
Το Δίκτυο ΟΜΠΡΕΛΑ παρεμβαίνει εκ νέου με στοιχεία από τις παραλίες της Ρόδου, στις περιοχές της Λίνδου και των Κολυμπίων, από όπου προκύπτει προκλητική παραβατικότητα και αυθαίρετη κατάληψη δημοσίου χώρου σε αιγιαλό και παραλία.
Συγκεκριμένα:
Κολύμπια – ΛιμανάκιΣτην περιοχή καταγράφεται αυθαίρετη λειτουργία παράνομης καντίνας – beach bar επί αιγιαλού και παραλίας χωρίς μίσθωση και χωρίς οποιαδήποτε αδειοδότηση (γνωστοποίηση λειτουργίας, πυρασφάλεια, μελέτη διάθεσης λυμάτων κλπ).
Τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων πολύ κοντά στη θάλασσα, χωρίς να τηρείται η προβλεπόμενη ζώνη των 4 μέτρων από την ακτογραμμή.
Παραλία Αγίου Παύλου ΛίνδουΕπιχείρηση έχει κάνει πλήρης κατάληψη της παραλίας χωρίς να διαθέτει ενεργή σύμβαση παραχώρησης στο MyCoast.
Δεν τηρείται η προβλεπόμενη απόσταση 4 μέτρων μεταξύ ομπρελοκαθισμάτων και θάλασσας.
Κεντρική Παραλία ΛίνδουΥπάρχει πλήρης κατάληψη της παραλίας από ξαπλώστρες και ομπρέλες, με ανάπτυξη και σε τμήματα της παραλίας που δεν υπάρχει σύμβαση παραχώρησης.
Σε πολλά σημεία οι ξαπλώστρες φτάνουν πολύ κοντά στη θάλασσα, χωρίς να προκύπτει τήρηση της ζώνης πλάτους των 4 μέτρων.
Μικρή Παραλία ΛίνδουΥπάρχει πλήρης κατάληψη της παραλίας από ξαπλώστρες και ομπρέλες
με ανάπτυξη και σε σημεία που δεν προκύπτει να καλύπτονται από νόμιμη παραχώρηση. Καμία τήρηση της ελεύθερης ζώνης πλάτους των 4 μέτρων.
Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ν. 5092/2024, σε κάθε παραχωρημένη έκταση μίας παραλίας, η ανάπτυξη ομπρελών, ξαπλωστρών και λοιπού εξοπλισμού δεν μπορεί να υπερβαίνει το 60% του εμβαδού της. Γεγονός εντελώς αντίθετο με την κατάσταση που συναντάται στις παραπάνω παραλίες.
Το Δίκτυο ΟΜΠΡΕΛΑ θα συνεχίσει να προασπίζεται τον κοινόχρηστο χαρακτήρα των παραλιών της Ρόδου, να αναδεικνύει περιπτώσεις αυθαίρετης χρήσης δημόσιου χώρου και να ζητά την εφαρμογή της νομιμότητας με τον ίδιο τρόπο για όλους. Οι παραλίες ανήκουν στους πολίτες και η ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές δεν μπορεί να περιορίζεται από ανεξέλεγκτη ιδιωτική εκμετάλλευση





ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ? ΜΑΘΑΝΕ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΡΩΤΑΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙΑΣΑΝ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΡΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ;ΔΥΚΤΙΟ ΟΜΠΕΛΛΑΣ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιάσαμε Σεπτέμβρη.Μεχρι να κουνήσουν τον κωλο τους θα έρθει ο Οκτώβρης μια χαρά για φέτος άντε να κλείσουμε να μην γκαριζουν και του χρόνου πάλι.Η κονομα η αρπαχτη επιτευχθεί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΙδρωσε την φανέλα ο Μητσοτάκης για να φέρει το Ελλδιστάν στην πρωτη θεση της παρανομίας και αυθαιρεσίας. Αυτά που γίνονται εδώ δεν γίνονται σε κανένα κράτος της ΕΕ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΗ .ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 300 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΣΙΓΚΙΟΥΛΑΡ ΘΑ ΠΟΥΝ 2.5 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ
ΑπάντησηΔιαγραφή