ροή ειδήσεων

Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 στο Αιγαίο: H πτήση των ελληνικών μαχητικών που τα αναχαίτισαν πάνω από το Καστελόριζο



Τουρκικά μαχητικά F-16 και αεροσκάφη CN-235 πέταξαν σήμερα, Τετάρτη 15 Απριλίου 2026, πάνω από το Αιγαίο, παραβιάζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο.

Το σημερινό σκηνικό που «στήθηκε» στο βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο επιβεβαιώνει πλήρως όσα έγραψε σήμερα στο OnAlert.gr ο Κώστας Σαρικάς, για «ποιοτική αναβάθμιση» των τουρκικών παραβιάσεων, με την Άγκυρα να επιχειρεί να διαμορφώσει ένα νέο επιχειρησιακό μοτίβο αμφισβήτησης.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, δύο ζεύγη τουρκικών F-16 – δύο εκ των οποίων ήταν οπλισμένα – πραγματοποίησαν 7 παραβιάσεις του εθνικού εναέριο χώρου και 2 παραβάσεις στο FIR Αθηνών.

Παράλληλα, ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 πέταξε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβιάζοντας τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά επιφυλακής, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Μετά την αναχαίτιση, τα ελληνικά μαχητικά έκαναν χαμηλή πτήση συμβολισμού πάνω από το Καστελόριζο, όπως φαίνεται στο βίντεο που εξασφάλισε το OnAlert:


ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 15η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2026

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 2 (2Χ2 F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 5

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2 F-16

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 6 (2 από τα F-16, 4 από το CN-235)

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 7 από τα F-16

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : –

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε μαζί μας

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατάγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *