ροή ειδήσεων

Ρόδος: Διαβούλευση – εξπρές για τις επενδύσεις της μαρίνας




Πολύωρη συζήτηση, με αρκετές εντάσεις, έγινε χθες στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου, για την επένδυση της μαρίνας, όπου αποκαλύφθηκε ότι το υπουργείο Τουρισμού απέστειλε τη σύμβαση στον Δήμο στις 2 Οκτωβρίου, ζητώντας να έχει υπογραφεί μέχρι σήμερα. «Αυτά να τα κάνουν αλλού. Η σύμβαση δεν θα υπογραφεί αν δεν συζητήσουμε και δεν πάρουμε απόφαση» δήλωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρος Κολιάδης, που πρότεινε να γίνει συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας και την ηγεσία του ΤΕΕ για να συζητηθεί η σύμβαση και καυτηρίασε την απουσία της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας από τη συνεδρίαση.

«Η δημοτική αρχή θα πρέπει να αναλάβει τις δικές της ευθύνες, χωρίς επικοινωνιακά τρικ και τεχνητές σκόπιμες εντάσεις, με τη συνεχή μετάθεση των ευθυνών της σε τρίτους» ανέφερε ανακοίνωση της μείζονος μειοψηφίας του Αντ. Καμπουράκη που εκδόθηκε την ώρα της συνεδρίασης, για να αιτιολογήσει την απουσία.


Ενστάσεις κυρίως για την αύξηση των όρων δόμησης με κτίρια χιλιάδων τ.μ. και την έλλειψη ανταποδοτικών έργων εκφράστηκαν από πολλές πλευρές εντός του δημοτικού συμβουλίου, όπως επίσης από την ηγεσία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδ/σου, που εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο Μαίρη Παπανδρέου και τον αντιπρόεδρο Ιάκωβο Γρύλλη, τον πρώην δήμαρχο Στάθη Κουσουρνά και τον πρώην νομάρχη Γιάννη Παρασκευά.

Διατεθειμένος να συζητήσει κάποια θέματα, αρκεί να μην τεθεί σε κίνδυνο η βιωσιμότητα της επένδυσης δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας “Μαρίνες Ρόδου ΑΕ” Θωμάς Τριανταφύλλου, που επιχείρησε πάντως να κλείσει τη συζήτηση για τα αντισταθμιστικά, λέγοντας ότι αυτά γίνονται σε περιπτώσεις επενδύσεων που προκαλούν επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία. Ο κ. Τριανταφύλλου ανέφερε ότι η μαρίνα Ρόδου αποτελεί μαρίνα-πρότυπο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, είναι συνεπής προς όλες τις υποχρεώσεις της και έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης προκειμένου να προχωρήσει στην εκτέλεση των έργων που προβλέπει η β φάση. Πρόσθεσε μάλιστα, πως το αίτημα για την εκταμίευση, πρέπει να υποβληθεί μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, οπότε πρέπει να προηγηθεί η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου και της μαρίνας.


ertnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *