
Η κακοκαιρία που είχε τραγικό επίλογο τον θάνατο 62χρονου ξενοδοχουπαλλήλου στην περιοχή των Στεγνών, δεν άφησε ανέπαφες τουριστικές υποδομές στο Φαληράκι, όπως δείχνουν οι εικόνες που κατέγραψε το ΕΡΤnews από το εσωτερικό ξενοδοχείου στη Ρόδο. «Mε το νερό να φτάνει ως το στέρνο», απομακρύνθηκαν τουρίστες από έντεκα δωμάτια του συγκεκριμένου ξενοδοχείου, όπως περιγράφει η Σπυριδούλα Κακλατζή.
Δύο εβδομάδες πριν τελειώσει και επίσημα η καλοκαιρινή περίοδος, κρεβάτια, πόρτες και μπάνια βρέθηκαν σε χειμάρρους λάσπης, καθώς υπερχείλισε το ποτάμι που περνά από τις Καλυθιές στο Φαληράκι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΕΡΤnews, υπάρχουν αναφορές για καταστροφές και σε άλλα ξενοδοχεία, από τη βροχόπτωση που αναλογεί σε ποσότητα νερού έξι μηνών κι όμως κράτησε μόλις 6 ώρες.
Την ίδια ώρα, το ρεπορτάζ της Μαριέτας Γαβριλιώτη, δείχνει την αντίφαση αφού η ηλιοφάνεια επέστρεψε στο νησί και μαζί με αυτήν και οι λουόμενοι. Τουρίστες ομπρέλες, ξαπλώστρες, ακριβώς στο ίδιο σημείο που χωματουργικά μηχανήματα καθαρίζουν την παραλία από φερτά υλικά, ενώ η θάλασσα παραμένει γεμάτη από λάσπη, στον απόηχο της κακοκαιρίας.
Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε εκτεταμένα προβλήματα σε μεγάλο μέρος του νησιού, από τον Αρχάγγελο έως την Ιαλυσό, το Φαληράκι, τα Αφάντου και την Καλλιθέα. Δρόμοι πλημμύρισαν, οχήματα ακινητοποιήθηκαν και οδηγοί χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν από την Πυροσβεστική και τις ομάδες Πολιτικής Προστασίας. Ο δήμαρχος της Ρόδου ζητά να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να επιταχυνθούν τα έργα αποκατάστασης των ζημιών.
ertnews.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς να τις υιοθετούμε.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές και η ταυτότητα τους είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.