ροή ειδήσεων

Σε τιμές... Μονακό οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι

 


Σε επίπεδα... Μονακό διαμορφώνεται το κόστος διαμονής σε βραχυχρόνια μίσθωση στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με στοιχεία ζήτησης που παρουσιάζει η AirDNA έως και το Μάιο του 2024 και αφορούν την καλοκαιρινή σεζόν.

Συγκεκριμένα, η μέση ημερήσια τιμή για βραχυχρόνια μίσθωση στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, για το καλοκαίρι του 2024 ανέρχεται σε 253 ευρώ, με τη χώρα μας να είναι η δεύτερη ακριβότερη στην Ευρώπη μετά την Ισλανδία, το Μονακό και το Ην. Βασίλειο (261 ευρώ).

Η ζήτηση έως σήμερα για βραχυχρόνια μίσθωση τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιος – Αύγουστος) στην Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση 17% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, και οι τιμές (ADR) είναι αυξημένες κατά 1% από πέρυσι. Επίσης, καταγράφεται αύξηση 19% στη ζήτηση για Αθήνα τους καλοκαιρινούς μήνες, με τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης της ζήτησης να εντοπίζεται σε Ισπανικές πόλεις και πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης.

Την ίδια ώρα, ο ρυθμός ζήτησης για κρατήσεις την περίοδο Ιούνιος – Αύγουστος στην Ευρώπη οδηγείται σε ιστορικό ρεκόρ, με τη ζήτηση να παρουσιάζει αύξηση 19% από πέρυσι, +17% για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και +22% για τον Αύγουστο. Οι χώρες που σημειώνουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη ρυθμού ζήτησης σε ετήσια βάση είναι η Φινλανδία (+31%), η Νορβηγία (+29%), η Γερμανία (+29%) και η Τσεχία (+26%).

Η μέση ημερήσια τιμή στις βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ευρώπη το καλοκαίρι βρίσκεται προς το παρόν στο +9% από πέρυσι και οι προορισμοί με τις μεγαλύτερες αυξήσεις τιμής συγκεντρώνουν επίσης και ισχυρή ζήτηση, και είναι η Δανία (+27%), το Ην. Βασίλειο (+16%), η Ισπανία (+14%), η Πολωνία (+13%) και η Γερμανία (+13%).

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *