ροή ειδήσεων

Η. Παπαποστόλου: Σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες καλαμποκιού και σόργου στην Κω από το επιβλαβές έντομο Spodoptera frugiperda



Εντοπίστηκε και σε καλλιέργειες στη Κω, σε οπωροκηπευτικά κυρίως, ο επιβλαβής οργανισμός καραντίνας Spodoptera frugiperda, για την αντιμετώπιση και διαχείριση του οποίου πραγματοποιείται απόψε εσπερίδα στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Πυλίου, σε συνεργασία του τμήματος Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου και του Αγροτικού Συλλόγου Κω.

“Πρόκειται ουσιαστικά για μια πεταλούδα που γίνεται κάμπια και μεταδίδεται με τη διακίνηση των προϊόντων και δυστυχώς ήρθε και σε μας”, δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κω Ηλίας Παπαποστόλου, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.


“Προς στιγμή όμως” συμπλήρωσε “δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα αν εξαιρέσουμε τις σοβαρές ζημιές που είχαν κάποιοι παραγωγοί στις καλλιέργειες καλαμποκιού και σόργου που προορίζονταν για ζωοτροφές, κατά τη περυσινή και φετινή χρονιά”.

Ο κ Παπαποστόλου, ο οποίος συμμετέχει και στη ομάδα ενεργών πολιτών για μια “βιώσιμη Κω” διαβεβαίωσε, ότι οι καταναλωτές δεν κινδυνεύουν από το συγκεκριμένο έντομο, ενώ για άλλη μια φορά επικέντρωσε στην ανάγκη να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία του νερού που αποτελεί δημόσιο αγαθό.

Να τοποθετηθούν υδρόμετρα και στα Ξενοδοχεία

“Τα υδάτινα αποθέματα συνεχώς ελαχιστοποιούνται, λόγω έλλειψης βροχοπτώσεων και αυξημένης τουριστικής ζήτησης. Σαν Αγροτικός Σύλλογος συνεχώς θέτουμε το πρόβλημα και του νερού και της δόμησης του νησιού υποβάλλοντας προτάσεις χωρίς ανταπόκριση την ώρα που βλέπουμε να έρχονται άλλα δέκα Ξενοδοχεία, όταν το βασικό κοινωνικό αγαθό το νερό, στις δημοτικές κοινότητες, συνεχώς ελαχιστοποιείται ,ενώ παρουσιάζονται φαινόμενα υφαλμύρωσης”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου μην παραλείποντας να επικρίνει και τη απόφαση της κυβέρνησης να τοποθετηθούν υδρόμετρα σε όλα τα χωράφια, που θα φέρει, όπως σημείωσε, νέες επιβαρύνσεις στους αγρότες.

“Ναι να μπουν υδρόμετρα στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις αλλά να είναι δίκαια η υπουργική απόφαση και να εφαρμοστεί για όλους συμπεριλαμβανομένων και των Ξενοδοχείων” τόνισε ο κ Παπαποστόλου.

Στην αποψινή εσπερίδα για την διαχείριση του επιβλαβούς εντόμου θα μιλήσουν o Χρήστος Αραπατζής από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Δημήτρης Παπαχρήστος από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.


ertnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *