ροή ειδήσεων

Ρόδος: Δύο ανήλικοι εμπλέκονται σε διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας σε γυμνάσιο



Ένας 14χρονος φέρεται να είχε σχέση με μια 13χρονη και κατέγραψε στο κινητό του τηλέφωνο προσωπικές τους στιγμές. Το μαγνητοσκοπημένο υλικό κοινοποιήθηκε σε τρίτους μαθητές του σχολείου τους, καθώς και σε καθηγητές.


Δύο ανήλικοι μαθητές γυμνασίου - ένα αγόρι κι ένα κορίτσι - ελέγχονται για διακίνηση πορνογραφικού υλικού συμμαθήτριάς τους σε σχολικό συγκρότημα της ζώνης ευθύνης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.


Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», μετά από εισαγγελική παραγγελία, βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση, με επιμέλεια επιτελών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως του αδικήματος και ήδη προχθές κατέθεσε το θύμα παρουσία παιδοψυχολόγου.

Η παράνομη μαγνητοσκόπηση φέρεται να έγινε την 24η Φεβρουαρίου 2023, το αδίκημα φέρεται να διαπιστώθηκε την 8η Μαρτίου 2023 και η παραγγελία δόθηκε δύο μέρες μετά από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ο διευθυντής του σχολείου ενημερώθηκε ειδικότερα από σχολική σύμβουλο που έμαθε τι είχε συμβεί κατά την διάρκεια διαλείμματος.



Η ανήλικη κλήθηκε από τον διευθυντή και ενημέρωσε το τι είχε συμβεί, ακολούθως ενημερώθηκαν οι γονείς της και η Εισαγγελία, που κίνησε την διαδικασία έρευνας από την Ασφάλεια και κατάσχεσης κινητών τηλεφώνων και ελέγχου τους από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ένας μαθητής του γυμνασίου, ηλικίας 14 ετών, φέρεται να είχε σχέση με την 13χρονη και κατέγραψε στο κινητό του τηλέφωνο προσωπικές τους στιγμές. Το μαγνητοσκοπημένο υλικό κοινοποιήθηκε σε τρίτους μαθητές του σχολείου τους, καθώς και σε καθηγητές.

Στην υπόθεση έχει εμπλοκή και μια άλλη μαθήτρια, η οποία - όπως έγινε γνωστό - φέρεται να δελέασε τον συμμαθητή της στην πράξη και συγκεκριμένα να τον έπεισε να μαγνητοσκοπήσει με το κινητό του τηλέφωνο τη συμμαθήτριά τους την ώρα της ερωτικής τους συνεύρεσης και να της το στείλει στο κινητό της τηλέφωνο έναντι αμοιβής ύψους 2.000 ευρώ.


Τα χρήματα ουδέποτε δόθηκαν, ενώ το βίντεο φέρεται να μαγνητοσκοπήθηκε από τον 13χρονο που έπεισε το θύμα ότι την ώρα εκείνη έστελνε μήνυμα στην μητέρα του και ακολούθως απεστάλη στην άλλη μαθήτρια.

Ο ανήλικος μάλιστα φέρεται να ενημέρωσε την διεύθυνση του σχολείου που τον κάλεσε το πρώτον για εξηγήσεις ότι είχε στείλει 7 βίντεο στη συμμαθήτριά του διάρκειας λίγων δευτερολέπτων το καθένα.

Βίντεο στο οποίο δεν φαίνονται πρόσωπα κυκλοφόρησε πάντως στο σχολικό συγκρότημα και συγκεκριμένα σε ομαδική συνομιλία μαθητών στα social media.

Εχει διοριστεί παιδοψυχίατρος-πραγματογνώμονας για τη λήψη καταθέσεων από τους ανήλικους, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας θα καταθέσουν και καθηγητές.

πηγή:news247.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/3/23 08:28

    ena mpourdelo eimaste anamorfotirio ta pedia filaki oi goneis na doume tha to ksanakani kanenas? amartia to koritsaki tou rimaksane thn efivia!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/3/23 17:40

    Ναι μόνο τα αγοράκια φταίνε οι γονείς του κοριτσιού που δεν του μίλησαν για να το προφυλάξουν σε τέτοιες περιπτώσεις καμία ευθύνη. Πόσο ρατσιστές είστε τελικά με τα αγόρια που πάντα αυτά βρίσκουν τον μπελά τους και τα κορίτσια μπορούν να κάνουν ότι θέλουν... Ντροπή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *