ροή ειδήσεων

Δύο ελληνικά waterparks στα πιο οικονομικά στην Ευρώπη | Το waterpark Rhodes στη δεύτερη θέση


Το υδάτινο πάρκο της Ρόδου είναι το δεύτερο πιο οικονομικό, ευρωπαϊκό, υδάτινο πάρκο στην Ευρώπη, με μέση τιμή εισόδου τις 77,06 λίρες για δύο παιδιά και δύο ενήλικες, ενώ στην πρώτη πεντάδα συναντάται ένα ακόμη ελληνικό υδάτινο πάρκο, το Watercity Waterpark στην Κρήτη.
 

Αυτό προέκυψε σύμφωνα με έρευνα των εμπειρογνωμόνων ταξιδιωτικής ασφάλισης της PayingTooMuch, που εξέτασαν 30 από τα κορυφαία υδάτινα πάρκα στην Ευρώπη για να καθορίσουν ποια είναι τα πιο προσιτά ενόψει του καλοκαιριού 2024, με βάση την τιμή του εισιτηρίου για δύο ενήλικες και δύο παιδιά.

Το waterpark Rhodes στο ομώνυμο νησί της Ρόδου, στην Ελλάδα, είναι το δεύτερο πιο φθηνό υδάτινο πάρκο στην Ευρώπη. Η τιμή για δύο ενήλικες και δύο παιδιά είναι μόλις λίγο ακριβότερη από το πιο φθηνό υδάτινο πάρκο, το Nettebad, στη Γερμανία, με την τιμή του εισιτηρίου για δύο ενήλικες και δύο παιδιά να διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στις 77,06 λίρες. Για όσους επισκέπτονται το πάρκο χωρίς παιδιά, το ενιαίο εισιτήριο για έναν ενήλικα στο waterpark Rhodes κοστίζει μόλις 23,12 λίρες -η δεύτερη φθηνότερη τιμή στην έρευνα.

Το υδάτινο πάρκο βρίσκεται στο δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο Φαληράκι και διαθέτει πισίνα κυμάτων, ποτάμι χαλάρωσης και πολλές νεροτσουλήθρες -συμπεριλαμβανομένης της τσουλήθρας Turbo, η οποία ενδείκνυται για “παίκτες'” που επιθυμούν η αδρεναλίνη τους να εκτιναχθεί.

Στην πέμπτη θέση της κατάταξης υπάρχει μία ακόμη ελληνική πρόταση, το Watercity waterpark, στην Ανώπολη του Ηρακλείου, στην Κρήτη, με την τιμή εισόδου για δύο ενήλικες και δύο παιδιά να ανέρχεται στις 83.92 λίρες, ενώ το κόστος εισιτηρίου για έναν ενήλικα διαμορφώνεται στις 25.26 λίρες.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το Nettebad, στο Osnabrück της Γερμανίας είναι το πιο προσιτό υδάτινο πάρκο στην Ευρώπη. Η είσοδος σε αυτό κοστίζει μόλις 57,54 λίρες για δύο ενήλικες και δύο παιδιά, ενώ το εισιτήριο για έναν ενήλικα κοστίζει μόνο 15,50 λίρες – η φθηνότερη τιμή από όλα τα υδάτινα πάρκα που περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη μελέτη.

Ανοιχτό όλο το χρόνο, το Nettebad διαθέτει ένα νωχελικό ποτάμι, εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, καθώς και αρκετές διασκεδαστικές τσουλήθρες, συμπεριλαμβανομένης μιας τσουλήθρας 30 μέτρων όρθιας πτώσης και μιας τσουλήθρας ελεύθερης πτώσης με γυάλινη κάψουλα.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Action Aquapark, στο Sunny Beach της Βουλγαρίας. Το waterpark ανοίγει το καλοκαίρι και τα εισιτήρια εισόδου κοστίζουν μόλις 1 λίρα περισσότερο από το waterpark Rhodes, με μέσο όρο 78,16 λίρες για μια οικογένεια με δύο ενήλικες και δύο παιδιά. Η είσοδος των ενηλίκων είναι επίσης λίγο ακριβότερη, στις 25,91 λίρες Αγγλίας για ένα ημερήσιο εισιτήριο.

Με τσουλήθρες όπως η Μαύρη Τρύπα και ο Καμικάζι, υπάρχουν πολλές επιλογές για όσους αναζητούν συγκινήσεις, αλλά οι μικροί εξερευνητές θα λατρέψουν επίσης το Κάστρο του Νερού και το Νησί της Περιπέτειας.

Στην Ισπανία 3 από τα 10 πιο οικονομικά υδάτινα πάρκα στην Ευρώπη

Εξετάζοντας τα υπόλοιπα 10 κορυφαία πάρκα, η Ισπανία φιλοξενεί τρία από τα πιο προσιτά waterparks στην Ευρώπη. Το Katmandu Park, στη Μαγιόρκα, καταλαμβάνει την έκτη θέση, με κόστος 85,64 λίρες για δύο ενήλικες και δύο παιδιά ή 25,26 λίρες για την είσοδο ενός ενήλικα.

Εν τω μεταξύ, το Water World (104,48 λίρες για οικογενειακή είσοδο), στην Costa Brava, και το Aqualand El Arenal (106,18 λίρες για οικογενειακή είσοδο), στη Μαγιόρκα, συναντώνται στην ένατη και τη δέκατη θέση, αντίστοιχα.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, ο Darren Saunders, ερευνητής της PayingTooMuch, λέει: “Ενώ υπάρχει πολλή διασκέδαση στα υδάτινα πάρκα, μερικές φορές συμβαίνουν ατυχήματα. Έχοντας αυτό κατά νου, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η ταξιδιωτική σας ασφάλιση σας καλύπτει για τυχόν επείγοντα ιατρικά περιστατικά ή ατυχήματα στο εξωτερικό. Τα περισσότερα συμβόλαια θα σας καλύψουν για τέτοιου είδους δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο νερό, ωστόσο, θα πρέπει να ελέγξετε ότι το ίδιο το υδάτινο πάρκο είναι αναγνωρισμένο και διαθέτει την κατάλληλη ασφάλιση προσωπικής ευθύνης.
Βεβαιωθείτε επίσης ότι ακολουθείτε πάντα τους κανόνες του πάρκου. Αν εμπλακείτε σε ατύχημα και αποδειχθεί ότι ενεργήσατε με τρόπο που αντιβαίνει στους εν λόγω κανονισμούς, αυτό μπορεί να ακυρώσει την ασφάλειά σας.
Εν ολίγοις, αποκτήστε κάλυψη, τηρήστε τους κανόνες και διασκεδάστε!”

Τα πιο οικονομικά υδάτινα πάρκα στην Ευρώπη

Κατάταξη Waterpark Χώρα Τιμή ημερήσιου εισιτηρίου ενηλίκων Τιμή παιδικού ημερήσιου εισιτηρίου Τιμή εισιτηρίου για 2 ενήλικες και 2 παιδιά
1 Nettebad Γερμανία £15.50 £13.27 £57.54
2 Waterpark Rhodes Ελλάδα (Ρόδος) £23.12 £15.41 £77.06
3 Action Aquapark Βουλγαρία £25.91 £13.17 £78.16
4 Parco Cavour Ιταλία £23.12 £16.27 £78.78
5 Watercity Waterpark Ελλάδα (Κρήτη) £25.26 £16.70 £83.92
6 Katmandu Park Ισπανία (Μαγιόρκα) £25.26 £17.56 £85.64
7 Paphos Aphrodite Waterpark Κύπρος £29.97 £17.13 £94.20
8 Aquafollie Ιταλία £25.69 £21.41 £94.20
9 Water World Ισπανία £33.40 £18.84 £104.48
10 Aqualand El Arenal Ισπανία (Μαγιόρκα) £29.97 £23.12 £106.18

money-tourism.gr


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *