ροή ειδήσεων

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ – ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!



Ακόμη μια φρικτή τραγωδία έρχεται να επιβεβαιώσει την κραυγαλέα αμέλεια της πολιτείας και των ελεγκτικών μηχανισμών! Ένας συνάδελφος, ένας συντηρητής σε ξενοδοχείο της Κω, έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, και η οργή μας είναι δικαίως έντονη και εκρηκτική! Πώς είναι δυνατόν, σε μια χώρα που διαφημίζει την τουριστική της ανάπτυξη, οι εργαζόμενοι να θυσιάζονται καθημερινά στο βωμό της κερδοφορίας; Πόσες ακόμα ζωές πρέπει να χαθούν για να ξυπνήσει επιτέλους η κάθε λογής πολιτική ηγεσία, τόσο τοπική όσο και πανελλήνια, από τον λήθαργό της;


Ο παραλληλισμός με το τραγικό ατύχημα στα Τέμπη είναι αναπόφευκτος και αποκαλυπτικός! Τότε, όπως και τώρα, οι υπεύθυνοι επέλεξαν την αδιαφορία και την ανικανότητα, θυσιάζοντας ανθρώπινες ζωές στον βωμό της διαρκούς εκμετάλλευσης και της αποτυχίας τους να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών. Τα εργατικά ατυχήματα δεν είναι αριθμοί σε στατιστικές, αλλά οικογένειες σε θρήνο! Ο κάθε εργαζόμενος είναι εν δυνάμει θύμα της πολιτικής αμέλειας και της απραξίας των κρατικών θεσμών.


Μπορεί σήμερα να μην σε ενδιαφέρει, μπορεί να νομίζεις ότι «δεν σε αφορά». Αλλά σκέψου το εξής: αύριο μπορεί να είναι το παιδί σου, η σύζυγός σου ή ο αγαπημένος σου που θα βρεθεί σε αυτή τη μαύρη λίστα. Αυτό είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν οι πολιτικές αποφάσεις και η αναλγησία της εξουσίας! Νοσηλεία σε υποστελεχομένα νοσοκομεία, χρόνιες παθολογικές καταστάσεις ,αναπηρίες και φέρετρα!!!

Μια πολιτεία που προτιμά να κλείνει τα μάτια και να αγνοεί τις εκκλήσεις μας για βοήθεια δεν έχει θέση στην κοινωνία μας!


Το Σωματείο μας, εδώ και χρόνια, έχει επαναλάβει την ανάγκη ίδρυσης τμήματος τεχνικής επιθεώρησης στα Δωδεκάνησα, και οι μόλις υποσχέσεις που δεχόμαστε είναι πλέον απαράδεκτες! Η αδράνεια και η αδιαφορία των ελεγκτικών μηχανισμών, σε συνδυασμό με την απληστία κάποιων εργοδοτών, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που οδηγεί σε θανάτους, πόνους και αγωνία.


Ο αγώνας για την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια στη δουλειά είναι καθήκον όλων μας! Δεν είναι μόνο ζήτημα των εργαζομένων, αλλά αφορά κάθε πολίτη, κάθε γονιό, κάθε οικογένεια. Η προάσπιση της ζωής μας είναι ευθύνη όλων, και πρέπει να δράσουμε πριν είναι πολύ αργά!


Απαιτούμε επιτέλους από την πολιτεία να πάρει θέση και να αναλάβει τις ευθύνες της. Η εποχή των κούφιων υποσχέσεων και των πολιτικών παιχνιδιών τελείωσε! Χρειάζονται άμεσες και τολμηρές αποφάσεις. Ζητάμε τη δημιουργία ενός πραγματικού τμήματος τεχνικής επιθεώρησης, που θα εγγυάται ότι οι συνθήκες εργασίας είναι ασφαλείς και ότι οι ζωές των εργαζομένων είναι προστατευμένες.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου...Γνωρίζουμε ότι καμία κουβέντα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο τους ,αλλά υποσχόμαστε ότι θα παλέψουμε να μην νοιώσει τον ίδιο αβάσταχτο πόνο καμία άλλη οικογένεια...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

– Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ!

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *