
Ιδιαίτερα αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τη φετινή τουριστική σεζόν στη Ρόδο, με τον Απρίλιο να καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο στις τουριστικές αφίξεις και στις πληρότητες των καταλυμάτων. Παράλληλα, εντείνονται οι προσπάθειες για την ενίσχυση της διεθνούς εικόνας του νησιού, μέσα από στρατηγικές συνεργασίες και ένα νέο σχεδιασμό του τουριστικού αφηγήματος.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού Γίωργο Τόππο, η αεροπορική κίνηση στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” κατέγραψε εντυπωσιακή αύξηση τον Απρίλιο, με 124.951 διεθνείς αφίξεις, έναντι 99.287 τον αντίστοιχο μήνα του 2024, σημειώνοντας άνοδο 25,8%. Οι βασικές αγορές που στηρίζουν την τουριστική κίνηση παραμένουν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Πολωνία και η Ολλανδία.
Μεγάλη αύξηση, σχεδόν 70%, παρατηρήθηκε και στον τομέα της κρουαζιέρας τον Απρίλιo, με 39 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων με 45.000 επιβάτες, ενώ πέρσι τον αντίστοιχο μήνα, οι προσεγγίσεις πλοίων ήταν 23 με 26.631 επιβάτες. Οι πληρότητες των ξενοδοχείων κυμάνθηκαν από 65% εώς και 80%, με τις προκρατήσεις για τον Μάιο και τον Ιούνιο να παρουσιάζουν αυξητική τάση.
Νεό στρατηγικό rebranding με έμφαση στην πολυθεματικότητα
Ο κ. Τόππος ανακοίνωσε την έναρξη ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού rebranding για τη Ρόδο, με σκοπό την ανάδειξη του νησιού ως πολυθεμεματικού και βιώσιμου τουριστικού προορισμού. Το νέο τουριστικό αφήγημα εστιάζει στις πολιτιστικές, γαστρονομικές και φυσιολατρικές εμπειρίες που προσφέρει το νησί. Η στρατηγική αυτή μέσω της ψηφιακής καμπάνιας προβολής στοχεύει στις αγορές υψηλού ενδιαφέροντος.
Άνοιγμα στην τουριστική αγορά της Κίνας
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εξωστρέφειας, η Ρόδος αναδεικνύεται σε πρωτοπόρο ελληνικό προορισμό για την κινέζική αγορά, καθώς φιλοξενεί από τις 12 έως 15 Μαΐου τη διεθνούς φήμης διοργάνωση CVS – China Visitors Summit. Πρόκειται για ένα συνέδριο με 105 τουριστικούς πράκτορες από την Κίνα, οι οποίοι θα γνωρίσουν από κοντά τη Ρόδο μέσα από ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα φιλοξενίας και εμπειριών. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και τον οργανισμό ΠΡΟΤΟΥΡ με στόχο την προώθηση της Ρόδου στην ασιατική αγορά.
Γαλάζιες Σημαίες

Αναφερόμενος στις «Γαλάζιες Σημαίες» ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τόππος ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Ρόδου εγκαινιάζει μια νέα στρατηγική προσέγγιση στη διαχείριση και ανάδειξη των παραλιών και, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν του αφενός τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των παράκτιων επιχειρήσεων και αφετέρου την προβολή λιγότερο γνωστών και μη προβεβλημένων ακτών του νησιού, αποφάσισε να καταθέσει πρόταση στον αρμόδιο οργανισμό να «γίνει» όλο το νησί της Ρόδου μία «Γαλάζια Σημαία». Σε περίπτωση που η συγκεκριμένη πρόταση δεν γίνει αποδεκτή, υπάρχει από πλευράς Δήμου Ρόδου η εναλλακτική πρόταση «να δοθεί στους επιχειρηματίες που διατηρούν πάσης φύσεως επιχειρήσεις σε παραλίες και ακτές του νησιού, η δυνατότητα να αποκτήσει Γαλάζια Σημαία η παραλία στην οποία δραστηριοποιούνται, αν κι εφ΄ σον πληρούν τις προϋποθέσεις, γεγονός που ήδη εφδρμόζεται από επιχειρήσεις στο νησί». Με τον τρόπο αυτό, όπως υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού: «ΟΔήμος δεν στοχεύει μόνο σε σημαιοφόρες διακρίσεις, αλλά σε μια ισόρροπη και δίκαιη τουριστική ανάπτυξη, που θα προστατεύει το φυσικό τοπίο και θα δίνει ευκαιρίες σε όλες τις επιχειρήσεις του νησιού όχι μόνο σε λίγες ‘προνομιούχες’ ακτές. Προχωρούμε μπροστά με στρατηγική, διαφάνεια και ανοιχτή συνεργασία».
ertnews.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.