ροή ειδήσεων

ΕΡΕΥΝΑ: Μισθοί ρεκόρ εν μέσω έλλειψης εργαζομένων στα ξενοδοχεία | ΠΙΝΑΚΕΣ


Υψηλούς μισθούς είναι έτοιμα να καταβάλλουν τα ξενοδοχεία στις ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν ανθρώπινο δυναμικό, δημιουργώντας, παράλληλα, πρωτοφανή επίπεδα φορολογικών εσόδων στα δημόσια ταμεία, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Ξενοδοχείων και Καταλυμάτων (American Hotel & Lodging Association – AHLA).
 

Με βάση τις προβλέψεις της AHLA, τα ξενοδοχεία σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπεται να συνεισφέρουν σχεδόν 83,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε φορολογικά έσοδα στις ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις. Οι 10 κορυφαίες πολιτείες που αναμένεται να δημιουργήσουν τα υψηλότερα φορολογικά έσοδα από τα ξενοδοχεία το 2024 περιλαμβάνουν την Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη.

Επιπλέον, τα ξενοδοχεία αναμένεται να πληρώσουν συνολικά το 2024 το ποσό ρεκόρ των 123,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μισθούς, ημερομίσθια και αμοιβές στους εργαζόμενους, μια αξιοσημείωτη αύξηση από τα 118 δισεκατομμύρια δολάρια που καταγράφηκαν το 2023, με την Καλιφόρνια να “ηγείται”.

Παρά τις θετικές προοπτικές, τα ξενοδοχεία αντιμετωπίζουν προκλήσεις στην πρόσληψη νέων εργαζομένων. Ενώ φέτος αναμένονται περίπου 45.000 νέες προσλήψεις, ο κλάδος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει έλλειμμα εργατικού δυναμικού περίπου 225.000 θέσεων εργασίας, σε σύγκριση με τα προ-πανδημικά επίπεδα του 2019. Οι 10 κορυφαίες πολιτείες που αναμένεται να έχουν τα υψηλότερα επίπεδα απασχόλησης στα ξενοδοχεία το 2024 περιλαμβάνουν την Καλιφόρνια, την Φλόριντα και τη Νέα Υόρκη.

Η συνεχιζόμενη έλλειψη εργατικού δυναμικού στις ΗΠΑ έχει καταστήσει όλο και πιο δύσκολο για τα ξενοδοχεία να καλύψουν τις ελεύθερες θέσεις εργασίας, παρά το γεγονός ότι προσφέρουν σχεδόν ιστορικούς μέσους μισθούς και αυξημένες παροχές και ευελιξία. Τον Φεβρουάριο του 2024, ο εθνικός μέσος μισθός στα ξενοδοχεία ήταν 23,84 δολάρια την ώρα, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ.

Επιπλέον, το Γραφείο ανέφερε 8,8 εκατομμύρια κενές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, ενώ μόνο 6,5 εκατομμύρια άνεργοι ήταν διαθέσιμοι για να καλύψουν αυτές τις θέσεις. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 80.000 κενές θέσεις εργασίας σε ξενοδοχεία σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με το Indeed.com.

“Οι ιστορικές προβλέψεις για το σύνολο των μισθών και των φορολογικών εσόδων δείχνουν ένα ισχυρό 2024 για τους ξενοδόχους. Όμως ο κλάδος μας αντιμετωπίζει σημαντικά εμπόδια στην ανάπτυξη. Σε αυτά περιλαμβάνονται η συνεχιζόμενη έλλειψη εργατικού δυναμικού σε εθνικό επίπεδο, ο επίμονος πληθωρισμός και μια ομοσπονδιακή, ρυθμιστική ατζέντα, που απειλεί τη μελλοντική οικονομική επέκταση”, δήλωσε ο προσωρινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AHLA, Kevin Carey.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η Ένωσης θα συνεχίσει να αγωνίζεται για λύσεις σε αυτές τις πιεστικές προκλήσεις, ώστε οι ξενοδόχοι να μπορούν να επικεντρωθούν σε αυτό που κάνουν καλύτερα: να εξυπηρετούν τους επισκέπτες.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *