ροή ειδήσεων

Η κρυφή όψη του νομίσματος




Αναγνώστης:
Σε προηγούμενα δημοσιεύματά μου αναφέρθηκα στην «λυκοφωλιά της ΕΟΚ»...
όπου όποιος έμπαινε στο μαντρί δεν μπορούσε να βγει. Γιατί? Επειδή δεν υπήρχαν κανόνες ή διαδικασία «εξόδου» στα πρόβατα. Τώρα θα μου πείτε πως είναι δυνατόν ένα τόσο πολύπλοκο σύστημα με «ηθικές» και «ανθρωπιστικές» αξίες και οργάνωση είναι ποτέ δυνατόν να μην το προέβλεπε? Φυσικά και φρόντισαν οι εμπνευστές και δημιουργοί του «να μην υπάρχουν» κανόνες εξόδου και ξέρετε γιατί? Διότι πρόκειται για μια καλοστημένη οργάνωση παρόμοια με αυτή της ΜΑΦΙΑΣ. Δεν μπορείς να βγεις χωρίς συνέπειες!

Η καλοστημένη αυτή οργάνωση δελεάζει τα πρόβατα-θύματά της με επιδοτήσεις πλουσιοπάροχες εκ πρώτης όψεως αλλά και με επιβολή ποσοστώσεων της εθνικής της παραγωγής και πλούτου ώστε να μην έχει το θύμα μεγαλύτερη οικονομική ευμάρεια από όσο της επιβάλλουν ώστε να είναι ευκολότερα χειραγωγήσιμο. Αν το πράξει, τότε επιβάλλονται πρόστιμα!!!!

Φυσικά πρωταρχικός σκοπός τους είναι να βάλουν τους «δικούς» τους ανθρώπους ανδρείκελα σε θέσεις κλειδιά στην κυβέρνηση και στην λήψη αποφάσεων. Οποιο απολωλό πρόβατο παραστρατεί, τον τρώνε οι λύκοι. Ετσι φάγανε τον ΓΑΠ που τόλμησε να ορθώσει την λέξη δημοψήφισμα, τον Βενιζέλο που τα έβαλε με την Τροϊκα, τον Καραμανλή που πλευροκόπησε τους Ρώσους και τώρα ετοιμάζονται να «φάνε» και τον αριστερό Τσίπρα που «τόλμησε» να μην δώσει δείγμα υποταγής, πλευροκόπησε και αυτός τους Ρώσους (οι οποίοι δεν τον βοήθησαν, μεγάλο τους λάθος που θα τους στοιχίσει πολύ στο μέλλον) και το χειρότερο, διακήρυξε δημοψήφισμα, απαγορευμένη λέξη στο «δημοκρατικό» μαντρί των λύκων. Το πόσο δημοκρατικό μαντρί είναι αυτό, φάνηκε και όταν ο αρχηγός λύκος ανακοίνωσε την επέκταση των κυρώσεων προς την Ρωσία χωρίς να ρωτήσει τον εδώ πρωθυπουργό! Θυμάστε φαντάζομαι τι έγινε τότε!

Το πώς φτάσαμε ως εδώ είναι ένα αστυνομικό θρίλερ αν διαβάσει κανείς γνωστούς διεθνείς αναλυτές, οικονομολόγοι και αρθρογράφους για το πώς και πόσο καλά στήθηκε αυτό το βρώμικο παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας και πως γινήκαμε όλοι μας πειραματόζωα. Ακόμα και αναλυτές του ίδιου του ΔΝΤ ξεσκέπασαν την βρωμιά της Λαγκαρτ εις βάρος της Ελλάδας προς όφελος των Γερμανικών και Γαλλικών τραπεζών. Δεν έχετε παρά να ανατρέξετε στα σχετικά δημοσιεύματα αν θέλετε να σχηματίσετε μια εμπεριστατωμένη εικόνα της κατάστασης πριν πάτε να ψηφίσετε στο δημοψήφισμα για να δείτε τι μας περιμένει όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα! Μην τρώγεστε λοιπόν μεταξύ σας για το αν το ΟΧΙ ή το ΝΑΙ υπερισχύσει το ένα του άλλου, γιατί το αποτέλεσμα είναι ήδη διαγεγραμμένο ότι και αν ψηφίσετε. Οι «θεσμοί», τέλειοι γνώστες της ψυχολογίας των μαζών με πολλά χρόνια πείρας, ήξεραν πώς να διαχειριστούν ακόμα και τον πιο απρόβλεπτο και δύσκολο «πελάτη-θύμα». Πολιορκούσαν το θύμα και το έσερναν σε μακροχρόνιους συμβιβασμούς και συνομιλίες ανακαλώντας κάθε τόσο τις απαιτήσεις τους και βάζοντας νέες όσο έβλεπαν την υποχωρητικότητα της άλλης πλευράς. Αυτό έγινε και τότε με τον Βενιζέλο, με τον Σαμαρά και τώρα με τον Τσίπρα. Γνώριζαν ότι τα οικονομικά περιθώρια ήταν ασφυκτικά και ροκάνιζαν τον χρόνο θέτοντας συνεχώς νέες εξωφρενικές απαιτήσεις και αμφισβητώντας τις προτάσεις της Ελληνικής πλευράς!!

Έχοντας όμως η νέα κυβέρνηση την πλειοψηφία των πολιτών με το μέρος της και βλέποντας τις δημοσκοπήσεις, έπρεπε να βρεθεί ένας δούρειος Ίππος για να την ρίξουν «από μέσα» για να μην φανεί ότι αυτοί ήταν οι ενορχηστρωτές και κατασκευαστές του. Βλέποντας ότι με τις απειλές και τα δικά τους ΜΜΕ δεν κατάφερναν τίποτα το θετικό, έβαλαν τους ίδιους τους πολίτες να το κάνουν. Θυμάστε τι «προφητικό» είπε ο Γιουνκέρ στον Τσίπρα πριν λίγες ημέρες? «Πρόσεχε γιατί αυτοί που σε αποθεώνουν, αύριο θα σε σταυρώσουν». Το τέλειο εργαλείο είναι πάντα το χρήμα, το ρευστό. Κλείνοντας τις στρόφιγγες των τραπεζών, ξεσήκωσαν τους πολίτες κατά της κυβέρνησης. Με άδειο στόμα και στομάχι ποιος σκοτίστηκε για τα ιδεώδη, την υπερηφάνεια και την ανεξαρτησία? Άλλωστε, όπως είπε και ο Θεόγνης, «ο πεινασμένος και ο αμόρφωτος λαός συχνά υποδουλώνετε σε τύραννους».

Έφεραν τις διαπραγματεύσεις με συνεχείς παλινδρομήσεις εκεί που ακριβώς ήθελαν, δηλαδή στο σημείο μηδέν χρηματοδότησης και υποστήριξης των τραπεζών. Και οι πολίτες «έπεσαν» στην καλοστημένη παγίδα! Ενώ πριν το ΟΧΙ ήταν γύρω στο 65%, τώρα στην θέση αυτή είναι το ΝΑΙ!



Η λυκοφωλιά όμως μπορεί να πέτυχε τον σκοπό της, αλλά αμαύρωσε την εικόνα της και πολύ φοβάμαι ότι οι Ευρωσκεπτικιστές αυξάνονται, αλλά και οι μελλοντικοί υποψήφιοι που βλέπουν την μεταχείριση που τους περιμένει, το σκέπτονται σοβαρά πλέον αν θα μπουν στο μαντρί!

Ένα μεγάλο λάθος που έκαναν τόσο ο Παπανδρέου, όσο ο Βενιζέλος και Σαμαράς είναι ότι δεν βγήκαν ευθαρσώς και έντιμα να πουν στον λαό ξεκάθαρα το παρασκήνιο με την Τροϊκα και την ΕΟΚ. Αλλά βλέπεις η καρέκλα είναι γλυκιά, ειδικά όταν σου την προσφέρουν ξανά μετά από μια σύντομη «ξεκούραση» οι λύκοι!

Ορφανίδης Δ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *