ροή ειδήσεων

“Οι Βρετανοί αισθάνονται ασφαλείς στη Ρόδο” δηλώνει ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου



Είχε συνάντηση με τον δήμαρχο και μίλησε σε συμπόσιο για το περιβάλλον

Την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Ρόδου και του Ηνωμένου Βασιλείου, συζήτησαν σήμερα ο δήμαρχος Αλεξανδρος Κολιάδης και ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα Matthew Lodge, παρουσία της προξένου Ράνιας Κοσσιώρη.

«Το νησί σας έχει ιδιαίτερη σημασία για μας, αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Βρετανών» είπε ο κ. Lodge, εξαίροντας τις φυσικές ομορφιές, την φιλοξενία, αλλά και το αίσθημα ασφάλειας που βιώνουν οι επισκέπτες.


Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στην περσινή μεγάλη πυρκαγιά, όταν χιλιάδες τουρίστες μετακινήθηκαν υπό πολύ δύσκολες συνθήκες από τα ξενοδοχεία τους στη Νότια Ρόδο, ευχαριστώντας στο πρόσωπο του δημάρχου Ρόδου, όσους συνέβαλαν στην τεράστια εκείνη επιχείρηση εκκένωσης και φιλοξενίας.

Η Ρόδος δέχεται περισσότερους από 600.000 Βρετανούς κάθε χρόνο και η Βρετανική αγορά είναι παραδοσιακά η κυριότερη για το νησί. «Αυτό δεν βλέπω το λόγο να αλλάξει. Οι επισκέπτες βιώνουν την αληθινή φιλοξενία γι’ αυτό και οι περισσότεροι θέλουν να επιστρέψουν», είπε ο πρέσβης δηλώνοντας ταυτόχρονα ικανοποιημένος από τη λειτουργία του Βρετανικού προξενείου στη Ρόδο.

«Το νησί μας αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό για τους Βρετανούς επισκέπτες και η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ μας είναι καθοριστικής σημασίας. Ευχαρίστησα τον Πρέσβη για την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στη Ρόδο. Στόχος μας είναι, μέσα από την ενίσχυση των διμερών σχέσεων να φέρουμε θετικά αποτελέσματα τόσο για τους κατοίκους της Ρόδου όσο και για τους επισκέπτες μας από το Ηνωμένο Βασίλειο», είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης.

Σημειώνεται ότι στο ξενοδοχείο Sheraton στη Ρόδο πραγματοποιείται τριήμερο παγκόσμιο συμπόσιο με θέμα την ρύπανση από τα πλαστικά, από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε συνεργασία με το University of Leeds, το Global NEST, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης.

Το συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και το απόγευμα στην εναρκτήρια τελετή, μίλησε ο Πρέσβης Matthew Lodge.


ertnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *