΚΕ ως ενδιάμεσου και μεσάζοντα των εργατικών μας δικαιωμάτων.

Μύθος αποτελεί και η απαίτηση των ως άνω σωματείων της ΔΑΣΟΤΑ για ηλεκτρονική συλλογή επαρκών υπογραφών, ώστε να συζητηθεί στη Βουλή. Καταρχήν, η απαίτησή τους στηρίζεται στη «νομοθετική πρωτοβουλία πολιτών», η οποία συνταγματικά ορίζεται στην παρ. 6 του άρθρου 73 του Συντ.. Εδώ, όμως υπάρχουν προϋποθέσεις. Οι δύο από τις τρεις είναι ότι απαιτούνται 500.000 υπογραφές και ότι δεν αφορά θέμα δημοσιονομικό, εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας. Επιπλέον, η ενεργοποίηση αυτής της συνταγματικής διάταξης προαπαιτεί την ψήφιση εκτελεστικού νόμου, ο οποίος μέχρι και σήμερα δεν έχει ψηφιστεί με ευθύνη της κυβέρνησης! Γιατί λοιπόν η ΔΑΣΟΤΑ και τα ως άνω σωματεία σιωπούν για αυτές τις προϋποθέσεις; Γιατί εν γνώση τους επιδιώκουν να κοροϊδέψουν όλους τους δημοσίους υπαλλήλους; Υπάρχει ή όχι, σκοπιμότητα;

Η Εργατική Πρωτοπορία Δήμου Ρόδου καταγγέλλει τις ψηφοθηρικές πρακτικές των ως άνω σωματείων που ελέγχονται από την ΔΑΣΟΤΑ καθώς και την ίδια την ηγεσία αυτής, γιατί η ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών υπό τις παρούσες νομοθετικές συνθήκες είναι άνευ ουσίας και αποτελέσματος. Μόνο «ιδίων όφελος» προκύπτει για την ΔΑΣΟΤΑ και τα σωματεία αυτής, καθώς θα έχουν στη διάθεσή τους χιλιάδες email δημοσίων υπαλλήλων και πολιτών μέσω της συλλογής υπογραφών, ώστε με «παράνομη» επεξεργασία και χρήση των προσωπικών τους δεδομένων να «προπαγανδίζουν» τις θέσεις και τις απόψεις του κόμματός τους (ΚΚΕ).Τα «προσωπεία» έπεσαν…

Καλούμε τα σωματεία, τις ομοσπονδίες και το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων να καταδικάσουν τις παλαιοκομματικές τακτικές της ΔΑΣΟΤΑ και των ως άνω σωματείων αυτής. Τα μυθεύματά τους αποκαλύπτουν την αχρεία πρακτική τους να εκμεταλλευτούν τις βιοποριστικές ανάγκες των δημοσίων υπαλλήλων. Υπάρχει σκοπιμότητα ενόψει και των εκλογών των σωματείων στην ΠΟΕ ΟΤΑ, η οποία αποσκοπεί στην λογική της ανάθεσης μέσω κοινοβουλευτικών ερωτήσεων, την ενίσχυση του κόμματος (ΚΚΕ), την ανέλιξή της ΔΑΣΟΤΑ ως κυρίαρχης συνδικαλιστικής δύναμης/αριστοκρατίας, κ.α. Δυστυχώς ο μονόδρομός τους οδηγεί σε αδιέξοδο. Το βιώσαμε ως δημόσιοι υπάλληλοι! Τα δικαιώματά μας θυσιάστηκαν για να αναδειχθεί το κόμμα, ως μεσάζων!

Η Εργατική Πρωτοπορία ως η μοναδική ανεξάρτητη συνδικαλιστική παράταξη στο Δήμο Ρόδου χωρίς εξαρτήσεις από εργοδοσία και κόμματα δεν περιορίζει τις οικονομικές μας διεκδικήσεις μόνο στην επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, όπως κάνει η ΔΑΣΟΤΑ, το ΚΚΕ και η ΠΟΕ ΟΤΑ. Αντίθετα με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και τα κοινοβουλευτικά κόμματα, εμείς ως παράταξη δεν υποχωρούμε από τα δίκαια αιτήματα όλων των απεργιακών μας κινητοποιήσεων μέχρι και σήμερα. Απαιτούμε κατώτερο εισαγωγικό μισθό στα 1.100 € (μέχρι το 2027 να φτάσει τουλάχιστον τα 1283,7 €) μικτά στο δημόσιο, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, μισθολογική αναγνώρισης της διετίας 2016-17 και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης του 2%. Τις επόμενες μέρες θα δημοσιεύσουμε την κοστολογημένη και τεκμηριωμένη πρότασή μας για την κάλυψη των ως άνω δημοσιονομικών μας απαιτήσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *