
Σεισμική δόνηση σημειώθηκε ξημερώματα της Πέμπτης (22/05/2025), με μέγεθος 6,2 Ρίχτερ,, το εστιακό βάθος ήταν 40 χιλιόμετρα, , ενώ το επίκεντρο ήταν 80 χιλιόμετρα ΒΑ του Ηρακλείου.
Παρόλο που η περιοχή ήταν μακριά από το Ηράκλειο, υπήρξε η εντύπωση αυξανόμενων «κυμάτων» και αίσθηση διάρκειας πάνω από 15 δευτερόλεπτα.
Οι επίσημες μετρήσεις και οι σεισμογραφικές ενδείξεις δείχνουν ότι, παρά την έντασή του, ο σεισμός δεν έχει προκαλέσει τραυματισμούς ή σημαντικές ζημιές.
Οι σεισμολόγοι δηλώνουν ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Είναι θετικό ότι είχε μεγάλο εστιακό βάθος ανέφερε ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο ΕΡΤΝews.
Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Αθήνα.

ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΤΑ ΚΑΝΑΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ . ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΑΙΖΟΝ
ΑπάντησηΔιαγραφή