ροή ειδήσεων

Αγωγή Siemens κατά Ελλάδας

Αγωγή κατά της Ελλάδας θα υποβάλλει στο Πρωτοδικείο του Μονάχου η Siemens, η οποία ζητά να της αναγνωριστεί ότι δεν έχει καμία...
υποχρέωση να αποζημιώσει το ελληνικό δημόσιο (!!!), παρά το σκάνδαλο και της μίζες των "μαύρων ταμείων" της εταιρείας.
Την πρόθεση αυτή γνωστοποίησε η διοίκηση της εταιρίας σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Χ. Παμπούκη και τον υφυπουργό Πολιτισμού κ. Γ. Νικητιάδη.
Η συνάντηση, σύμφωνα με αποψινή ανακοίνωση του υπουργείου είχε ως αντικείμενο «τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας για την απόδοση ευθυνών, καθώς και για την εκούσια, κατόπιν συμφωνίας των μερών, αποκατάσταση της ηθικής βλάβης της Ελληνικής Πολιτείας από παράνομες παρελθούσες δραστηριότητες».
Ο κ. Παμπούκης, επεσήμανε στη συνάντηση ότι η Ελληνική Δημοκρατία θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και επανέλαβε την πρόθεση της Ελληνικής Δημοκρατίας να επιβάλλει όλες τις κυρώσεις που προβλέπονται από το Ελληνικό και διεθνές δίκαιο.
Ωστόσο οι επαφές που έγιναν το προηγούμενο διάστημα για το ενδεχόμενο εξωδικαστικού συμβιβασμού των δύο πλευρών με την καταβολή αποζημίωσης προς το Ελληνικό Δημόσιο, δεν καρποφόρησαν.
Όπως προκύπτει το επόμενο βήμα θα είναι η επιβολή προστίμου στην εταιρία από το υπουργείο Δικαιοσύνης ενώ εξετάζονται οι νομικές παράμετροι προκειμένου να καταβληθούν αποζημιώσεις για το C4I, για ηθική βλάβη του Δημοσίου, καθώς και για πιθανές παραβάσεις του νόμου για τον ανταγωνισμό στο πλαίσιο έρευνας που έχει ήδη ξεκινήσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία έχει συλλέξει στοιχεία τόσο από τα γραφεία της εταιρίας, όσο και από το υλικό που συγκέντρωσε η Εξεταστική επιτροπή της Βουλής.
newscode.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/7/11 23:51

    Προφανώς οι άνθρωποι της Γερμανικής εταιρίας θα είδαν τους δικούς μας πολιτικούς εκπροσώπους και αντιλήφθηκαν την ευκαιρία . Εδώ ,σου λέει ,μέχρι και αποζημιώσεις μπορούμε να ζητήσουμε από την μάχη της Κρήτης όπου οι Κρήτες παραβίασαν τις διατάξεις της συνθήκης διεξαγωγής πολέμου , κατά την πτώση των αλεξιπτωτιστών .! Μην θεωρηθεί αστείο καθότι οι Γερμανοί δεν αστειεύονται .Δείτε πώς μας βασανίζουν για το δάνειο .
    Ενας ανώνυμος σκεπτόμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *