
Το The Amorous Project προσκαλεί τους foodies σε δύο 4-hands δείπνα με guest chefs από τη Ρόδο στις 17 και 18 Μαρτίου.
Το The Amorous Project στην Κηφισιά συνεχίζει να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους λάτρεις της γαστρονομίας. Με πάθος για τη δημιουργικότητα, τις κορυφαίες πρώτες ύλες και τις συναρπαστικές συνεργασίες, μας προσκαλεί σε δύο εκρηκτικές βραδιές 4 Hands Dinner στις 17 & 18 Μαρτίου, όπου καταξιωμένοι σεφ από τη Ρόδο θα συναντηθούν στην κουζίνα με τον Executive Chef του Amorous, Δημήτρη Ριζογαλά.

Κατευθείαν από τα καλύτερα εστιατόρια της Ρόδου, ο Παναγιώτης Διαμαντής και ο Μανώλης Πλατέλας θα δημιουργήσουν από ένα ξεχωριστό μενού, αναδεικνύοντας σύγχρονες τεχνικές και σπάνιους γευστικούς συνδυασμούς, με μια βαθιά αγάπη για τις ελληνικές γεύσεις και επιρροές από διεθνείς κουζίνες.
Για να απογειωθεί η εμπειρία, κάθε μενού θα συνοδεύεται από ένα προσεκτικά επιλεγμένο wine pairing ή cocktail pairing, προσφέροντας στους επισκέπτες την ιδανική αρμονία γεύσεων.

17 Μαρτίου – Guest Chef: Παναγιώτης Διαμαντής
Ο Παναγιώτης Διαμαντής είναι ένας σεφ με βαθιά τεχνική γνώση και πλούσιες εμπειρίες σε θρυλικά εστιατόρια, όπως το Noma (2 Michelin) και το Era Ora (1 Michelin), αλλά και σε πολυτελείς ξενοδοχειακές κουζίνες όπως το Grand Resort Lagonissi. Έχει αποδείξει ότι η γαστρονομία μπορεί να είναι τέχνη και ότι ακόμα και σε έναν τουριστικό προορισμό όπως η Ρόδος, η ποιότητα και η καινοτομία μπορούν να κυριαρχήσουν.
Το μενού της βραδιάς είναι μια ωδή στην ισορροπία γεύσεων και υφών:
Amuse - Μαγιάτικο ceviche, βουτυρόγαλα από φιστίκι Αιγίνης, νεράντζι, χαρουπόμελο, garum, πραλίνα φιστικιού Αιγίνης.
Step 1 - Μεδούλι, ουρά μόσχου ψητή, βούτυρο αχινού, τσίλι, πουρές κρεμμυδιού, «Καρίκι» Τήνου, μαύρη τρούφα.
Step 2 - Μπακαλιάρος sous vide, φρικασέ φύκια, wakame, αρακάς, bimi μπρόκολο, ponzu dashi, αφρός μάραθου.
Step 3 - Καραμελωμένος ανανάς, montée ivoire, crumble κανέλας, σιρόπι βανίλιας.

18 Μαρτίου – Guest Chef: Μανώλης Πλατέλλας
Ο πολυβραβευμένος Μανώλης Πλατέλλας, με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας και πορεία σε χώρες όπως η Σουηδία, η Ολλανδία και το Μαρόκο, έχει χτίσει ένα μοναδικό μαγειρικό αποτύπωμα. Έχοντας διατελέσει Executive Chef στο Lindos Blu, βραβεύτηκε με Χρυσό Σκούφο και Greek Cuisine Award, ενώ η δημιουργικότητά του αποτυπώνεται στην άψογη εκτέλεση πιάτων που παντρεύουν την ελληνική γαστρονομική κληρονομιά με σύγχρονες τεχνικές.
Το μενού του είναι μια γευστική εξερεύνηση που εκπλήσσει:
Amuse -Γαρίδες κοιλάδος, κρέμα γογγύλι (γογγυλοκράμβη + αγριοράπανο), αγγούρι (chutney ζωμού + πράσινο χρώμα Sosa), αγριοράπανο, αντίβ (σκόνη μαϊντανού), αυγοτάραχο τόνου, φύτρες κόλιανδρου.
Step 1 - Χταπόδι carpaccio, πέρλες μάνγκο, πίκλα κρεμμυδιού, τραγανά φύλλα κάπαρης, dressing passion fruit.
Step 2 - Beef Choco Striploin, πουρές πραλίνας αγκινάρας (τοπιναμπούρ), φρέσκια τρούφα, φουντούκι, ελληνικός καφές.
Step 3 - Cremeux λεμονιού, σάλτσα μάνγκο, τραγανή λευκή σοκολάτα με φυστίκι Αιγίνης, αφρός δυόσμου.
Και τα δύο δείπνα μπορούν να συνδυαστούν με Wine Pairing ή Signature Cocktail μενού.
Info: Αγίου Δημητρίου 8, Κηφισιά, 210 8089890
Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.