
Ο Δήμαρχος Σύμης, κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας, αποφάσισε τη διακοπή των μαθημάτων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου για την Τετάρτη 21/01/2026 από τις 13:00 και την Πέμπτη 22/01/2026, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που πλήττουν την περιοχή.
Η απόφαση:
Ο Δήμαρχος Σύμης
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/7-6-2010 τ.Α΄) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».
2. Το άρθρο 94, παρ. 4, Πρόσθετες Αρμοδιότητες Δήμων, του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/7-6-2010 τ.Α΄) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» που συμπληρώνει το άρθρο 75, παρ. Ι του Ν. 3463/2006 «Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων» υπό τον τομέα Στ΄ (Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού) προσθέτοντας αρμοδιότητες στους Δήμους, περίπτωση 27 «Η διακοπή μαθημάτων, λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών ή επιδημικής νόσου, εντός των διοικητικών ορίων του οικείου δήμου»
3. Τις διατάξεις του άρθρου 5 του Π.Δ 200/1998 και του άρθρου 5 του Π.Δ. 201/1998
4. Την παρ. 1 του άρθρου 282 του Ν. 3852/2010
5. Τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σύμης
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι
Τη διακοπή των μαθημάτων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σύμης την Tετάρτη 21/01/2026 και ώρα 13:00 και την Πέμπτη 22.01.2026, για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των μαθητών λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε όλη την περιοχή του δήμου Σύμης.
Η απόφαση λήφθηκε ύστερα από συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με γνώμονα την προστασία των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς να τις υιοθετούμε.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές και η ταυτότητα τους είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.