ροή ειδήσεων

Κύκλωμα πολεοδομίας στη Ρόδο: Το «γράσο», τα «μαρούλια» και η «ταρίφα» για τις εξυπηρετήσεις

Βασικό ρόλο στην σπείρα, που έκανε παράνομες διευθετήσεις με το αζημίωτο, φέρεται να είχε ένας 69χρονος μηχανικός



Ακόμη και 100.000 ευρώ φέρεται να ζητούσαν τα μέλη της σπείρας των πολεοδόμων που εξάρθρωσαν οι «Αδιάφθοροι» στη Ρόδο.

Βασικό ρόλο στην σπείρα, που έκανε παράνομες διευθετήσεις με το αζημίωτο, φέρεται να είχε ένας 69χρονος μηχανικός. Στο κύκλωμα συμμετείχαν, δύο προϊστάμενοι τμημάτων της πολεοδομίας, δύο υπάλληλοι της υπηρεσίας, αλλά και ένα διευθυντικό στέλεχος, τον αποκαλούμενο «Ξάδελφο», ο οποίος εντάχθηκε πρόσφατα στην παράνομη δραστηριότητα, όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του.

Το «γράσο», τα «μαρούλια» και η «ταρίφα»

«Παράβολο», φέρεται να αποκαλούσαν το ποσό των 30.000 ευρώ που αφορούσε συγκεκριμένες εξυπηρετήσεις σε ιδιώτες, ενώ «μαρούλια» και «γράσο» ήταν οι φράσεις που χρησιμοποιούσαν για τα χρήματα. Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες υπαλλήλους της πολεοδομίας, φέρεται σύμφωνα με την έρευνα να λάμβανε το ποσό των 5.000 ευρώ, για κάθε παράνομη εγγραφή στα βιβλία της υπηρεσίας. Ο 66χρονος υπάλληλος, βρισκόταν σε ανοιχτή επικοινωνία με τον «συντονιστή» του κυκλώματος, στον οποίο μάλιστα παρέδιδε εκτός του χώρου της πολεοδομία, φακέλους οικοδομικών αδειών αλλά και τα βιβλία με τις καταχωρήσεις.

Ο 69χρονος «συντονιστής», είτε αντικαθιστούσε το περιεχόμενο, είτε το αφαιρούσε, ενώ παράλληλα προέβαινε σε πλαστογραφία, με την κάθε τροποποίηση να του κοστίζει 5.000 ευρώ. Στο σπίτι του, κατά τις έρευνες των αρχών, εντοπίστηκε η στρογγυλή σφραγίδα της πολεοδομίας, με την οποία πλαστογραφούσε τις εγγραφές κατά το δοκούν. Ο δεύτερος κατηγορούμενος υπάλληλος, είχε αναλάβει ρόλο… «πληροφοριοδότη» του κυκλώματος, καθώς ενημέρωνε τον 69χρονο μηχανικό, για τις προγραμματισμένες αυτοψίες της πολεοδομίας, προκειμένου να προφυλάσσει τα συμφέροντα του.

newpost

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/3/25 12:17

    ''ΠΑΡΑΒΟΛΟ'' ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ : 150 € . ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΙΛΑ . ΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΔΟΤΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ . ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΝΤΟΝΥ ΚΟΥΙΝ - ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΑΠΟ ΔΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΑΝΟΥ- ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΕΝΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΣΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ. ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΓΙΔΙΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΜΕ 70 % ΤΟΝ ΨΥΧΑΚΙΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ? ΝΑ ΝΤΡΑΠΕΙ ? ΜΠΑΤΙΡΗΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΠΡΩΧΤΟΣ ΑΠ ΤΗΝ ΟΝΝΕΔ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΥΝΑΦΙ, ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΤΑ ΜΠΡΟΓΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΠ' ΤΗ ΜΑΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε μαζί μας

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *