ροή ειδήσεων

Άσχημα τα φετινά νέα για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με ταχύπλοα σκάφη (SeaJets) για Κάσο, Κάρπαθο και Ρόδο από Σητεία



Άσχημα και τα φετινά νέα όσον αφορά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με ταχύπλοα σκάφη (SeaJets) για Κάσο, Κάρπαθο και Ρόδο από Σητεία και για Σαντορίνη από τον Άγιο Νικόλαο. Οι τελευταίες πληροφορίες είναι ότι το φετινό καλοκαίρι δεν προβλέπονται δρομολόγια με ταχύπλοα, ούτε από τη Σητεία ούτε από τον Άγιο Νικόλαο!





Ο λόγος, όπως πληροφορηθήκαμε, είναι ότι θα υπάρχει καθημερινή αεροπορική σύνδεση. Διερωτώμαι τι σχέση μπορεί να έχει το πλοίο που μεταφέρει πολλούς επιβάτες και αυτοκίνητα, με το αεροπλάνο και τις λίγες θέσεις του. Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα δυσμενής, ιδίως για τη Σητεία, από το λιμάνι της οποίας πολλοί άνθρωποι επιβιβάζονταν για διακοπές στα Δωδεκάνησα. Ακόμα δυσμενέστερη είναι η εξέλιξη για τους κατοίκους της Κάσου και της Καρπάθου, που τα τελευταία χρόνια, στηρίζονται πολύ στον τουρισμό από την Κρήτη. Επικοινώνησα με φίλους μου, κατοίκους της Κάσου και μας εξέφρασαν και αυτοί την απογοήτευσή τους από τη φετινή ακύρωση των δρομολογίων.

Δεν γνωρίζω αν αυτό μπορεί να αλλάξει. Επικοινωνήσαμε με τον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και συζητήσαμε το θέμα. Μας επιβεβαίωσε ότι «αυτό ισχύει αυτήν τη στιγμή», αλλά «ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει αν εξευρεθούν χρήματα… δύσκολο το βλέπω!»

Φέτος, εκτός από το Ηράκλειο, υπάρχει ταχύπλοο (EliteJet) από το Ρέθυμνο για τη Σαντορίνη! Πέρυσι, τα δρομολόγια από Σητεία –αλλά όχι από τον Άγιο Νικόλαο– ήταν επιδοτούμενα, οπότε το εισιτήριο είχε μία λογική τιμή. Το φετινά δρομολόγια από Ρέθυμνο δεν είναι επιδοτούμενα και, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Seajet, το εισιτήριο ανέρχεται στα 104.70 (!) ευρώ.

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Σητεία για Δωδεκάνησα πραγματοποιεί το συμβατικό πλοίο «Πρέβελης», δύο φορές την εβδομάδα, μέχρι 6 Ιουνίου. Μετά τις 6 Ιουνίου, με το πλοίο «Νήσος Χίος», μία φορά την εβδομάδα.

ΥΓ.: Από 21 Ιουνίου, πλοίο της Seajet συνδέει τα Χανιά με τον Πειραιά, μέσω Μήλου, σε μόλις 5 ώρες και 15 λεπτά! Για το Λασίθι… κάθε χρόνο και χειρότερα!
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

πηγή www.anatolh.com

25.5.2024

Καρπαθιακά Νέα

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *