Πρόκειται για Ισραηλινό υπήκοο, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής στη βουλή της Ρουμανίας
Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής του δύο φορές την εβδομάδα στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της κράτησης των ταξιδιωτικών του εγγράφων αφέθηκε χθες από το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου και ορίστηκε νέα κρίση την 11η Νοεμβρίου 2024 μέχρι να παραληφθούν και αξιολογηθούν και νέα έγγραφα από τις Ρουμανικές Αρχές ένας 69χρονος υπήκοος Ισραήλ, ο Νάτι Μέιρ, που διατείνεται ότι είναι πράκτορας της Μοσάντ.
Όπως γράφει η εφημερίδα «δημοκρατική», αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου συνέλαβαν τον 69χρονο σε εκτέλεση εντολής προσωρινής σύλληψης της Εισαγγελίας Εφετών Δωδεκανήσου με σκοπό την έκδοσή του στις ρουμανικές αρχές, προκειμένου να εκτίσει υπόλοιπο ποινής από την ποινή φυλάκισης των 11 ετών που του επιβλήθηκε με απόφαση δικαστηρίου του Brasov την 20η Ιανουαρίου 2009 για απάτη κατ’ εξακολούθηση με προξενηθείσα ζημία που υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ.
Στην πορεία όπως απεκάλυψαν τα ισραηλινά ΜΜΕ, πρόκειται για Ισραηλινό υπήκοο, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής στη βουλή της Ρουμανίας.
Ο Νάτι Μέιρ, σε ένορκη κατάθεση σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την έκδοσή του στη Ρουμανία, ισχυρίστηκε ότι στο παρελθόν υπηρέτησε ως πράκτορας της Μοσάντ που δρούσε στη Ρουμανία.
Ο δικηγόρος του κ. Γιώργος Λαμπαδάκης, κατέθεσε αίτηση στο δικαστήριο της Ρόδου, ενάντια στην έκδοση, χαρακτηρίζοντάς την «κυνήγι μαγισσών» από τη Ρουμανία, παρά το γεγονός ότι ο Mέιρ έχει ήδη εκτίσει 5 χρόνια και οι ρουμανικές αρχές του επέτρεψαν να φύγει από τη χώρα.
Στη δήλωσή του στο δικαστήριο, ο Μέιρ είπε:
«Ήμουν πράκτορας της Μοσάντ που στάλθηκε στη Ρουμανία, όπου έζησα για 20 χρόνια από το 1996 έως το 2016. Εκλέχτηκα στο ρουμανικό κοινοβούλιο το 2004, αλλά λίγο αφότου έγιναν εμφανείς οι δεσμοί μου με τη Μοσάντ, μια αδυσώπητη εκστρατεία άρχισε να με δυσφημεί με ψευδείς ποινικές κατηγορίες, τερματίζοντας ουσιαστικά την πολιτική μου καριέρα».
Ο δικηγόρος του υποστήριξε ότι η καταδίωξη του Mέιρ από τη Ρουμανία αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη πολιτική δίωξη, αναφέροντας ένα παρόμοιο περιστατικό του 2022, όταν το Ισραήλ παρενέβη για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση του Mέιρ από την κράτηση του στο Ντουμπάι.
ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΧΑΧΑΧΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήνομιζω οτι ολοι ελληνες να.παμε αφρικη κ ολοι αφρικανοι να ερθουν στην ελααδδααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΡΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΠΟΤΕ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ ΕΒΡΑΙΟΣ ?
ΑπάντησηΔιαγραφή