ροή ειδήσεων

Την άμεση προκήρυξη δύο θέσεων για την Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Ρόδου ζητά ο γ.γ. της ΟΕΝΓΕ



Να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα που ανέκυψε στο Νοσοκομείο της Ρόδου, με τις παραιτήσεις των δύο νευροχειρουργών, ζητά με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Διευθυντής της Νευροχειρουργικής στο Νοσοκομείο Νίκαιας, Παναγιώτης Παπανικολάου.

«Αν αφήσει το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, από τα σημαντικότερα της χώρας, να καταρρεύσει, θα έχει τεράστια προσωπική ευθύνη» ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, και ζήτησε να προκηρυχθούν αμέσως δύο θέσεις επιμελητών νευροχειρουργών.


Παράλληλα ζήτησε «να σταματήσει η αθλιότητα από τον εκτελούντα χρέη διοικητή, Μιχάλη Σοκορέλο», ο οποίος -όπως ισχυρίστηκε- εξωθεί σε φυγή τους γιατρούς του Νοσοκομείου και να δρομολογηθεί άμεσα η πληρωμή των δεδουλευμένων από εφημερίες.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ δήλωσε ότι απευθύνεται στον πρωθυπουργό, καθώς -όπως είπε- δεν φαίνεται να υπάρχει υπουργός Υγείας.

«Δεν έχουμε υπουργό υγείας, αλλά υπουργό Eurovision» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε δε, ότι τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν αεροδιακομιδές από τη Ρόδο για νευροχειρουργικά περιστατικά, τονίζοντας ότι “αυτό αποτελεί απόδειξη πως οι νευροχειρουργοί στο νησί με αυτοθυσία και αυταπάρνηση έκαναν πολύ καλά την δουλειά τους”.

Τέλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει το σχέδιο της κυβέρνησης για ένα Νοσοκομείο – κόμβος.

“Κόμβος μάλλον είναι το Πανεπιστημιακό Ηρακλείου σε όλο το Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Όλα τα άλλα Νοσοκομεία, της Κρήτης και της Ρόδου, να τα κλείσουμε, για να ταΐζουμε με κρατικό χρήμα διαφόρους ιδιώτες που ασχολούνται με αεροδιακομιδές”, κατέληξε.

Η ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου επικοινώνησε με τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου, Μιχάλη Σοκορέλο, δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες οι εφημερίες των γιατρών σε ό,τι αφορά τις τακτικές εφημερίες των γιατρών είναι πληρωμένες μέχρι και τον Μάρτιο, ενώ οι υπερβάλλουσες εφημερίες του μηνός Ιανουαρίου θα πληρωθούν μέχρι τις 10 Ιουνίου.

ertnews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε μαζί μας

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *