ροή ειδήσεων

Ρόδος: Ποινή φυλάκισης 3,5 ετών σε δύο άτομα για συκοφαντική δυσφήμιση



Ρόδος: Ποινές φυλάκισης 3,5 ετών σε δύο άνδρες για συκοφαντική δυσφήμιση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Ποινή φυλάκισης 3,5 ετών, μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ ημερησίως, επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε δύο άνδρες που κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση και διακεκριμένη παραβίαση προσωπικών δεδομένων, τελεσθείσα άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Το δικαστήριο έκανε δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της υπεράσπισης του συνηγόρου κ. Άκη Δημητριάδη και αναγνώρισε στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, ενώ η έφεσή τους έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ως εκ τούτου, οι δύο καταδικασθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα αδικήματα φέρονται να τελέστηκαν την περίοδο 2020–2022. Ο πρώτος κατηγορούμενος φέρεται να διέδωσε ψευδείς ισχυρισμούς σε βάρος συμπολίτη, αναφέροντας ότι εκπορνεύεται και ότι η ζωή του δεν είναι πρέπουσα, ενώ παράλληλα φέρεται να συνέλεξε και να αποθήκευσε στο κινητό του τηλέφωνο υλικό (βίντεο και φωτογραφίες) που αφορά την προσωπική και σεξουαλική ζωή του παθόντος, το οποίο στη συνέχεια διαβίβασε σε τρίτο πρόσωπο χωρίς συναίνεση.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, φέρεται πριν τα μέσα Νοεμβρίου 2022 να απέκτησε και να αποθήκευσε στο κινητό του ερωτικό βίντεο του ίδιου προσώπου και στη συνέχεια να το ανήρτησε σε ομαδική συνομιλία στο διαδίκτυο, χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Κατά της απόφασης οι δύο κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε μαζί μας

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατάγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *