ροή ειδήσεων

Η Αυστραλία χρησιμοποιεί τη προστασία των παιδιών ως Δούρειο Ίππο για την επιβολή απόλυτου έλεγχου και κατάργησης του απορρήτου στο διαδίκτυο. Χωρίς ψηφιακή ταυτοποίηση δεν θα υπάρχει πρόσβαση…




Χωρίς ψηφιακή ταυτοποίηση, οι χρήστες δεν θα έχουν καθόλου πρόσβαση στο διαδίκτυο…

Αυτό δεν είναι απλώς ένα μέτρο που στοχεύει τα άτομα κάτω των 16 ετών. Είναι ένα άνευ προηγουμένου βήμα προς μια κεντρική αρχή που θα ελέγχει την πρόσβαση κάθε πολίτη στο διαδίκτυο. Το σκεπτικό για την προστασία της νεολαίας είναι απλώς το πρόσχημα για αυτήν την σαρωτική δυστοπική υπέρβαση…

Η Αυστραλία κατέρριψε τις εναπομείνασες ψευδαισθήσεις περί απορρήτου στο διαδίκτυο με την τελευταία της κίνηση προς την πλήρη ψηφιακή ταυτοποίηση. Σε μια σοκαριστική ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός Anthony Albanese αποκάλυψε σχέδια να απαγορεύσει σε παιδιά κάτω των 16 ετών την πρόσβαση σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δηλώνοντας ιστότοπους όπως το Instagram, το TikTok και το Facebook επιβλαβείς για την ψυχική υγεία των νέων. Αλλά οι συνέπειες αυτού του φαινομενικά «προστατευτικού για τα παιδιά» μέτρου ξεπερνούν κατά πολύ αυτό που συναντά το μάτι.

Η Αυστραλία δοκιμάζει ένα σύστημα επαλήθευσης ηλικίας για να βοηθήσει στον αποκλεισμό των παιδιών από την πρόσβαση σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ως μέρος μιας σειράς μέτρων που περιλαμβάνουν μερικούς από τους πιο σκληρούς ελέγχους που έχουν επιβληθεί από οποιαδήποτε χώρα μέχρι σήμερα.

Κάθε χρήστης του Διαδικτύου θα χρειαστεί μια ψηφιακή ταυτότητα για να επιβάλει αυτή τη νέα απαγόρευση. Είναι απλό: χωρίς ψηφιακή ταυτοποίηση, οι χρήστες δεν θα έχουν καθόλου πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αυτό δεν είναι απλώς ένα μέτρο που στοχεύει τα άτομα κάτω των 16 ετών. Είναι ένα άνευ προηγουμένου βήμα προς μια κεντρική αρχή που θα ελέγχει την πρόσβαση κάθε πολίτη στο διαδίκτυο. Το σκεπτικό για την προστασία της νεολαίας είναι απλώς το πρόσχημα για αυτήν την σαρωτική υπέρβαση.

Το σχέδιο ψηφιακής ταυτότητας δεν είναι απλώς μια ιδέα. δοκιμάζεται ήδη ως μέρος του φιλόδοξου συστήματος επαλήθευσης ηλικίας της Αυστραλίας. Η αλβανική κυβέρνηση το χαρακτηρίζει αυτό ως «πρωτοπορία διεθνώς» και ας πρόκειται ουσιαστικά για παραβίαση του δικαιώματος κάθε πολίτη στο ψηφιακό απόρρητο.


Ορισμένες χώρες έχουν ήδη δεσμευτεί να περιορίσουν τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από παιδιά μέσω νομοθεσίας, αν και η πολιτική της Αυστραλίας είναι μία από τις πιο αυστηρές.

Καμία δικαιοδοσία μέχρι στιγμής δεν έχει προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει μεθόδους επαλήθευσης ηλικίας, όπως βιομετρικά στοιχεία ή κρατική ταυτοποίηση, για να επιβάλει περιορισμό ηλικίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δύο από τις μεθόδους που δοκιμάζονται τώρα.

Οι άλλες προτάσεις της Αυστραλίας για πρώτη φορά στον κόσμο είναι το υψηλότερο όριο ηλικίας που έχει οριστεί από οποιαδήποτε χώρα, καμία εξαίρεση για τη γονική συναίνεση και καμία εξαίρεση για προϋπάρχοντες λογαριασμούς.

Η νομοθεσία θα εισαχθεί στο αυστραλιανό κοινοβούλιο φέτος, με τους νόμους να τίθενται σε ισχύ 12 μήνες μετά την επικύρωση από τους νομοθέτες.

Αυτή η αποκάλυψη οδήγησε ορισμένους να τη διακηρύξουν «άλλο ένα γεγονός συνωμοσίας». Ο γιατρός και επιστήμονας Dr. Robert Malone αποτύπωσε εύστοχα την αυξανόμενη οργή του κοινού, παρατηρώντας: «Τα χτυπήματα συνεχίζουν να έρχονται».

Αυτό που θα ήταν πραγματικά ηθικό και αποτελεσματικό δεν είναι μια ύποπτη ψηφιακή ταυτότητα, αλλά η παροχή στους γονείς της δυνατότητας και των εργαλείων για την προστασία των παιδιών τους στο διαδίκτυο. Οι γονείς και όχι η κυβερνήσεις θα πρέπει να έχουν εύκολη πρόσβαση στους γονικούς ελέγχους για τις συσκευές των παιδιών τους. Όμως, αντί να υποστηρίξει αυτή την πρακτική προσέγγιση, η νέα πολιτική της Αυστραλίας φτάνει πολύ πέρα ​​από τον πληθυσμό της νεολαίας, ρυθμίζοντας τους πάντες στο όνομα της «προστασίας των παιδιών». Αυτή η κίνηση μεταθέτει το βάρος της ευθύνης στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αναγκάζοντάς τις να επαληθεύουν την ηλικία κάθε χρήστη.

Η απόφαση της Αυστραλίας σίγουρα θα δημιουργήσει μια παγκόσμια συζήτηση σχετικά με το ψηφιακό απόρρητο, την ελευθερία και την υπερβατική δυνατότητα που μπορούν να έχουν οι κυβερνήσεις έτσι ώστε να ελέγχουν και να παρακολουθούν, με τη σφραγίδα του νόμου, κάθε πολίτη τους στο διαδίκτυο ανά πάσα ώρα και στιγμή…! Θεωρούμε δεδομένο ότι η συζήτηση αυτή θα ανοίξει και στην Ελλάδα, μιας και από το 2026 θα είναι υποχρεωτική η χρήση της ψηφιακής ταυτότητας, αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι τότε…


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *