ροή ειδήσεων

Απίστευτο! Οι φοιτητές δεν γνωρίζουν τι είναι η Τρόικα

Εδώ και τέσσερα χρόνια η χώρα βρίσκεται υπο δημοσιονομική επιτήρηση από την Τρόικα. Αργά η γρήγορα όλοι καταλάβαμε ότι Τρόικα είναι τα τρία μέρη που μας...
επιτηρούν, δηλαδή, το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ. Η λέξη έχει μπει στο καθημερινό μας λεξιλόγιο ενώ σχεδόν μονοπωλεί την ειδησεογραφία.

Φαίνεται όμως πως δεν έχουν καταλάβει όλοι το ποια μέρη απαρτίζουν την Τρόικα και τι κάνει η Τρόικα στην Ελλάδα.

Ο καθηγητής Δημόσιας Διοικησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Δονάτος Παπαγιάννης δημοσίευσε ένα άρθρο, σε site της Θεσπρωτίας, που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του, με τα «μαργαριτάρια» των φοιτητών του, στο ερώτημα που τους έθεσε
«Αν η τρόικα αποτελεί όργανο της ΕΕ».

Οι απαντήσεις έχουν ως εξής:

- «Η Τρόικα θεωρείται όργανο της ΕΕ εφόσον αποτελεί ένα οικονομικό επιτελείο εντασσόμενο στην Γερμανία ως μέλος της ΕΕ που διευθύνει και διαχειρίζεται τα οικονομικά θέματα της Ελλάδας. Αποτελεί με άλλα λόγια όχι απλό αλλά μικτό όργανο της ΕΕ»

- «Η τρόικα αποτελεί οικονομικό επιτελείο της Γερμανίας, όπου εποπτεύει (δυστυχώς) την Ελλάδα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θεωρείται όργανο της ΕΕ, αφού η Γερμανία είναι κράτος-μέλος της Ευρώπης. Επιπλέον από τη στιγμή που η τρόικα έχει νόμιμη υπόσταση θεωρείται ευρωπαϊκό όργανο».

-«Τα μέλη της Τρόικα εκλέγονται από τα κράτη μέλη και ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Συνεπώς ανήκει στα υπερεθνικά κυβερνητικά όργανα».

-«... Έτσι λοιπόν η τρόικα είναι τράπεζα από την οποία δανειζόμαστε λεφτά ώστε να ξεχρεώσουμε που στα μάτια μας φαίνεται σωτήρια αλλά δυστυχώς μας υποβιβάζει. Η τρόικα δεν ανήκει στην Ευρώπη. Είναι υπεύθυνη για τις εξωτερικές σχέσεις της Ευρώπης και συγκαλείται μόνο όταν υπάρχει ανάγκη. ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ».

-«Η τρόικα δεν είναι όργανο της ΕΕ, γιατί είναι ανεξάρτητο παγκοσμίως όργανο".

Σε άλλο ερώτημα του καθηγητή για το αν η Αλβανία μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ, κάποιοι φοιτητές απάντησαν.

-«Η Αλβανία μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ γιατί αν και η γεωγραφική της διάσταση πληρεί μερικώς την ιδιότητα του κράτους μέλους ως "Ευρωπαϊκού" γιατί βρίσκεται δίπλα στην Ευρώπη, θα πρέπει να αποκτήσει δημοκρατικό τρόπο διακυβέρνησης για να γίνει μέλος»

-«Οι πολιτικές εξαθλίωσης των τελευταίων ετών στον Ευρωπαϊκό Νότο (καταρχήν) οδηγούν, ας μου επιτραπεί η έκφραση σε "αλβανοποίηση" - και όχι μόνο - τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Άρα η γειτονική χώρα θα έπρεπε να είναι μέλος μιας τέτοιας Ένωσης»

Και οι απαντήσεις των φοιτητών και σε άλλα θέματα συνεχίζουν στο μοτίβο της σύγχυσης και της άγνοιας. Θυμίζει λίγο αυτό το καθερωμένο γκάλοπ στις εθνικές επετείους που η νεολαία μπερδεύει το «Όχι» του Μεταξά με την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Και μπορεί για κάποιους οι απαντήσεις αυτές να είναι «απολαυστικές», ανάμεσα σε αυτούς και ο καθηγητής κ. Παπαγιάννης, όμως μόνο απογοήτευση μπορούν να φέρουν. Μήπως λοιπόν κάποια στιγμή θα έπρεπε να αναρωτηθούμε γιατι η ελληνικη νεολαία, σε μαθητικό και πανεπιστημιακό επίπεδο, εμφανίζει τέτοια εικόνα. Ποιός είναι υπεύθυνος;

Μήπως το εκπαιδευτικό σύστημα-με όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτό- έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης;
Πηγή: newpost.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/2/13 21:47

    oi foitoites , einai mono gia frapedia kai katalypseis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/2/13 14:49

      Ενω εσυ που δεν φραφεις καν ελληνικα εχεις ...και αποψη........γραφε ρε Ελληνικα και δεν πειραζει αν κανεις λαθει
      τα λαθει ειναι για τους ανθρωπους και μαθαινουμε

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος21/2/13 21:52

    Βασικά εδώ και 3 χρόνια... Όχι 4 φίλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/2/13 22:04

    Και μετά μάς πείραξε ότι ο Χριστόδουλος είπε ότι για την χούντα δεν ήξερε τίποτα γιατί διάβαζε, και αυτοί σαν τον Χριστόδουλο...διαβάζουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/2/13 22:37

    Σοφός δεν είναι αυτός που ξέρει τα πολλά αλλά τα χρήσιμα. Αισχύλος
    Το να μην ξέρει κανείς τίποτα δεν είναι ποτέ τόσο φοβερό και τόσο κακό, ενώ όταν η πείρα και η πολυμάθεια δεν συνοδεύεται από την καλλιέργεια της ψυχής, τότε γίνεται επικίνδυνη. Πλάτων
    Η πολυμάθεια δεν είναι τίποτα αν δεν υπάρχει λογική. Μένανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/2/13 00:15

    Troika einai Rossiki lexi ia 3 aloga metopa pou travanai mia amaxa , caro oi elkisthro .
    kai tora mas travane oi 3 ??? .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/2/13 01:43

    9:47 δεν καταλαβα...οι φοιτητες ειναι μονο για φραπε και καταληψεις? Μαλλον δεν ξερεις τι γινεται, οι φοιτητες ειναι οι εργαζομενοι του αυριο και παλεβουν για τα δικαιωματα τους στην παιδεια, μηπως δεν εχεις καταλαβει τον σκοπο των καταληψεων? Οι καταληψεις ειναι το μοναδικο μεσο που εχουμε ωστε να μην καταργησουν τα παντα. Αν λεω αν εχεις διαβασει αυτα που συμβαινουν στα πανεπιστημια τοτε θα καταλαβεις, δεν καθομαστε πινοντας καφε μονο πολλοι δουλευουμε ταυτοχρονα αλλα και να μη δουλευουμε περναμε σχεδον ολη μας την μερα σε μια αιθουσα προσπαθοντας να κανουμε το καλυτερο για το μελλον και τα ονειρα μας προφανως δεν εχεις περασει απο φοιτητης η δεν πηρες τοσο σοβαρα την σχολη σου, δεν λεω πως δεν κανουμε τιποτα αλλο ολη την ημερα εκτος απο την σχολη αλλα αυτη ειναι που μας απασχολει σκεψου πριν γραψεις εκτιθεσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *