Από τους Πεύκους της Ρόδου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ένα εστιατόριο-διαμάντι σερβίρει για ένα βράδυ στη Γλυφάδα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.
Ένα από τα εστιατορικά διαμάντια των Δωδεκανήσων έρχεται για μια ξεχωριστή βραδιά στο Ark της Γλυφάδας στο πλαίσιο του Symposio at Ark, του θεσμού που δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της περιφέρειας. Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, το Hellas προτείνει μια κουζίνα σύγχρονη, με έντονο τοπικό χαρακτήρα και τη δημιουργική ματιά του σεφ-ιδιοκτήτη Κυριάκου Ιακωβίδη και της σεφ Ειρήνης Γιωργουδιού.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο χωριό Πεύκοι, σ΄ ένα όμορφο οίκημα με την παραδοσιακή "λινδιακή σκέπαση” στη σάλα του και μια υπέροχη αυλή τριγυρισμένη από δέντρα και στρωμένη με "χοχλάκια”, το γνωστό ροδίτικο ψηφιδωτό δάπεδο.
Το άνοιξε ο Κυριάκος Ιακωβίδης το 2001, επιστρέφοντας στην ιδιαίτερη πατρίδα του μετά από μια δημιουργική θητεία στο Botrini’s. Στην κουζίνα του, μαζί με την Ειρήνη Γεωργουδιού, ένωσε τη μαγειρική του εμπειρία με προσωπικά βιώματα και μνήμες από τη ροδίτικη κουζίνα για μια "βιωματική γαστρονομία”, όπως την αποκαλεί, και το εστιατόριο έγινε γρήγορα γνωστό και προορισμός στη Ρόδο για την πετυχημένη, ιδιοσυγκρασιακή απόδοση των τοπικών γεύσεων.



Εκλεκτά προϊόντα τοπικών παραγωγών και εμβληματικά υλικά της ροδίτικης γης και θάλασσας, με επίκεντρο την περιοχή της Λίνδου, καταλήγουν σε πιάτα όπως το "Λινδιακό γαριδάκι με κρύα ζυμαρικά Ροσόλ”, τα "Γιαπράκια θαλασσινών με κυκλαμινόφυλλα αυγολέμονο”, το ''Παστίτσιο θαλασσινών με κρέμα γαρίδας και κιμά θαλασσινών” ή το "Αρνάκι Βλύχενο με χόρτα σε σύβραση, ντομάτα και γιαούρτι”, ενώ στα γλυκά το "Μελεκούνι με σουσάμι, αμύγδαλο και σορμπέ εσπεριδοειδών” ανεβάζει σε άλλο επίπεδο το τοπικό ροδίτικο έδεσμα. Το μενού της 21ης Νοεμβρίου στο Ark της Γλυφάδας δίνει μια ολοκληρωμένη γεύση της κουζίνας του εστιατορίου.


Σymposio at Ark - Μενού "Hellas” - 21 Νοεμβρίου 2025
Καλωσόρισμα - Μύδι, σκόρδο, μαϊντανός, ούζο/ Χοχλάκι, περικαφτή, ταραμάς, γαύρος
Ορεκτικά: Σαλάς, αρμυρό, αρναούτι, ντομάτα / Γαπράκια θαλασσινών, κυκλαμινόφυλλα, φινόκιο, λεμόνι
Κυρίως: Αρνάκι Βλύχερνο, χόρτα, γιαούρτι, κύμινο
Pre-dessert: MA.ΠΟ.ΛΕ. Λεμονάδα του 1950, λεμόνι, αγγούρι, ανθός αλατιού
Επιδόρπιο: Μελεκούνι, αμύγδαλο, εσπεριδοειδή, σουσάμι
Mignardise: Σουρμπέτι
Κόστος: 60€ ανά άτομο
Info
21 Νοεμβρίου / Παρασκευή
20:00
ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΕΦ. ΤΙ ΔΙΟΛΟ ΟΙ ΣΕΦ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΗΣ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ 40 ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΙΑΤΟ. ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΣΤΑ 100 ΜΑΓΑΖΙΑ ΝΑ ΦΑΤΕ 10 ΚΕΠΑΠ ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΙ Η ΠΕΙΝΑ ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΡΟΓΩΝΤΑΣ ΤΕΤΟΙΑ ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ Η ΟΤΙ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ
ΔιαγραφήΕΝΤΑΞΕΙ 13.09.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΑΛΛΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΑΝΕ ΧΟΡΤΑΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΨΩΝΙΟ ΤΗΝ ΣΤΡΑΒΟΚΑΝΑ ΓΚΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ .
ΔιαγραφήΤΗ ΖΗΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΡΕ...ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
ΔιαγραφήΚΑΛΑ ΡΕ ΕΣΥ 08.23 . ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ .ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΥΡΗ . ΣΥΚΩΘΗΚΕΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΝΕΥΡΑ; Η ΚΥΡΑ ΧΤΕΣ ΔΕΝ....
ΔιαγραφήΗ ΚΥΡΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ..Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΚΑΝΕΙ ΝΟΥΜΕΡΑ
ΔιαγραφήΑΝ ΔΕΝ ΠΙΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΗ ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΓΑΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΟΜΠΕΣ
ΑπάντησηΔιαγραφή