
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Ρόδο, στο πλαίσιο του πανελλαδικού κύματος κινητοποιήσεων από μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.
Σε μια κοινή διεκδίκηση για τη στήριξη και την αναβάθμιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, η εκπαιδευτική κοινότητα σε ολόκληρη την Ελλάδα βγήκε στους δρόμους.
Δυναμική Πορεία και Κινητοποίηση στη Ρόδο
Στο νησί της Ρόδου, η συγκέντρωση ξεκίνησε έξω από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες φοιτητές του ιδρύματος, μαθητές από τα σχολεία του νησιού, μέλη των εκπαιδευτικών σωματείων (ΣΕΠΕ & ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου) καθώς και σύλλογοι γονέων.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μαζική και ειρηνική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης της Ρόδου. Οι διαδηλωτές, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, απαίτησαν:
Άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία της Δωδεκανήσου με μόνιμους διορισμούς.
Ουσιαστική μέριμνα για τη φοιτητική στέγη, η οποία αποτελεί οξύτατο πρόβλημα για τους φοιτητές που σπουδάζουν στο νησί.
Ασφαλείς και σύγχρονες σχολικές υποδομές.
Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία.
realvoice995


Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς να τις υιοθετούμε.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές και η ταυτότητα τους είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.