ροή ειδήσεων

Ελληνοτουρκική φιλία με φόντο την ιστορική αμνησία: Το παράδοξο μιας συναυλίας (photos)



Τη μια πανηγυρίζουμε που η εφημερίδα «Μilliyet» παρουσιάζει την Κω ως δυναμικό τουριστικό προορισμό, ενώ λίγο καιρό πίσω, έβαζε αλυτρωτικούς χάρτες στο πρωτοσέλιδό της παρουσιάζοντας την Κω ως «τουρκικό» νησί.



Την άλλη πάμε και φωτογραφιζόμαστε όλο καμάρι μπροστά απ’ τον βδελυρό σφαγέα του Ελληνισμού Μουσταφά Κεμάλ, τον υπεύθυνο για τις γενοκτονίες των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, τον άνθρωπο που εξολόθρευσε πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες.



Και την παράλλη διοργανώνουμε «back 2back» συναυλίες σε Κω και Μπόντρουμ, για την προάσπιση της ελληνοτουρκικής φιλίας, για να πιούμε κι ένα πιοτί βρε αδερφέ και να χορέψουμε κι έναν καρσιλαμά.

Και που όλα αυτά; Σ’ έναν συναυλιακό χώρο με «περίεργο» διάκοσμο. Με λάβαρα του Μουσταφά Κεμάλ ολούθε γύρω. Και λίγα μέτρα πιο πέρα, εμείς αμέριμνοι, αλλαλάζοντες και καγχάζοντες να γλεντοκοπούμε και να τρωγοπίνουμε.



Ήθελα να ‘ξερα τι σόι «φιλία» είναι αυτή που πρέπει να την προασπίζουμε κιόλας, όταν στη πρώτη συναυλία στην Κω εμείς ήμασταν «κύριοι», ενώ σ’ εκείνη του Μπόντρουμ, είδαμε όσα είδαμε.

Και εντάξει… Να δεχτώ ότι στην Τουρκία αποτελεί θεσμό να διακοσμούνται τα δημόσια κτήρια και γραφεία με το πορτραίτο του Κεμάλ, θεωρείται άλλωστε κάτι σαν εθνοπατέρας της Τουρκίας.

Δέχομαι λοιπόν ότι ο Δήμαρχος Κω δεν φέρει ευθύνη για την περί ης ο λόγος φωτογραφία. Άλλωστε δεν είναι κι ο μόνος που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο φωτογραφήθηκε με φόντο τον Ατατούρκ.




Υπήρξε και η περίπτωση του προηγούμενου Δημάρχου, αν όχι εκπροσώπων της κεντρικής πολιτικής σκηνής, είτε της σημερινής είτε της προηγούμενης κυβέρνησης.



Αυτό που κανείς μας όμως δεν μπορεί να δεχτεί, είναι να λαμβάνει χώρα μια συναυλία για την προάσπιση δήθεν της ελληνοτουρκικής φιλίας, σ’ έναν χώρο που δεσπόζουν τα λάβαρα με το πρόσωπο του Κεμάλ. Κι όλο αυτό να γίνεται και με δικά μας χρήματα.

Αδιανόητα πράγματα! Δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος απ’ την πολυμελή αποστολή ανθρώπων της Κω στο Μπόντρουμ, να επισημάνει στο Δήμαρχό μας τι πάει να κάνει και να τον αποτρέψει; Ούτε ένας;



Δεν βρέθηκε ούτε ένας άνθρωπος να επισημάνει το προφανές, ότι δεν υπάρχει φιλία με λάβαρα που αποτελούν αναφορά στο μαύρο παρελθόν; Ούτε ένας; Δεν βρέθηκε ένας να ζητήσει την απομάκρυνση των προσωπογραφιών του Κεμάλ έστω απ’ τον συναυλιακό χώρο;

Δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος απ’ τη Δημοτική Αρχή να επισημάνει στην Αντιδήμαρχο Τουρισμού ότι η εφημερίδα την οποίαν υπερήφανα αναρτά στα social media και επαίρεται, πριν λίγο καιρό έθετε ζητήματα κυριαρχίας για την Κω και τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου μας;



Τόσο κοντόφθαλμα αντιλαμβάνονται ορισμένοι την διοίκηση του νησιού και προκειμένου να κάνουν τη «φιγούρα» τους, δεν διστάζουν να αμαυρώνουν την ιστορία του έθνους μας με τον χειρότερο τρόπο;

Θα μας μπλέξετε κύριοι και κυρίες. Θα μας μπλέξετε άσχημα. Πήγατε και πέσατε ως νεοσσοί σε όλες τις καλοστημένες παγίδες που σας έθεσαν κάποιοι. Και λέω κάποιοι, διότι προφανώς και η πλειοψηφία των Τούρκων και Ελλήνων πολιτών, δεν επιθυμούμε εντάσεις τέτοιου είδους.



Αφήστε λοιπόν την «εξωτερική πολιτική» στους αρμόδιους και φροντίστε πρωτίστως το νησί το οποίο εκλεγήκατε να υπηρετήσετε. Όλα τα λύσατε και πάτε τώρα να συσφίξετε τις σχέσεις με ανθρώπους που κάποιοι εξ’ αυτών, ίσως ακόμη να διακατέχονται από αλυτρωτικές και εθνικιστικές νοοτροπίες;

Αναγνωρίστε τα λάθη που έγιναν, δεσμευτείτε ότι δεν θα επαναληφθούν και μην πάτε να τα «καλύψετε» στηριζόμενοι στο ότι έχουν επαναληφθεί και από άλλους στο παρελθόν. Δεν αποτελεί άλλοθι για εσάς αυτό και ούτε σας τιμά.



Όλοι γνωρίζουμε τις καλές προθέσεις σας. Ολοι μπορούμε να αναγνωρίσουμε τις καλές προθέσεις της πλειοψηφίας των απέναντι. Όλοι όμως είδαμε και την προβοκάτσια η οποία στήθηκε εις βάρος μας. Όλοι πλην υμών !

Άραγε ο Δήμαρχος Μπόντρουμ θα φωτογραφιζόταν ποτέ με φόντο το πορτραίτο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη ή του Νικηταρά [sic!] Σταματελόπουλου του Τουρκοφάγου;



Άραγε οι Τούρκοι τραγουδιστές και τα μέλη της αποστολής τους, θα δέχονταν να παρευρεθούν σε ένα event που θα λάμβανε χώρα σε χώρο όποιος θα κοσμείτο από παραστάσεις της μάχης στα Δερβενάκια ή της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου ή της Ναυμαχίας του Γέροντα;

Δεν νομίζω…

Όχι επειδή εκείνοι είναι πατριώτες κι εσείς όχι. Αλοίμονο αν βγάλουμε τα πατριδόμετρα. Μακρυά από εμάς αυτά. Δεν θα έβγαζαν ποτέ αντίστοιχη φωτογραφία οι Τούρκοι, διότι σε αντίθεση με εμάς, εκείνοι δεν είναι τόσο ιστορικά «γενναιόδωροι» ή «large».

(Πηγή Φωτογραφιών: kostv.gr)

realvoice995.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *