ροή ειδήσεων

Κως: Χειριστής ταχύπλοου προσέκρουσε εσκεμμένα σε περιπολικό του λιμενικού – Κινδύνεψαν δύο λαθρομεταναστες και τραυματίστηκαν δυο λιμενικοί




Επεισόδιο σημειώθηκε στις 8 το βράδυ Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή ‘’Ψαλίδι’’ της Κω όταν διακινητής ταχύπλοου σκάφους που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες δεν συμμορφώθηκε στη χρήση σημάτων του περιπολικού του λιμενικού και επιχείρησε εσκεμμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, εμβολισμό του περιπολικού,προσκρούοντας σε αυτό ενώ οι λιμενικοί του έδειχναν διέξοδο.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η πτώση δύο ανδρών προσφύγων απο το ταχύπλοο στη θάλασσα, καθώς και ο τραυματισμός ενός στελέχους του Λ.Σ. στο πάνω μέρος του δεξιού ματιού (τοποθετήθηκαν τρία ράμματα) και ενός ακόμα λιμενικού στο αριστερό χέρι στον οποίο και τέθηκε νάρθηκας.




Οι άνδρες του Λιμενικού, προχώρησαν στην περισυλλογή και διάσωση των δύο προσφύγων και την μεταφορά τους στο λιμάνι, ενώ οι τραυματισθέντες λιμενικοί, μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Ο χειριστής του ταχύπλοου,τουρκικής υπηκοοτητας 21 ετών, προσάραξε το σκάφος σε αβαθή της περιοχής Ψαλιδίου όπου αποβιβάστηκαν όλοι οι επιβαίνοντες, ενώ ο ίδιος εντοπίστηκε από το πλήρωμα του Περιπολικού καθώς προσπαθούσε να επαναφέρει σε λειτουργία το σκάφος με σκοπό να διαφύγει.

Με τη συνδρομή στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και των λιμενικών εντοπίστηκαν στην ακτή εικοσιένας ακόμα πρόσφυγες (16 άνδρες, 3 γυναίκες και 2 παιδιά), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων (ΚΥΤ) στο Πυλί. Να σημειωθεί ότι δυο νεαρές γυναίκες οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο καθώς χρειάζονταν ιατρική περίθαλψη.

Αυτή την ώρα καταθέτει στην εισαγγελέα Κω ο 21χρονος, φερόμενος ως διακινητής, προκειμένου -και αφου προσαχθεί στην ανακρίτρια- να αποφασιστεί η προφυλάκιση του.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο.

Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου του Λιμενικού:

«Αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι τριών (23) αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή ¨ΨΑΛΙΔΙ¨ της Κω, τις βραδινές ώρες την 12-10-2024, γνωρίζεται ότι κατά την προανακριτική διαδικασία αναγνωρίστηκε από τους διασωθέντες ένας 19χρονος αλλοδαπός εξ αυτών, ως ο διακινητής τους. Από το Λιμεναρχείο Κω συνελήφθη ο 19χρονος για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 ¨Κώδικας μετανάστευσης¨, του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα¨, του άρθρου 306 Π.Κ. ¨Έκθεση¨, του άρθρου 187 Π.Κ. ¨Εγκληματική οργάνωση¨ και του άρθρου 309 Π.Κ. ¨Επικίνδυνη σωματική βλάβ稻.


ertnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *