ροή ειδήσεων

“Ταφόπλακα” για τα ΕΛΤΑ στη Ρόδο



Μετά τα «λουκέτα» των γραφείων των ΕΛΤΑ στη Ρόδο το 2021, η διοίκηση προχωρά τώρα σε ένα νέο, οριστικό πλήγμα για το ταχυδρομικό δίκτυο του νησιού, με το μονομερές κλείσιμο των καταστημάτων στ’ Αφάντου και την Ιαλυσό.


Τα καταστήματα αυτά εξυπηρετούσαν σχεδόν ολόκληρο το νησί, καλύπτοντας τις ανάγκες κατοίκων, επιχειρήσεων και ευπαθών ομάδων. Η απόφαση αυτή πλήττει καίρια την καθημερινότητα των πολιτών.

Η αποστολή και παραλαβή αλληλογραφίας, δεμάτων και λογαριασμών θα γίνει πλέον δύσκολη έως αδύνατη για πολλούς κατοίκους, ειδικά για ηλικιωμένους, ανθρώπους με περιορισμένη μετακίνηση και όσους ζουν μακριά από τα λίγα υπολειπόμενα καταστήματα. Οι επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις στις παραλαβές προμηθευτικών αγαθών και προϊόντων, ενώ πολίτες που εξυπηρετούνται καθημερινά από τα καταστήματα αυτά θα πρέπει να ταξιδεύουν σημαντικές αποστάσεις για να εξυπηρετηθούν.

Οι εργαζόμενοι που εδώ και χρόνια εργάζονται με συνέπεια και αφοσίωση δεν φέρουν καμία ευθύνη για τις μονομερείς αποφάσεις της διοίκησης.


Παρ’ όλα αυτά, καλούνται να αντιμετωπίσουν αυξημένο φόρτο εργασίας, αβεβαιότητα και υποβάθμιση της επαγγελματικής τους αξιοπρέπειας. Το κλείσιμο των καταστημάτων στ’ Αφάντου και την Ιαλυσό αποτελεί την οριστική «ταφόπλακα» για το ταχυδρομικό δίκτυο της Ρόδου. Η υποβάθμιση αυτή δεν είναι απλώς οργανωτικό ζήτημα· είναι κοινωνικό πλήγμα για ολόκληρο το νησί, που θίγει καθημερινά τους πολίτες και υπονομεύει την εμπιστοσύνη τους στον δημόσιο ταχυδρομικό φορέα.

Η Ρόδος αξίζει σεβασμό και προστασία του ταχυδρομικού της δικτύου. Οι πολίτες δικαιούνται ποιοτική, πλήρη και άμεση εξυπηρέτηση, ενώ οι εργαζόμενοι αξίζουν συνθήκες αξιοπρέπειας και ασφάλειας.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος31/10/25 07:43

    ποιος νοιάζεται για τους πολιτες?των νησιών ειδικά μόνο να μας τα παίρνουν είναι ένα καθαρό ΦΟΡΟΕΙΣΠΤΡΑΚΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/10/25 07:50

    ΕΝΤΑΞΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ .ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ; ΕΙΣΕΠΡΑΤΑΝ 15 ΕΚΑΤ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΕΞΟΔΑ 90-. ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΑΝ ΗΤΑΝ ΜΑΓΑΖΙ ΣΑΣ ;. ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΑΝΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΜΙΤΕΡΕΛΟΥΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΧΩΡΕΜΕΝΟ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗ ΠΕΤΡΙΔΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΑΛΑΒΟ ΚΑΛΑΒΑΡΔΕΝΟ ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΣ ΦΑΝΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΤΟΝ ΕΒΑΖΕ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος31/10/25 08:56

    Μετά τα λιμάνια τα αεροδρόμια τις τράπεζες τη ΔΕΗ τον ΟΤΕ τα ξενοδοχεία, που έχουν περάσει σε χέρια ξένων κυρίως γερμανων , τώρα σειρά έχουν τα ΕΛΤΑ ,αφού πλέον και τα σπίτια των Ελλήνων τα κατέχουν ξένοι. Η Ελλάδα δεν ανήκει πλέον στους Έλληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε μαζί μας

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *